RIJEKA SLAVILA NA MAKSIMIRU NAKON 2829 DANA: / Dinamo sa četiri debitanta upisao poraz, prvaci preskočili Hajduk

Image
Foto: PIXSELL

Pogodak odluke zabio je Maxwell Acosty u 39. minuti utakmice

28.4.2018.
18:52
PIXSELL
VOYO logo

U susretu 32. kola Prve HNL Rijeka je pobijedila Dinamo 1-0 ostvarivši prvu ligašku pobjedu na stadionu Maksimir nakon 2829 dana. Pogodak odluke zabio je Maxwell Acosty u 39. minuti utakmice.

Rijeka je posljednji put u prvenstvu slavila na stadionu Maksimir u srpnju 2010. godine rezultatom 2-1. Nakon toga je upisala devet poraza i dva neodlučena ishoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo sa 'rezervnom' postavom

Dinamo je ušao u susret bez čak 10 prvotimaca, a sredinom prvog dijela se ozlijedio i Ante Ćorić. Zbog kartona nije bilo Doumbije, Ademija, Fiolića i Rrahmanija, a ozlijeđeni su Lešković, Moro, Olmo, Hodžić, Benkovića i Sosa. Stoga su za prvu momčad 'modrih' debitirala četvorica igrača. Prve minute upisali su defenzivni vezni Karlo Muhar, stoper Gabriel, ofenzivni vezni Neven Đurasek koji je u 25. minuti zamijenio ozlijeđenog Ćorića, i napadač Borna Miklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je do pogotka mogla već u 2. minuti. Čolak je presjekao loše dodavanje Muhara i krenuo sam prema Livakoviću. Napadač Rijeke je prebacio domaćeg vratara, ali je pogodio vratnicu. Dinamo je mogao do vodstva u 21. minuti kada je Bradarić umalo pogodio vlastiti gol, ali je Rijeku spasila stativa.

Pogodak odluke zabio je Acosty u 39. minuti. Sjajno je opalio i s više od 25 metara pogodio gornji desni kut nemoćnog Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gavranović promašio 'nemoguće'

Najbolju priliku za Dinamo u nastavku susreta imao je Gavranović u 58. minuti. Hajrović je u kontri sjajno proigrao Soudanija u prostor, kapetan Dinama uposlio je Gavranovića koji iz blizine šalje loptu samo u vanjski dio mreže.

Usprkos porazu u Maksimiru, Dinamo i dalje ima bodovnu prednost pred konkurentima za naslov prvaka. Dinamo vodi na ljestvici sa 69 bodova, Rijeka je druga sa 63 boda, a Hajduk na trećem mjestu ima 61 bod i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
OVAKO JE RIJEKA PROBILA DINAMO: /

Pogledajte gol koji ne bi spriječila niti dvojica golmana

Image
OVAKO JE RIJEKA PROBILA DINAMO: /

Pogledajte gol koji ne bi spriječila niti dvojica golmana

DINAMO – RIJEKA 0-1

90+5. minuta: KRAJ UTAKMICE! Rijeka je slavila 1-0.

90+5. minuta: Pokušaj Hajrovića, potom i Perića. Ostaje prednost za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1. minuta: Gavranović najviši u skoku na ubacivanje s lijeve strane. Glavom, ipak, pokraj gola.

90. minuta: Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86. minuta: Kvržić je presjekao loptu, krenuo u kazneni prostor i pokušao prebaciti Livakovića - korner za Rijeku

80. minuta: Desetak minuta nade za Dinamo da preokrene susret u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76. minuta: I skoro je Rijeka povećala vodstvo. Nakon gužve u Dinamovom šesnaestercu , lopta je došla do Čolaka koji puca pored desne vratnice Livakovićeva gola.

75. minuta: Još petnaestak minuta do kraja utakmice. Prednost je na strani Rijeke koja vodi 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71. minuta: Izmjena u Dinamovoj momčadi, u igru ulazi još jedan debitant. Gojaka mijenja Borna Miklić. Ove sezone za Dinamo II postigao je 12 pogodaka u 27 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: Tri minute nakon što je teren napustio jedini strijelac, Hajrović je ubacio, Soudani bio najviši, no ponovno puca pored gola.

58. minuta: Nova prilika Dinama, Hajrović do Soudanija, ovaj šalje idealnu loptu, ali Gavranović kasni dio sekunde u uklizavanju za gol bivšoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57. minuta: Igru je napustio Matic Črnic, u igru ulazi Zoran Kvržić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51. minuta: Kakva šansa, ponovno Gojak! Soudani je propustio loptu, Stojanović centrirao s desne strane, a Gojak sa pet metara šutirao ravno u vratara Slugu. Lopta je ponovno došla kod njega, no traljavo je zahvatio, ništa od svega.

50. minuta: Ubačaj Lecjaksa, Gojak je stigao iz drugog plana, ali udarac nije bio precizan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

45+1. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme, Rijeka ide na odmor s prednošći 1-0. Zabio je Acosty.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

42. minuta: Pogodak Acostyja razbudio je Armadu, Maksimirom odzvanja 'Rijeka, Rijeka'!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39. minuta: GOOOOOOOL! Rijeka vodi 1-0. Ni iz čega Acosty je sam iskombinirao priliku nakon što je dobio loptu na dvadesetak metara. Samo se okrenuo se i sjajno pogodio za vodstvo Rijeke. Lopta je odsjela u desnom gornjem kutu Livakovića koji uistinu tu ništa nije mogao napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. minuta: Igrat će se još desetak minuta prvog poluvremena koje prolazi u dominaciji zagrebačke momčadi. Iako s trojicom debitanata i s momčadi koja se dosad nije nikako naigrala zajedno, drži Dinamo Rijeku dalje od svog gola i bez prilike, izuzev one s početka utakmice koja je stigla nakon pogreške.

32. minuta: Opet Gavranović u šansi. Iz kornera s lijeve strane loptu je ubacio Hajrović, a na prvoj vratnici švicarski reprezentativac glavom puca pored gola.

31. minuta: Dinamo u šansi, Gavranović pred golom. Svirano je zaleđe...

25. minuta: Ozljeda Ante Ćorića. Izlazi na nosilima, u igru je ušao Neven Đurasek, uz Gabriela i Muhara još jedan debitant u Dinamovoj momčadi.

23. minuta: Atmosferu na Maksimiru najbolje će opisati činjenica da se čuje kako igrači međusobno pričaju. Armada je to sad prekinula.

21. minuta: Nešto više od 20 minuta prošlo je na Maksimiru kad je Lecjaks ubacio iz auta duboku u kazneni prostor prema Periću. U pokušaju da otkloni opasnu situaciju Bradarić je uzdrmao okvir svog gola.

15. minuta: Črnic je pokušao iz slobodnog udarca s 25 metara direktno ugroziti Dinamova vrata. Lopta je išla ravno u Livakovića koji ju bez problema smiruje.

14. minuta: Župarić blokira pokušaj Hajrovića sa 18 metara. Rijeka, mora se reći, djeluje pomalo neorganizirano...

11. minuta: Prva prava prilika domaćina. Ćorić je ubacio loptu iz kornera na drugu vratnicu gdje je Gavranović glavom šalje preko gola.

10. minuta: Gabriel u svom debiju zasad uvjerljiviji od Muhara. Djeluje ne odveć impresionirano zbivanjima, dok je Muhar ponovno bio u jednoj situaciji koju je riješio prekršajem. Upozoren je da mu sljedeći takav donosi javnu opomenu.

5. minuta: Nakon uvodnog drhtanja Dinama, situacija se smirala na travnjaku. Dinamo se konsolidirao.

2. minuta: Nakon velike pogreške Dinamovog debitanta Muhara, Čolak je izbio sam pred vratara Livakovića. Pokušao je lobati Dinamovog golmana, uspio ga je prebaciti, ali vratnica je spriječila pogodak prvaka.

1. minuta: Utakmica je započela!

16: 50 - Desetak minuta ostalo je do početka utakmice na Maksimiru. Sve je spremno za derbi.

Za Dinamo će na susretu debitirati stoper Gabriel i defenzivni vezni Karlo Muhar. Njihov debi gledat će oko 7000 navijača.


Dinamo dočekuje utakmicu sa 69 osvojenih bodova, osam više u odnosu na drugoplasirani Hajduk i devet u odnosu na prvaka koji gostuje na Maksimiru. Matematički prvenstvo neće biti riješeno eventualnom pobjedom zagrebačke momčadi, no nakon slavlja u derbiju na Poljudu, pobjedom u ovom derbiju definitivno bi stavili ruku na trofej namijenjen najboljima.

Trener Dinamove momčadi Nikola Jurčević ima problema sa slaganjem postave pa je tako dan prije utakmice izjavio:

"Moguće je da će netko debitirati od rezervi, na zadnjem treningu ću se uvjeriti te ćemo definirati koje igrače imamo na raspolaganju. Šest-sedam igrača iz druge momčadi bit će u kadru za utakmicu. Zbog toga će utakmica biti specifična, ali to su igrači koji su prošli kroz našu nogometnu školu, bitno je da daju svoj maksimum i vjerujem da će završiti sve na jedan dobar način."

S druge strane, nije lako niti Matjažu Keku:

"Izazovna je utakmica kada igraš protiv lidera prvenstva. Gostujemo kod ekipe koja je zaslužila mjesto na kojem se nalazi i to nam, uz razmišljanje o kvaliteti naše igre, moraju biti najvažnije stvari. Otpada Heber, za Leovca ćemo još vidjeti."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo