KAO U BRAZILU / Veličanstveno; Splitski junaci vratili se doma, Poljud im klicao: Kadrovi navijačke sambe; 'Ovo je Hajduk, ludilo brale!'

Image
Foto: Screenshot

Pratimo dolazak mladih splitskih junaka na Poljud

16.3.2023.
15:51
Screenshot
VOYO logo

Mladi nogometaši Hajduka iz Splita, momci koji su jučer na Westfalenu, kultnom njemačkom stadionu, izborili polufinale Lige prvaka za mlade protiv moćne Borussije Dortmund nakon drame (1-1, 8-9), u četvrtak su se vratili u Split, a na Poljudu im je priređen veličanstven doček.

Image
DITE MATERI, BALUN HAJDUKU /

Spektakl na Poljudu: Ove slike govore više od tisuću riječi; Na stadionu bio najslađi gost na svijetu

Image
DITE MATERI, BALUN HAJDUKU /

Spektakl na Poljudu: Ove slike govore više od tisuću riječi; Na stadionu bio najslađi gost na svijetu

Nekoliko tisuća ljudi skupilo se na sjevernoj tribini poljudskog stadiona te ovacijama, pjesmom i bakljadom pozdravili heroje predvođene Marijanom Budimirom koji su ostvarili povijesni uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO - kronologija dočeka i slavlja

16.10 - Čini se kako se fešta na Poljudu približava svom kraju. Torcida je pozdravila juniore Hajduka i pozvala na dolazak u što većem broju na utakmicu prve momčadi protiv Slaven Belupa, koja je na rasporedu ove subote od 18.10 sati.

16.00 - Torcida skandira i Bori Primorcu, on im zahvaljuje pljeskom s terena. Boro Primorac kreator je ovog velebnog uspjeha splitske mladost za klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.52 - "Ovo je Hajduk", skandira Torcida mladoj momčadi u kojoj vidi svjetlu budućnost kluba i perspektivu. Uslijedile su najpoznatije hajdučke pjesme, igrači i navijači zajedno pjevaju, Poljud se njiše u ritmu ljubavi prema bilima. Upalile su se baklje i narančaste dimne.

15.45 - Samba na Poljudu, Torcidina pjesma poput brazilskih uspješnica, ovo je kao u Brazilu - "ludilo brale", slažu se upravo mnogi koji se u ovim trenucima nalaze na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.30 - Upravo je na razglasu live prijenos kretanja autobusa s juniorima Hajduka. Objavljeno je da su stigli u Split. Torcida ih želi dočekati pjesmom pa su krenuli zagrijavati grla hajdučkim pjesmama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.00 - Oko 2500 navijača je trenutno na Poljudu, svi su u iščekivanju budućnosti HNL-a.

14.13 - Bijeli su sletjeli u splitsku zračnu luku, a otamo će se uputiti prema stadionu, kako bi pozdravili vjerne navijače. Iz Frankfurta su poletjeli malo prije 13 sati, a na uspjehu im je čestitao i kapetan zrakoplova Zoran Bucković, nakon čega su mladi splitski junaci dobili pljesak cijelog zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava

Dan nakon što su izborili polufinale Lige prvaka mladih juniori Hajduka vratili su se u Split. Oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10-9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1-1 (0-0).

Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta potom Julian Rijkhoff je izjednačio na 1-1 iz kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, da bi potom Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju.

Do te devete serije svih 16 izvođača, po osam sa svake strane, bilo je iznimno sigurno te nije dalo nikakvu šansu suparničkom čuvaru mreže. Hajduk će u polufinalu 21. travnja igrati protiv talijanskog velikana Milana, dok drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona. Oba polufinala igrat će se u Nyonu, kao i finale koji je na programu 24. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo