'PUKLA PETARDA' / Hajduk izdominirao na Poljudu i potpuno razbio Varaždin za polufinale Kupa

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos četvrtfinala Kupa s Poljuda mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

27.2.2024.
16:52
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Branitelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Hajduka plasirali su se u polufinale visokom 5-0 (2-0) pobjedom protiv Varaždina u četvrtfinalu igranom na Poljudu.

Image
NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE /

Hajduk otišao korak dalje: Pisali Kustiću i Mariću i objavili audio snimke iz VAR sobe

Image
NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE /

Hajduk otišao korak dalje: Pisali Kustiću i Mariću i objavili audio snimke iz VAR sobe

Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42), Filip Krovinović (45+3), Laszlo Kleinheisler (64), Josip Elez (67) i Marko Livaja (72-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako konačni rezultat sugerira kako je Hajduk lako stigao do pobjede protiv Varaždina i to tri dana nakon burnog remija u Varaždinu u prvenstvu, utakmica je mogla otići u potpuno drugom smjeru tijekom prvog poluvremena.

Naime, Hajduk je imao jalovu inicijativu bez prigoda, dok je Varaždin u prvih pola sata dva puta tresao okvir gola svog domaćina te su ga milimetri dijelili od vodstva. Prvo je Postonjski odličnim udarcem sa 25 metara u 16. minuti zatresao gredu, da bi u 33. minuti Držđek sa 11 metara pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u Lučića, a zatim u polje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je praktički odlučen u samoj završnici prvog poluvremena kada je Hajduk postigao dva gola. U 42. minuti je nakon ubacivanja Krovinovića Livaja nadviio svog čuvara, potom Boršić nije dobro očistio situaciju, a onda je Elez glavom vratio na pet metara gdje je utrčao Diallo i mirno spustio loptu u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Krovinović je izborio slobodni udarac na 20-ak metara od vrata s desne strane, sam se prihvatio izvođenja te prebacio živi zid i zatresao mrežu nemoćnog Zelenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je sredinom nastavka postigao još tri gola, u 64. minuti su Kleinheisler i Livaja odigrali lijepi dupli pas nakon kojega je Mađar upisao svoj prvi gol u dresu Hajduka. Tri minute potom Elez je glavom s pet metara sproveo ubačaj Benrahoua u mrežu, da bi konačni rezultat postavio Livaja iz kaznenog udarca doduđenog nakon duela Puštasa i Baa.

Ranije u utorak polufinale je izborila i Lokomotiva 1-0 pobjedom protiv Osijeka, dok će u srijedu igrati Rudeš - Rijeka i Dinamo - Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavi

Varaždin: Zelenika - Jelenić, Ba, Lusavec, Mitrovski, Vukčević, Boršić, Postonjski, Šego, Drožđek, Belcar

Hajduk: Lučić - Mikanović, Šarlija, Uremović, Diallo, Sigur, Krovinović, Kalik, Dajaku, Brekalo, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK UTAKMICE

5 - 0

HAJDUK - VARAŽDIN

90' - Kraj na Poljudu! Hajduk je apsolutno izdominirao protiv kluba koji ih je u subotu koštao bodova u HNL-u te su s pet golova u mreži ispratili goste za treće polufinale Kupa u nizu za Bijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Nova prilika za Hajduk, fantastično je proigrao Livaja Čuića koji je sam izašao pred Zeleniku, ali puca pokraj gola. 

81' - Žuti karton je dobio i Elez koji je zaustavio Belcara u obećavajućem napadu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Žuti karton za Livaju koji se nije htio maknuti od lopte kada je bio slobodan udarac za Varaždin.

72' - GOOOL! Potpuna dominacija Hajduka, pet 'komada' u mreži Lokomotive! Pukštas je pao nakon duela, sudac Pajač pokazao je bez zadrške na bijelu točku, a kazneni udarac je realizirao Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Prvo Škarićić ulazi, a izlazi Ba. S druge strane Čuić mijenja Mikanovića.

67' - GOOOL! Rapsodija Hajduka, vode 4:0! I Elez se upisao u listu strijelaca! Benrahou je ubacio iz slobodnog udarca, Elez je najviši u skoku i 4:0 je na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - GOOOL!Tek što je ušao, Kleinheisler je zabio nakon lijepe akcije s Livajom. 

63' - Umalo je smanjio zaostatak sada Varaždin! Pogriješio je Lučić i loše ispucao, u bloku je bio Domjanić, a lopta se zamalo odbila u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Benrahou i Kleinheisler ulaze, Brekalo i Dajaku izlaze iz igre.

61' - Za goste ulaze Mištrafović, Poldrugač i Domjanić umjesto Lusavca, Drožđeka i Šege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Prijeti prvi put u nastavku Varaždin! Drožđek se sjajno oslobodio svog čuvara, namjestio se na desnu nogu i silovito opalio, ali je to sjajno obranio Lučić.

50' - Domaćini ponovno opasni, žele 'riješiti' ovu utakmicu što prije! Brekalo je ubacio iz kornera, a Livaja najviše skočio te pogodio gredu, nakon čega se lopta odbila na samu gol-liniju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Zaprijetio je Hajduk na početku nastavka, Varaždin je loše odigrao polukontru, izgubili su posjed na centru, lopta je došla do Dajakua koji je potegnuo oštro iskosa, ali njegov udarac odlazi tik pored vratnice.

47' - Novi žuti karton kod gostiju je dobio Lusavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Druga izmjena kod Hajduka, na početku drugog poluvremena u svlačionici je ostao Kailk, a umjesto njega je ušao Rokas Pukštas.

45'+2 - Kraj prvog poluvremena! Varaždin je bio opasniji u prvih 40 minuta imao dvije sjajne prilike, okvir gola je dva puta spasio Hajduk, ali Bijeli su u posljednjih nekoliko minuta zabili dva gola iz prvih udaraca u okvir nemoćnog Zelenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+2 - GOOOOOOL! Hajduk vodi 2:0, majstorija Krovinovića iz slobodnog udarca! Sjajno je veznjak Bijelih pogodio preko živog zida, Zelenika nije imao nikakve šanse!

45+1' - Prvi žuti karton kod gostujuće momčadi je dobio Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - GOOOOOOL! Hajduk vodi 1:0, Diallo je zabio nakon kornera! Brekalo je ubacio, stigla je lopta do Krovinovića, koji vraća natrag u gužvu te nakon glavometa Elez pronalazi Dialla, koji iz blizine trese mrežu glavom.

34' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kalik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Još jednom okvir gola spašava Hajduk! Ovaj put pogodio ga je Drožđek iz voleja s jedno 12 metara. Pogodio je stativu, potom se lopta odbila u Lučića i zatim izvan opasne zone. Nevjerojatna sreća za Bijele.

28' - Ponovno gužva pred golom Hajduka. Boršića je ubacio pred Lučića, ali on je loše reagirao i nije uspio uhvatiti loptu. Droždek je bio najbliži, ali je promašio loptu u trenutku kada je trebao zapucati, a Belcar je nakon njega pogodio u blok. Pojačavaju se zvižduci na Poljudu.

25' - Sjajna šansa za Hajduk sada! Brekalo se lijepo oslobodio svog čuvara na lijevoj strani i pronašao Mikanovića koji se ubacio iz drugog plana na drugoj strani, no njegov udarac s ruba 16-terca odlazi malo pored vratnice.

23' - Prva izmjena na utakmici, Šarlija je morao napustiti igru zbog ozlijede, umjesto njega ulazi Josip Elez.

16' - Velika šansa za Varaždin sada, potpuno se otvorila utakmica! Postonjski je 'opalio' bombu s nešto više od 25 metara i zatresao gredu, Lučić bi bio nemoćan da je lopta išla samo malo niže. Krenuli su i prvi zvižduci domaće publike.

14' - Kailk je sada propustio dovesti Hajduk u vodstvo! Diallo je odlično prizemno ubacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz peterac, nitko od igrača Varaždina je nije dirao, a propustio ju je i Kailk, koji je bio nečuvan, ali i predaleko od lopte.

10' - Pokušavaju nešto skombinirati u napadu obje momčadi, ali nitko za sada nije uspio uputiti udarac u okvir gola.

5' - U prvih pet minuta Hajduk je konkretniji i imaju više loptu u nogama, ali je i Varaždin došao pred gol domaćina te pokazao da se nisu došli samo braniti.

0' - Počeo je susret na Poljudu, Hajduk ima prvi napad.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo