JAVILI SE IZ KATARA / Novinari rešetali Dalića i Gvardiola: 'Lijepo je čuti takve riječi od izbornika reprezentacije. To će me motivirati'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Vatreni će u zemlji domaćinu SP-a odraditi dvije utakmice

25.3.2022.
13:53
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u Kataru gdje će u prijateljskim utakmicama odmjeriti snage sa Slovenijom 26. ožujka te Bugarskom 29. ožujka. Dan prije prve utakmice izbornik Zlatko Dalić i Joško Gvardiol stali su pred novinare.

Image
NEOBIČAN RASPORED /

Evo kad Vatrene čeka ždrijeb, Svjetsko prvenstvo bit će u nikad viđenom terminu

Image
NEOBIČAN RASPORED /

Evo kad Vatrene čeka ždrijeb, Svjetsko prvenstvo bit će u nikad viđenom terminu

Prisutne novinare zanimalo je što izbornik misli o potencijalu Joška Gvardiola:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ovisi o njemu, on je pokazao veliki potencijal i veliku kvalitetu. Za Hrvatsku je to sjajna stvar, da ima takvog mladog igrača. On ne smije misliti da je to to. Mora nastaviti raditi i ne smije ga prebaciti. To je najvažnija stvar, on ostalo ima."

Hrvatski branič bio je oduševljen riječima Zlatka Dalića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je lijepo čuti takve riječi od izbornika reprezentacije. Te riječi će me motivirati. Nastojim slušati starije i iskusnije jer imaju iskustva. Hvala na tim riječima i nastavit ću raditi što bolje", a potom se osvrnuo na novu formaciju koju će Vatreni isprobati u nadolazećim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi novost igrati u 3-5-2 formaciji, igram ju u klubu već pola godine. Fokusirani smo i dobro je izgledalo na treninzima pa se nadam ćemo to sutra i pokazati."

Dalić je istaknuo kako mu je bila velika želja da zaigramo u Kataru kako bi se momčad pripremila za uvjete kakvih ih čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštuje Keka

"Puno sam radio na tome da dođemo u Katar, da se priviknemo na uvjete ovdje. Da kao ekipa vidimo kako to izgleda. Moja želja je bila da igramo protiv Katara, ali nažalost nismo uspjeli to dogovoriti. Mi i Katar imamo dobre protivnike i mislim da će to biti dobre utakmice. Katar se potrudio da napravi sjajno SP. Ovdje imam samo lijepa sjećanja i nadam se da će tako ostati", a o uvjetima je kratko pričao i Gvardiol.

"Sigurno će biti teško po ovakvim uvjetima, ali bit će i njima. Bitno da budemo rastrčani. Moramo izmoriti protivnika čuvanjem lopte i završiti utakmicu", a potom je Dalić pričao o reprezentaciji Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijedna utakmica nije tek tako. Znam da se malo kroz slovenske medije provukla priča o vama. O Sloveniji imamo puno poštovanja, pogotovo prema izborniku Keku. Pa vi ste nas pobijedili 1:0 i prema imamo puno poštovanje. Ja sam bio taj koji je predložio Sloveniju da dođe u Katar. Sutra ćemo imati dostojnog protivnika".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo