DRAMA U KRANJČEVIĆEVOJ / Šokantna utakmica za Hajduk: Vodili 2-0, pa nakon što su ostali bez Lovre Kalinića raspali se, primili dva gola u 8 minuta i umalo izgubili

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Hajduk ispustio pobjedu

30.10.2022.
16:58
Slaven Branislav Babić/PIXSELL
VOYO logo

15. kolo HNL-a

Mjesto održavanja utakmice: Kranjčevićev stadion (Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Hajduk 2-2

LOKOMOTIVA(4-2-3-1): Čavlina - Cipetić, Mersinaj, De Haas, Milićević - Bubanja, Marić - Stojković, Tuci, Pivarić - Kulenović

HAJDUK (4-2-3-1): L.Kalinić - Mikanović, Awaziem, Elez, Melnjak - Vuković, Fossati - Sahiti, Krovinović, Biuk - Mlakar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokantna utakmica za Hajduk u nedjelju poslijepodne u Kranjčevićevoj. Bijeli su ostali bez Lovre Kalinića, kapetana momčadi, kojem je popustilo koljeno i ikona Bijelih samo je pala na travnjak.

Image
TOGA SMO SE BOJALI /

Lovre Kalinić zbog ozljede propušta Svjetsko prvenstvo? Veliki udarac za Zlatka Dalića uoči Mundijala

Image
TOGA SMO SE BOJALI /

Lovre Kalinić zbog ozljede propušta Svjetsko prvenstvo? Veliki udarac za Zlatka Dalića uoči Mundijala

"Čini se da je nešto teže, ne znamo u ovom trenutku", kazao je za MAXSport Mislav Karoglan, trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nosilima je iznesen s terena i prema viđenom, strahujemo od najgoreg, a to je da je ozljeda ozbiljna, teška i da ga neće biti na SP-u u Kataru. Nakon toga, od 88. do 96. minute Bijeli su dobili dva gola, umalo i treći, te po deseti put u sezoni remizirali u HNL-u.

Hajduk vodio 2-0, ali...

Hajduk je poveo 2-0 golovima Emira Sahitija (61) i Jana Mlakara (66), da bi Lokomotiva u samoj završnici uspela poravnati preko Ibrahima Aliyua (88) i Indrita Tucija (90+6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do 59. minute susret u Kranjčevićevoj bio je potpuno nezanimljiv ukoliko se isključi bespotrebna nervoza u završnici prvog poluvremena kada su zbog međusobnog naguravanja žute kartone dobili Mikanović i Miličević. A tada je kolosalnu priliku za Lokomotivu promašio Kulenović. Prizemni ubačaj s desne strane prošao je kroz srce kaznenog prostora Hajduka, gostujuća obrana nije ga uspjela raščistiti pa je do lopte na drugoj vratnici stigao Kulenović. No, iako neometan on je sa šest metara prebacio gredu.

Kazna za taj promašaj bila je ekspresna. Niti dvije minute potom Grgić je uposlio Sahitija koji se na 20-ak metara od domačeg gola uspio okrenuti i istovremeno osloboditi čuvara. Uslijedio je precizni prizemni udarac u desni kut iznenađenog Čavline za veliko slavlje kako igrača na terenu tako brojnih navijača Hajduka na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 66. minuti Hajduk je udvostručio prednost. Grgić je lijepo proigrao Krovinovića na lijevom krilu, ovaj je iz prve poslao prizemnu loptu na peterac gdje je natrčao Mlakar koji je bez problema okrunio odličnu kombinaciju suigrača.

Lokomotiva nije opasnije zaprijetila sve do 88.

Iako se pred kraj dvoboja Hajduk povukao, Lokomotiva nije opasnije zaprijetila sve do 88. minute. Tada je Mikanović pogrešno procijenio let lopte, do nje je stigao Tuci i projurio po lijevom krilu te zatim ubacio pred vrata gdje je natrčao Aliyu i s osma metara lakoćom svladao Sentića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izjednačenja su domaći stigli u posljednjoj, šedtoj minuti sudačke nadoknade. Sudac Lovrić je poklonio slobodni udarac Lokomotivi na sredini igrališta, svi igrači su se preselili u kazneni prostor Hajduka, a loptu je ubacio vratar Čavlina. Awaziem je bio najviši u skoku, ali je odbio loptu samo na rub 16-erca na nogu Tuciju koji je sjajnim volejem neobranjivo pogodio gornji desni kut.

Hajduk je zbog ozljeda ostao i bez dva važna igrača, stopera Josipa Eleza te vratara i spomenutog kapetana Lovre Kalinića. Elez je zbog ozljede mišića morao biti zamijenjen još sredinom prvog poluvremena, da bi se u 82. minuti Kalinić uhvatio za lijevo koljeno u situaciji kada u njegovoj blizini nije bilo niti jednog igrača kako njegove tako i domaće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk ima 31 bod, četiri manje uz utakmicu više od Dinama

Drugi Hajduk sada ima 31 bod, četiri manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, a četiri više od trećeg Osijeka. Lokomotiva je sedma sa 14 bodova, jednim više od osmog Šibenika, a dva više od devete Rijeke. Na dnu je Gorica sa šest bodova i utakmicom manje.

REZULTATI 15. KOLA:
Petak:
Šibenik - Varaždin 1-2 (Dolček 60 / Brodić 71-11m, Pilj 90+4)
Subota:
Rijeka - Istra 1961 0-1 (Erceg 64)
Osijek - Dinamo 1-0 (Mierez 85)
Nedjelja:
Lokomotiva - Hajduk 2-2 (Aliyu 88, Tuci 90+6 / Sahiti 61, Mlakar 66)
Kasnije igraju:
Gorica - Slaven B. (ned, 17.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TABLICA:

  1. Dinamo 14 11 2 1 38-15 35
  2. Hajduk 15 9 4 2 28-16 31
  3. Osijek 15 8 3 4 26-18 27
  4. Slaven Belupo 14 7 2 5 13-23 23
  5. Varaždin 15 6 4 5 22-21 22
  6. Istra 1961 14 4 5 5 14-16 17
  7. Lokomotiva 15 4 2 9 21-29 14
  8. Šibenik 15 1 10 4 10-14 13
  9. Rijeka 15 3 3 9 12-20 12
  10. Gorica 14 1 3 10 10-22 6

Live tijek susreta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica.

97' - Sentić spašava Hajduk, sad je dva puta skinuo čudesno zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' - GOOOL - Lokosi su zabili za 2-2. Kakav šok za Bijele. Još jedan...

90' - Igrat će se još 6 minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Pogodak je priznat.

88' - GOOOL - Ibrahim Aly je točan. Lokomotiva je zabila za 1-2. No, pričekajmo VAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Postoji mogućnost, prema pretpostavkama, onako kako je to izgledalo i kako je do ozlijede došlo, da Kalinića neće biti na SP-u. No, nemojmo žuriti niti coprati, nadamo se kako će Lovre Kalinić čim prije na gol.

83' - Au, nije dobro. Lovre Kalinić se ozlijedio, čini se kako je u pitanju koljeno i prema onom kako je izgledalo, ovo nije dobro. Situacija nije bila teška za njega, samo se Lovre srušio. Čini se kako mu je u koljenu nešto kvrcnulo. Ajoooj. Iznose ga s terena na nosilima uz pljesak publike. Strašna, bolna grimasa Kalinića prema kolima hitne pomoći. Vjerojatno ide u bolnicu, prvo će mu se ukazati pomoć uz hitnu tu u podnožju stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Hajduk još malo dijeli do kraja susreta i 3 boda. Ako se nešto ne dogodi dramatično.

66' - GOOOL - Jan Mlakar je postigao gol za 2-0. Peti je to njegov gol protiv lokosa ikad, 10 za Hajduk od kad je došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - GOOOL - Sahiti je zabio za erupciju oduševljenja u Kranjčevićevoj. Treći gol za Sahitija u svim natjecanjima za Hajduk. Tražili su lokosi faul, ali od prekršaja nije bilo ništa. Grgić je primio loptu i dodao Sahitiju koji je prvo malo zakomplicirao, primali su se ljudi na Zapadu već za glavu jer su mislili da je loša to odluka, ali ispostavilo se da je bila.

59' - Jao, što je sad promašio Sandro Kulenović. Silvio Čabraja u nevjerici tamo gleda. Kulenović je promašio gotovo nemoguće. Nitko ne vjeruje što su sad propustili lokosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Gotovo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Grgić je dotrčao do situacije sukoba, pa je zato dobio žuti. Fossati je dobio žuti isto. Što se sad sve dogodilo, pa ovo je bio kaos u koje se nije znalo tko koga gura, udara, tko pada i tko je u naletu.

45' - Lucas Grgić dobio je žuti karton. Odakle sad on u toj situaciji? Moramo priznati kako ga nismo vidjeli u situaciji glavnog aktera. Mikanović je isto požutio, ali to je bilo za očekivati.

42' - Tučnjava na terenu, jao, lete i šake, ruke, kakav kaos tamo ispred tribine na kojoj je Torcida. Zaiskrilo je na travnjaku na jedan jak način. Puno posla za Zekanovića i VAR sobu. Mikanović je primio Stokovića koji je bio na tlu za vrat, svi živi su uletjeli. Ajoooj, što je sve sad tu bilo.

30' - Nismo niti s jedne niti s druge strane vidjeli još ništa konkretno.

27' - Hajduk ima loptu u nogama, ali to je blaga dominacija.

24' - Korner za lokose.

21' - Mlakar je pucao s nekih 18 metara izvana lijevom, ali odlazi to pored gola, daleko od njega.

17' - Primirila se utakmica. Tek je Melnjak uputio centaršut, a Cipetić ga blokirao rukama držeći ih iza leđa. Nije se sudac oglašavao.

8' - Novi prekid za Hajduk u opasnoj zoni, slobodnjak je izveo Krovinović, a opet se Awaziem našao u gužvi na petercu, ali malo je zakasnio i lopta je fijuknula pokraj gola. Umalo je zabio sjajni Nigerijac svoj peti gol u prvenstvu.

8' - Oko stadiona je sve pod kontrolom, stigli su i policajci s psima i ima brdo interventne policije. Još 50-ak navijača čeka na ulazak na stadion. Sigurno ste čuli i(ili) čitali kod nas da su Boysi ranije tijekom dana napali Torcidu u centru grada. Stoga, policije sad ima na svakom koraku. Isto tako, od 17.00, samo koju stotinu metara istočno, KK Dinamo Zagreb igra svoju ligašku utakmicu u KC Dražen Petrović, pa to još i čini situaciju za policiju, ali i hajdukovce - napetijom!

3' - Hajduk u prvoj prilici na utakmici, opet je Awaziem bio u šesnaestercu. Stradao je malo Mersinaj u tom duelu, a gosti dobili korner.

1' - Počela je utakmica.

14.06 - U centru Zagreba došlo je do tučnjave BBB-ovaca i Torcide. Navijači Dinama napali su, prema informacijama koje dolaze s navijačkih platformi i kanala, navijače Hajduka, a snimke koje dolaze dramatične su i prikazuju svu brutalnost sukoba. Više o tome čitajte - OVDJE.

14.00 - Došli su i sastavi.

13.49 - Dobar dan dragi čitatelji Net.hr-a, sportski zaljubljenici, nogometni fanatici i svi simpatizeri Lokomotive i Hajduka. Pred nama je utakmica 15. kola HNL-a. U Kranjči se sastaju Lokomotiva i Hajduk. Nedjelja je idealan dan za odmor i praćenje sportskih događaja, ako već niste odlučili skočiti do jednog od naših stadiona i pogledati utakmicu. Ako niste, onda ostanite s nama i pratite dvoboj putem Net.hr-a.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo