ČAČIĆ UOČI SPEKTAKLA NA MAKSIMIRU / 'Sjajno je što otvaramo protiv Chelseaja, sutra je naša prilika da ih iznenadimo. Razmišljamo i o promjeni taktike'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sutra od 18:45 na Maksimiru nas čeka pravi spektakl - susret Dinama i Chelseaja

5.9.2022.
18:13
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Počinje europski spektakl na Maksimiru! U utorak od 18:45, Dinamo igra protiv Chelseaja, vjerojatno prvog imena u skupini gdje su Modri, RB Salzburg i Milan. Dinamo dočekuje engleskog velikana u sjajnoj formi. U HNL-u sjajno stoje te su trenutno prva momčad natjecanja, dok su do Lige prvaka došli preko nezgodnog Bodo/Glimta.

Image
VELIKE PROMJENE /

Želja navijača uskoro bi mogla biti ispunjena: Dugo su se borili za to, obitelj Glazer prodaje Manchester United

Image
VELIKE PROMJENE /

Želja navijača uskoro bi mogla biti ispunjena: Dugo su se borili za to, obitelj Glazer prodaje Manchester United

Chelsea, s druge strane, nije sjajno ušao u novu sezonu. Thomas Tuchel je pod novim vodstvom kluba puno trošio, došli su Sterling, Fofana, Cucurella, Koulibaly, a posljednji koji je došao je Pierre Emerick Aubameyang, sjajni napadač koji se preselio u London iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Maksimir se vraća i Mateo Kovačić, koji je Dinamo napustio 2013. godine kada je preselio u Inter, a od 2018. je član londonskog velikana s kojim je osvojio Ligu prvaka prije dvije godine.

Image
Foto: Profimedia

Spektakl na Maksimiru

Od 18:30, novinarima su se obratili Ante Čačić i Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra nas čeka jedna utakmica koju smo silno željeli. To je nagrada za osvajanje prvenstva, jer da nema toga ne bi se izborili za Ligu prvaka. Ulazak u LP je velika satisfakcija, za mene kao trenera i moje igrače. Vjerujem da ćemo profitirati natjecanjem u LP, igrači će napredovati. Naravno, nakon izvlačenja sam odmah rekao da nismo favoriti u nijednoj utakmici, ali ćemo u svakom susretu tražiti svoju šansu. Pred punim tribinama ćemo učiniti sve da limitiramo kvalitete Chelseaja i tražimo svoju priliku. Ovo nije eliminacijska utakmica, ali moramo učiniti sve da budemo svoji", počeo je Čačić.

Oršić je pak otkrio kako je imao jako puno upita za karte, a onda je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo uživati u ovim utakmicama, dat ćemo sve od sebe za pune tribine. Nemam ja što puno savjetovati svojim suigračima. Mene u velikim utakmicama izbaci momčad i tako mora biti sutra. Nije bitno tko zabija, ako imamo pozitivan rezultat. Moramo biti savršeni u obrani, od napadača do obrane. Moramo se dobro braniti i onda iz kontre prijetiti. Nisam posebno gledao njihove utakmice. Znamo kakve imaju pojedince, imaju igrače koji jednim potezom rješavaju utakmice. Moramo biti savršeni u defenzivi", veli ponajbolji pojedinac Dinama.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Novinare je zanimalo čuje li se Ante Čačić još uvijek s Mateom Kovačićem, kojeg je vodio u Dinamu i reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam što sam vodio Kovačića prije deset godina i to baš u Ligi prvaka. Malo simbolike, on je devet godina mlađi od Modrića, a naš Baturina je devet godina mlađi od Kovačića. Jako mi je drago što je Mateo izgradio ovakvu karijeru, jedan je od nositelja Chelseaja. Kontakti postoje, trenirao sam ga i u reprezentaciji."

Najveća utakmica u njegovoj klupskoj karijeri

Zaključio je kako će susret sa Chelseajem biti najveća utakmica u njegovoj karijeri, barem što se tiče klupskog nogometa, a potom je progovorio o boljoj fori njegovih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Logično je da se dižemo i mislim da ćemo se još dizati. Vidjet ćemo to i kroz ovo natjecanje. Pred nama su teške utakmice protiv jakih protivnika. Ja sam govorio da ćemo se dizati, da nam treba da uđemo u ritam i to se obistinilo. Sad ćemo vidjeti, to je proces koji traje. Gledajući njihovu formu, mislim da je dobro što otvaramo protiv Chelseaja. Chelsea sutra i Chelsea u studenom neće biti isti. Moramo učiniti sve da ih sutra iznenadimo. To je naša, pod navodnicima, prilika.", veli trener Modrih.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iskazao je sreću zbog povratka Brune Petkovića u reprezentaciju pa otkrio kako su za njegov uspjeh zaslužni sam Bruno i ostatak momčadi. Otkrio je i kako se razmišlja o promjeni formacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, razmišljamo o svemu. Bitno je kako se igrača ponaša, nekad se braniš sa šestoricom kada igraš s četiri otraga. Moramo učiniti sve da limitiramo Chelsea. Želimo doći do dobrog rezultata. Moguće su varijacije na tu temu."

Za engleskog kolegu je kratko prokomentirao razliku između dvaju svjetova, odnosno Premier lige i HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika je ogromna. Uspoređivati te dvije lige nije baš umjesno, ali u nogometu ne pobjeđuju novci, barem ne u jednoj utakmici. Svi imaju šanse, pa tako držim da i Dinamo ima šanse protiv Chelseaja."

Tuchel želi pobjedu

Nakon njih, pred novinare je stigao trener Chelseaja, Thomas Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Dinamo je naučen na pobjede. Naviknuti su pobjeđivati i biti na vrhu. Uspjeli su se kvalificirati za LP, što nije nimalo lako. Siguran sam da planiraju odigrati sjajnu tehničku utakmicu. Imaju dosta individualne kvalitete, kao i sve momčadi Dinama i Hrvatske. Iskoristit će ulogu outsidera da nas iznenade. Nismo sretni svojim predstavama i moramo igrati bolje, a ovo je Liga prvaka. Svjesni smo da nas čeka težak posao u gostima. Prihvatit ćemo borbu, ali moramo bolje igrati", veli o Dinamu, a potom se osvrnuo na povratnika u Zagreb, našeg Matea Kovačića.

"Mateo je fantastičan igrač. Uz to, sjajna je osoba i sjajnog je karaktera. Užitak je biti mu trener, užitak je igrati s njim, pravi je timski igrač. Jako je emocionalan, jako je sretan što se vratio ovdje. Ovo je njegov grad i njegova zemlja koju predstavlja s puno ponosa. Jako smo sretni što se vratio nakon ozljede i što je na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea neće računati na Thiaga Silvu, koji se odmara u Londonu nakon napornog ulaska u sezonu, ali su zato dostupni Denis Zakaria i Pierre Emerick Aubameyang, dva najnovija pojačanja londonskih Plavaca.

"Odlučili smo da će Thiago Silva odmoriti. Do sada je igrao svaku minutu u jako napornim susretima. Dat ćemo mu predah umjesto toga da putuje s nama i sjedi na klupi. Svi koji su zdravi su s nama u Zagrebu gdje su i trenirali, uključujući nova pojačanja Zakariju i Aubameyanga koji će nam biti dostupni", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo