Repriza finala SP-a / Ovo se čekalo 24 godine! Vatreni su konačno pobijedili Francusku i stigli do važna tri boda

Image
Foto: Profimedia.hr

Hrvatska u devet dosadašnjih susreta još nije pobijedila Francuze, a tekstualni prijenos dvoboja pratite na RTL.hr od 20.45.

13.6.2022.
9:30
Profimedia.hr
VOYO logo

 U susretu 4. kola skupine 1 elitnog razreda Lige nacija, reprezentacija Hrvatske je pred 77.000 gledatelja na Stade de Franceu pobijedila Francusku sa 1-0  ostvarivši prvu pobjedu u deset međusobnih susreta.

Pogodak odluke zabio je Luka Modrić iz jedanaesterca u 5. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatreni" su napokon dočekali slavlje protiv "Tricolora". Tek u desetom pokušaju ostvarili su prvu pobjedu nakon što je u dosadašnjih devet susreta Francuska slavila šest puta, dok su tri utakmice završile bez pobjednika.

Bio je to četvrti hrvatski ogled u posljednjih 10 dana. Ligu nacija smo otvorili porazom u Osijeku od Austrije (0-3), potom je uslijedio splitski remi (1-1) protiv Francuske, pa pobjeda u Kopenhagenu protiv Danske (1-0). Ovaj mini ciklus je završen fantastičnom pobjedom protiv aktualnih svjetskih prvaka i pobjednika Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nije mogla poželjeti bolje otvaranje na Stade de Franceu. Već u petoj minuti svjetski doprvak je poveo protiv svjetskog prvaka golom Luke Modrića iz jedanaesterca. Ibrahima Konate je nakon ubačaja iz kornera u svome petercu  srušio Antu Budimira, a izraelski sudac Orel Grinfeld pokazao na bijelu točku. Situaciju je provjeravao VAR, ali nije bilo promjene odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mike Maignan je bio na lopti, ali mu je prošla kroz ruke i završila u mreži. Francuska je u nastavku poluvremena dominirala, ali bez velikih prilika. Hrvatska je odigrala vrlo disciplinirano i organizirano u obrani zaustavivši sve pokušaje Francuza, posebno dvojicu najopasnijih Karima Benzemu i Kyliana Mbappea.

KRAJ

Francuska - Hrvatska = 0:1

Modrić 5'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' GOTOVO JE! HRVATSKA JE PRVI PUT U POVIJESTI PORAZILA FRANCUSKU!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Vlašić je otvorio prostor i dobro pucao, ali Maignan je bio spreman.

85' Digne je podbacio Rabiotu u 16 metara, ali udarac odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Nevjerojatan je Mbappe. Izgledalo je kao da je dodavanje bilo neuhvatljivo, ali Francuz je bez problema stigao tu loptu. Ipak, naša obrana odlično je reagirala.

78' Mbappe je pucao slobodni udarac, ali to je otišlo daleko preko vrata Ivušeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' I Dalić radi promjenu. Budimira zamjenjuje Kramarić.

73' Nkunku je izašao, a na teren je došao Kingsley Coman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Kako je pucao Majer! Siloviti udarac brani vratar Francuske.

70' Ponovno je opasno oko našeg šesnaesterca. Prvo je Nkunku stezao obruč oko naših vratiju, pa je lopta došla do Benzeme. Napadač Reala i Francuske opalio je po golu, ali blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Trčao je Modrić kontru, ali Francuzi rade strateški prekršaj na polovici terena.

67' Pao je Digne u šesnaestercu Hrvatske, ali Grinfeeld nije ni pomislio o jedanaestercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Izlazi Pašalić, a ušao je Majer.

60' Najbolja prilika na utakmici za Francuze. Mbappe je istrčao pred Ivušića 1 na 1 i sjajno brani golman Osijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54'' Opasno je sada bilo pred hrvatskim vratima. Benzema je napravio pomutnju u šesnaestercu, ali uspjela je hrvatska obrana izbaciti loptu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Budimir je imao jedan na jedan situaciju, ali bio je u zaleđu.

49' Siloviti udarac Tchouamenija, ali Ivušić sigurno hvata loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Deschamps radi dvije zamjene. Izašli su Kounde i Kamara, a ušli su Pavard i novi suigrač Luke Modrića, Aurelien Tchouameni.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' Predah na Stade de Frances.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Naredala je Francuska nekoliko ubačaja, imao je Digne i vrlo opasan ulaz te udarac. Ipak, završili smo s praznom mrežom.

44' Faul Nkunkua na Modriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Odlična šansa za Budimira! Imao je nezgodan kut, ali došao je do dobrog udarca u trku. Korner za Hrvatsku.

34' Predivna akcija Hrvatske! Savršenim dodavanjima otvorio se prostor u neozbiljnoj obrani Francuske. Lopta je zatim došla do Juranovića, koji je neuspješno pokušao izbaciti Budimira.

31' Vatreni su odigrali dugi posjed, a došlo se do obećavajuće šanse. Ubacilo se s lijeve strane u šesnaesterac, ali nismo imali previše opcija u napadu.

28' Siloviti udarac Nkunkua! Odigrao je dupli pas od naše obrane, pa jako udario. Međutim, to odlazi pored naših vrata.

25' Kakva lopta Modrića za Stanišića! Doslovno se radilo o lopti koja je u milimetar pala u noge našeg lijevog bočnog, ali on je petom slučajno otišao izvan terena.

18' Guendouzi laktom udara Brekala. Francuz nije bio svjestan svojeg poteza, pa se čudio reakciji suca.

15' Uz to je vratar Francuske skršio i Brekala, pa je Hrvatska dobila slobodni udarac s lijeve strane terena. Lopta završava u rukama francuskog golmana.

15' Ponovno drama pred golom Francuske. Budimir prima loptu u šesnaestercu, a Maignan je agresivno izašao s gola. On ruši Budimira, ali nije bilo penala.

14' Opasno je pred hrvatskim golom. Naša obrana riješi, a lopta je došla u noge Mbappea. Ipak, Erlić je bio u pravovremenom bloku.

12' I dok traje igra, Mbappe još uvijek sjedi na travnjaku i jednostavno ne vjeruje da nije dobio prekršaj nakon starta Kovačića.

11' Mbappe je dobio loptu na svojoj polovici terena i u brzi šprint. Kovačić ga zaustavlja s klizećim startom i svi su čekali da se oglasi Grinfeeld, ali nema faula za Francusku.

9' Odličan ubačaj Brekala! Lopta je oštro išla između pet metara i Maignana, ali nije bilo Vatrenih u pet metara.

7' Opasni udarac Mbappea izvan 16 metara. Ipak, Ivušić je bio siguran.

5' JEDANAESTERAC ZA HRVATSKUUUUUU. Povlačio je Konate Budimira i nakon VAR provjere dosuđen je penal za Hrvatsku. Modrić je realizirao penal i Hrvatska vodi 1:0.

1' Počela je utakmica u Francuskoj

20.01h - Sastav Francuske; igraju Mbappe i Benzema!

19.40h - Objavljen je sastav Vatrenih. Na vratima je Ivušić, dok obranu čine Juranović, Šutalo, Erlić i Stanišić. U vezi su standardni Kovačić, Brozović i Modrić, a u napadu je zanimljiv trojac - Brekalo, Budimir i Pašalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 gostuje kod Francuske u Parizu u sklopu četvrtog kola skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Posljednja je to utakmica u samo deset dana koju će Vatreni odigrati i druga s razmakom od jednog tjedna protiv svjetskih prvaka.

Dvoboj u Splitu završio je 1:1, a za Hrvatsku je pogodak postigao Andrej Kramarić. U međuvremenu Francuzi su odigrali neriješeno protiv Austrije, a Vatreni pobijedili Dance u gostima. Francuska je na začelju skupine sa samo dva boda dok je naša reprezentacija na diobi drugog i trećeg mjesta s četiri boda. Danska ih ima šest.

Image
OGLASIO SE IZBORNIK /

Zlatko Dalić nakon velike pobjede Hrvatske: 'Imamo sjajnu momčad, ali sad nas čeka Francuska'

Image
OGLASIO SE IZBORNIK /

Zlatko Dalić nakon velike pobjede Hrvatske: 'Imamo sjajnu momčad, ali sad nas čeka Francuska'

Dalić otkrio većinu startne postave

"Želio bi da ponovimo angažman, pristup, trku, agresiju i motiv iz prošle dvije utakmice. To je ono što nam daje nadu i vjeru da se možemo suprotstaviti najjačoj reprezentaciji svijeta. U zadnje tri utakmice s njima bili smo blizu dobrog rezultata. Pokazali smo energiju i moć, a suparnik će iskoristiti svaku grešku i bit će veliki izazov za nas," istaknuo je Dalić.

Izbornik je otkrio i veći dio početne postave koja bi trebala izgledati ovako: Livaković - Stanišić, Erlić/Ćaleta-Car, Šutalo, Sosa/Juranović - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Budimir, Brekalo.

Hrvatska u devet dosadašnjih susreta još nije pobijedila Francuze. Najteže su nam pali porazi u finalu 2018. i u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998., a s obzirom na to da su Tricolori u nezapamćenoj krizi, već tri utakmice ne znaju za pobjedu, Vatrenima se pruža prilika da konačno sruše i njih.

Tekstualni prijenos dvoboja pratite na RTL.hr od 20.45.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo