DINAMO IZGUBIO OD VILLARREALA NA MAKSIMIRU: / Žuti zabili iz penala, Modrima poništen pogodak u prvom dijelu

Image

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Gerard Moreno s bijele točke. Moreno je penal i iznudio kad je krajem prvog dijela pogodio Theophilea u ruku

8.4.2021.
22:52
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici četvrtfinala Europske lige na stadionu u Maksimiru izgubili od Villarreala sa 0:1. Villarreal je do pobjede stigao pogotkom Gerarda Morena iz kaznenog udarca u 44. minuti.

Dinamo je bio ravnopravan šestoplasiranom sastavu španjolskog prvenstva, a na početku susreta uspio je prvi i zaprijetiti i to dva puta nakon ubačaja iz kuta u razmaku od samo minute. Prvo je Parejo u posljednji trenutak raščistio situaciju u vlastitom petercu nakon pokušaja Atiemwena, da bi nakon novog kornera Teophile-Catherine bio najviši u skoku pred vratima Villarreala, no nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je susret odmicao, španjolski sastav je preuzimao kontrolu utakmice, a prvu je priliku stvorio u 20. minuti kada se lijevi branič Pedraza ubacio u prazan prostor, ušao duboko u kazneni prostor Dinama, no Livaković je pravodobnim istrčavanjem ušao u udarac i sačuvao mrežu.

Image
Image

08.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, cetvrtfinale, GNK Dinamo - Villarreal CF. Lovro Majer Photo: Matija Habljak/PIXSELL

LIVAKOVIĆ NIJE IMAO ŠANSE: Ovo je trenutak kada je sudac pokazao na bijelu točku, a ubojiti Moreno rastužio navijače Dinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LIVAKOVIĆ NIJE IMAO ŠANSE: /

Ovo je trenutak kada je sudac pokazao na bijelu točku, a ubojiti Moreno rastužio navijače Dinama

Image
LIVAKOVIĆ NIJE IMAO ŠANSE: /

Ovo je trenutak kada je sudac pokazao na bijelu točku, a ubojiti Moreno rastužio navijače Dinama

Nesretna ruka

I kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka Villarreal je dobio priliku iz kaznenog udarca koju njegov najbolji strijelac Gerard Moreno nije propustio. Upravo je Moreno pokušao ubaciti loptu pred Dinamova vrata, no taj je pokušaj je na samoj gol-aut liniji rukom blokirao Teophile-Catherine pa je sudac Siebert pokazao na bijelu točku. Moreno je bio siguran izvođač, poslao je Livakovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Drugo poluvrijeme ponovno je bolje otvorio Dinamo, Atiemwen je zaprijetio u početnim sekundama, no mnogo bolji je bio pokušaj Gvardiola u 56. minuti. Mladi je Dinamov branič stigao u zonu udarca, opalio sa 20-ak metara, no Rulli se ispružio i otklonio opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret se dodatno rasplamsao ulasom Petkovića i Kastratija u 61. minuti. Dinamo je krenuo po izjednačenje ostavljajući tako više prostora Villarrealu za protunapade. Tako je španjolski sastav u 65. minuti imao dobru situaciju za povećanje prednosti kada je Moreno lijepo podvalio loptu za Alcacera, no njegov pokušaj nije bio precizan. Samo dvije minute potom i Dinamo je imao dobru priliku kada je Petković ostavio loptu za udarac Ristovskom, ali Parejo je bio pravodoban u bloku.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jalova kontrola u završnici

U 70. minuti istaknuo se Livaković koji je odličan udarac Triguerosa, koji je potegnuo sa 25 metara, uspio izvaditi ispod same grede i odbiti u korner.

Dinamo je uspio u završnici preuzeti kontrolu lopte, preseliti igru na polovicu Villarreala, no više nije uspio kreirati niti jednu opasnu situaciju. S druge strane, Villarreal je imao nekoliko dobrih protunapada kojima je u konačnici nedostajao precizan posljednji pas za povećanje prednosti. Uzvrat je za tjedan dana u Villarrealu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dinamo - Villarreal 0:1

Dinamo: Livaković; Lauritsen, Gvardiol (od 71' Leovac), Ristovski, Theophile - Ademi, Jakić (od 60' Kastrati), Majer (od 82' Tolić), Ivanušec - Oršić (od 82' Franjić), Atiemwen (od 60' Petković)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal: Rulli; Pau Torres, Albiol, Foyth, Pedraza – Capoue, Parejo, Trigueros (od 86' Pena) – Moreno, Bacca (od 46' Alcacer), Chuckwueze (od 69' Gomez)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90' Igrat će se još 3 minute na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Majer i Oršić izlaze, ulaze Tolić i Franjić.

75' Koliko god Dinamo uveo ofenzivnije igrače, tempo utakmice je pao. Španjolci čuvaju ovo vodstvo iskusno, nikamo im se ne žuri, a još je bitnije da ne griješe u posjedu i u obrani. U međuvremenu je žuti karton dobio Moreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Nova promjena kod Dinama. Leovac ulazi umjesto Gvardiola.

70' Opasno je pucao Trigueros, odbila se lopta od Theophilea, ali uspio je Livaković to izvući. Korner za Villarreal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Brza akcija Villarreala. Moreno je gurnuo dobru loptu za Alcacera koji je gađao suprotni kut, no lopta se samo otkotrljala pored vratnice.

60' Dvostruka zamjena kod Dinama, iz igre su izašli Jakić i Atiemwen, a ušli su Petković i Kastrati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Prošao je sad i Gvardiol, pucao, ali brani Rulli.

54' Ristovski je ušao u kazneni prostor s desne strane, ali nije dobro ubacio tu loptu i ona je završila u rukama Rullija. Dinamo očajnički nedostaje egzekucija, ubojiti zadnji pas ili udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Ademi puca iz daljine, ali opet to nije precizno.

46' Odmah na početku Ademi odnosi loptu na centru, dodaje za Atiemwena koji puca s 20 metara, ali laka je to zadaća za vratara žutih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Kod Villarreala je izašao Bacca, a ušao Alcacer.

Kraj prvog dijela. Dinamo je sveukupno bio bolja momčad na terenu, a rezultat to ne ocrtava najbolje. Jedna neopreznost bila je dovoljna da Villarreal stigne u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' Moreno zabija iz penala za vodstvo Villarreala. Nažalost, Theophile je loše reagirao na jedan centaršut Morena, lopta ga je slučajno pogodila iz blizine u ruku i nije sudac imao izbora nego pokazati na bijelu točku. Moreno je bio siguran realizator. Pogledajte tu situaciju OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Novi pokušaj Dinama, lopta se nakon prodora Atiemwena odbila do Oršića koji izvana cilja, ali nije naciljao dobro. Dinamo bolji u prvom poluvremenu, to se može sa sigurnošću reći sad.

33' Odlična akcija Dinama završila je šutom Oršića s ruba kaznenog prostora. Otišlo je to preko gola, ali odlično su to odigrali igrači Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Sjajna je ovo bila akcija Dinama, mislili smo već da će Modri povesti. Zabio je Oršić, ali zaleđe je bilo na početku te akcije pa je pogodak poništen. Tu situaciju možete pogledati OVDJE.

25' Bivši trener i sportski direktor Dinama, a danas pravomoćno osuđeni Zoran Mamić stigao je na tribine. Pogledajte fotogaleriju:

Galerija

21' Evo, možda je Foyth taj tenk, prošao je sad po lijevoj strani nakon odbijene lopte i ubacio u sredinu, ali od svega je samo Dinamo dobio loptu.

20' Joško Gvardiol zasad igra kao zmaj. Trebat će Villarrealu tenk da prođe po toj lijevoj strani Dinamove obrane.

16' Zanimljiva akcija Villarreala iz kornera. Moreno se izvukao na povratnu loptu nakon uigranog dodavanja, pucao je, ali visoko preko gola otišla je ta njegova lopta.

12' Nova šansa nakon kornera. Theophile je bio na lopti, pucao glavom, ali pored vrata je prošla njegova lopta.

10' Dinamo je sad preuzeo inicijativu. Majer je pucao iz daljine, okrznula je ta lopta nekoga i zadala velike probleme Rulliju koji ju je izbacio u korner.

7' Prvi pokušaj Villarreala. Izgubio je Atiemwen loptu na centru, a Pedraza je to iskoristio da dođe u poziciju za udarac. Srećom, išlo je to ravno u Livakovića.

5' U prvih pet minuta Villarreal ima loptu i pokušava nešto organizirati, ali Dinamova obrana zasad odbija lako sve te napade. Traje početno ispitivanje snaga na Maksimiru.

1' Počela je utakmica. Sretno, Dinamo!


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo