MODRI OSVOJILI PRVE BODOVE / Rapsodija Dinama u Kranjčevićevoj; Majer, Šutalo i Gavranović napunili mrežu Hrvatskog Dragovoljca

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos UŽIVO utakmice između Hrvatskog dragovoljca i Dinama mogli ste pratiti na portalu Net.hr

23.7.2021.
22:05
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama svladali su kao gosti momčad Hrvatskog dragovoljca s uvjerljivih 4-0 (2-0) u prvoj utakmici 2. kola HT Prve lige odigranoj u petak na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Dvostruki strijelac za aktualne hrvatske prvake bio je Lovro Majer, koji je pogađao mrežu u 19. i 53. minuti, a po jednom su se u strijelce upisali Josip Šutalo u 35. minuti i Mario Gavranović u 49. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci na drugom mjestu

Dinamo se pobjedom privremeno smjestio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s tri boda, koliko ima i prvoplasirani Osijek te Istra 1961, Rijeka i Slaven Belupo, dok je Hrvatski dragovoljac na zadnjem mjestu bez boda iz dvije utakmice i s gol-razlikom 1-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šokantnog poraza (0-2) na otvaranju nove sezone Prve HNL na Maksimiru od Slaven Belupa, izabranicima Damira Krznara nasušno je trebala uvjerljiva izvedba i pobjeda u dvoboju s povratnikom u prvoligaško društvo. Hrvatski dragovoljac je od početka dao do znanja da se neće nadigravati s Dinamom i da će čuvanje mreže biti prioritetni zadatak za momčad pod vodstvom Miroslava Kuljanca.

Šubarić na vjetrometini

U prvih 15 minuta je formalno domaćinima na stadionu u Kranjčevićevoj to uspjevalo, ali prvu ozbiljniju akciju na utakmici Dinamo je pretvorio u pogodak. U 19. minuti Josip Šutalo je ubacio s desne strane i vidio samog Lovru Majera na suprotnoj vratnici. Ponajbolji Dinamov igrač na početku sezone primio je loptu i s ruba peterca, uz malo sreće, pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to početak muka za vratara i kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića koji je odličnom intervencijom u 34. minuti spriječio Majera u postizanju drugog pogotka. No, minutu poslije bio je nemoćan. Majer je s lijeve strane kaznenog prostora ubacio na pet metara, gdje je Josip Šutalo nadvisio sve igrače Dragovoljca i glavom poslao loptu u mrežu.

Gavranovićeva majstorija

Do kraja poluvremena Šubarić je u 39. minuti nogom obranio još jedan opasan udarac Majera, a 42. minuti domaćeg vratara nije uspio svladati ni Luka Menalo udarcem glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo osam minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Dinamu da udvostruči prednost ostvarenu u prvom dijelu. Već u 49. minuti Marko Bulat je po lijevoj strani sjajnom loptom proigrao Bartola Franjića koji se sjurio prema kaznenom prostoru i ubacio u sredinu prema Mariju Gavranoviću. Švicarski reprezentativac je 'lažnjacima' izbacio dvojicu domaćih braniča i sa sedam metara lakoćom po treći put svladao Šubarića.

Modri 'stali na kočnicu'

Na novi pogodak trebalo je čekati samo četiri minute. Akcija je krenula po desnoj strani, da bi završila kod usamljenog Luke Ivanušeca na lijevoj strani kaznenog prostora. Ovaj je odlučio uputiti oštru loptu prema vratima, koju je Šubarić samo okrznuo. Majer je podmetnuo nogu i koljenom loptu skrenuo u mrežu za svoj drugi, a Dinamov četvrti pogodak na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je nakon toga Dinamova inicijativa malo oslabila, Krznarova momčad je u još nekoliko navrata stvorila dobre prilike, ali je Šubarić u svim tim situacijama izašao kao pobjednik i opravdao status najboljeg igrača domaće momčadi, unatoč tome što je četiri puta morao po loptu u mrežu.

__________________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska nogometna liga, 2. kolo

Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj, 20.00

Hrvatski Dragovoljac - Dinamo 0:4 (Majer 19',53', Šutalo 35', Gavranović 49')

Hrvatski Dragovoljac: Šubarić, Bagadur, Bašić, Vukilić, Majstorović, Skorup, Perić, Valentić, Viduka, Teklić, Veljača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković, Ristovski, Perić, Šutalo, Franjić , Jakić, Ivanušec, Majer, Mišić, Menalo, Gavranović

90' Gotova je utakmica, Dinamo je uvjerljivo stigao do prva tri boda u novoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Umalo novi gol. Četiri igrača Dinama sjurila su se prema golu Dragovoljca, ali u gužvi se najbolje snašao golman Šubarić i uspio je otkloniti opasnost.

70' Modri i dalje prijete, ne bi čudilo da do kraja utakmice vidimo još koju loptu u mreži Dragovoljca. Nakon dobre akcije je sada pucao Ivanušec, a Šubarić je uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Zanimljiva odluka Dinamovog trenera. Krznar iz igre povlači najboljeg igrača utakmice Majera, a umjesto njega ulazi Petković.

60' Još jedan opasan pokušaj Modrih, Gavranović je dobro pucao, ali Šbarić brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Promjena u momčadi Dinama; Jakić izlazi iz igre, a Špikić ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' GOOOOL Dragovoljac je potpuno razbijen, Majer je zabio svoj drugi gol za velikih 4:0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' GOOOL Dinamo vodi 3:0. Zabio je Gavranović! Sjajno ga pronašao Franjić koji je ubaco s lijevog boka, a Dinamov golgeter ne griješi u realizaciji.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Dinamo ima sigurno vodstvo, a Dragovoljac nije puno toga pokazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

42' Opasan pokušaj Dinama. Gavranović je pronašao Menala, ali njegov udarac sjajno skida vratar Dragovoljca Šubarić.

35' GOOOOL Dinamo je zabio novi gol. Za 2:0 poentirao je Šutalo, koji je bio asistentn Majeru za prvi gol. Sada je Majer lijepo ubacio, a Šutalo je bio najviši u skoku i neibranjivo pogodio glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Dinamo je nakon postignutog gola nastavio dominirati i ako se ovako nastavi, samo je pitanje trenutka kad ćemo vidjeti novu loptu u mreži Dragovoljca.

19' GOOOL Dinamo je poveo 1:0 golom Lovre Majera! Bila je to lijepa akcija Modrih u kojoj je lopta došla do Šutala na desnom boku, a on sjajno ubacuje prema Majeru koji na drugoj stativi šalje loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

11' Modri i dalje pletu mrežu oko gola Dragovoljca, no još nismo vidjeli niti jednu opasniju priliku.

5' Dinamo je bolje započeo i od prve sekinde dvoboja kontrolira utakmicu. Igrači Dragovoljca ne mogu se osloboditi pritiska i fokusirani su samo na obranu vlasitog gola.

1' Počela je utakmica.

__________________________________________________________________________________________________

19.35 Stigli su sastavi, u napadu Dinama od prve minute će igrati Gavranović, a Petković će susret započeti na klupi.

19.00 Čekaju se sastavi.

____________________________________________________________________________________________________

Dinamo i Hrvatski Dragovoljac sastaju se u petak u prvoj utakmici drugog kola Prve hrvatske nogometne lige.

Modri su natjecanje u HNL-u otvorili kiksom, porazom od Slaven Belupa (0:2) na svojem Maksimiru, dok je novi prvoligaš Dragovoljac izgubio od Istre 1961 (1:3).

Image
ČUDO NA MAKSIMIRU /

Kreator jednog od najvećih iznenađenja na otvaranju HNL-a otkrio kako je srušio Dinamo: 'Znali smo kako jedino možemo protiv njih'

Image
ČUDO NA MAKSIMIRU /

Kreator jednog od najvećih iznenađenja na otvaranju HNL-a otkrio kako je srušio Dinamo: 'Znali smo kako jedino možemo protiv njih'

Modri sada, u drugoj utakmici nove sezone HNL-a, žele isprati gorak okus i vratiti se na pobjedničke staze.

"U prvenstvenu sezonu krenuli smo porazom protiv Slavena Belupa i ne možemo si dozvoliti još jedan kiks tako da je jasno da protiv Hrvatskog dragovoljca moramo pristupiti iznimno ozbiljno i profesionalno i probati riješiti utakmicu čim prije moguće. I povijest je pokazala da novi prvoligaši uvijek imaju izniman motiv uz naglašeni borbeni efekt i zato moramo parirati sa željom i voljom i tada naša kvaliteta dolazi do izražaja. Očekujem s naše strane dobru utakmicu, trebaju nam i pozitiva i dobri rezultati jer doista je puno utakmica pred nama u kratkom razdoblju pa moramo držati dobru atmosferu", rekao je trener Dinama Damir Krznar, koji u ovom dvoboju neće moći računati na kapetana svoje ekipe Arijana Ademija koji je ozlijeđen.

Stari znanci

Dinamo je nakon iznenađujućeg poraza od Belupa igrao utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Ciparske Omonije i 'glatko' pobijedio 2:0.

Ovo će biti prva utakmica između Dinama i Hrvatskog Dragovoljca nakon 2014. godine, kada su Modri na svom Maksimiru slavili s velikih 5:0.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo