SAMO BOD / Dinamo ni u drugoj utakmici u HNL-u na Maksimiru nije slavio: Prvi udarac u okvir imali su tek u 57. minuti

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Dinamo u prvih 45 minuta nije uputio nijedan udarac u okvir gola. U nastavku je to izgledalo bolje, ali sjajan je bio Banić na golu Gorice

5.8.2023.
20:23
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Dinamo - Gorica

0-0

Dinamo: Livaković, Moharrami (od 77. Ristovski), Bernauer (od 59. Šutalo), Perić, Ljubičić, Sučić (od 59. Mihajličenko), Mišić, Baturina, Takuro (od 59. Ivanušec), Špikić (od 77. Emreli), Petković

Gorica: Banić, Krizmanić, Majstorović, Maloča, Mitrović (od 77. Ilečić), Ndockyt, Pršir, Raspopović, Soldo (od 62. Munksgaard), Štiglec, Vujnović (od 77. Jurić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ni u drugoj utakmici na Maksimiru u novoj sezoni HNL-a nije slavio. Nakon što je Hajduk u prvom kolu odnio tri boda, u subotu je bod odigravši 0-0 uzela Gorica

Image
PROPUŠTENA PRILIKA /

Dinamo držao Manchester United 'u šaci' pa ipak ostao bez finala u utakmici s devet golova

Image
PROPUŠTENA PRILIKA /

Dinamo držao Manchester United 'u šaci' pa ipak ostao bez finala u utakmici s devet golova

Malo smo dobrog nogometa vidjeli na otvaranju utakmice, Dinamo je dominirao, ali prilika nije bilo. Kada već nije bilo prilika, bilo je krvi na Maksimiru. U 17. minuti Špikić je nastradao u zračnom dvoboju s Raspopovićem, potekla mu je krv pa je dobio povez oko glave. Prvu pravu priliku imala je Gorica, igrala se 23. minuita je Ndockyt najviše skočio, no udarac je išao ravno u Livakovića. Isti igrač opet je opasan četiri minute kasnije kada njegov udarac brani golman Dinama, a iz odbijanca Mitrović pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi su na kraju završili prvo poluvrijeme bez udarca u okvir gola, iako smo u posljednjim trenucima vidjeli majstoriju Petkovića koji se riješio čuvara, ali ubačaj nije pronašao nikog od njegovih suigrača.

U 57. minuti napokon smo vidjeli prvi udarac u okvir gola Gorice, opalio je Baturina s nekih 25 metara, no Banić je to odbio. Ubrzo je trener Plavih Igor Bišćan na teren poslao Šutala, Mihajličenka i Ivanušeca, te je Dinamo odmah izgledao bolje. U 65. sjajno je s 18 metara opalio Petković, no Banić je sjajno obranio. Samo dvije minute kasnije puca i Ivanušec, ali opet je na mjestu golman Gorice. U jeku napada domaćina, Gorica je imala sjajnu priliku u 71. minuti kada je Mitrović iz sjajne prilike s osam, devet metara pred Livakovićem promašio cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je Dinamo preko Petkovića koji je prošao kroz obranu Gorice i pucao, ali udarac odlazi pokraj gola. U 84. minuti novi pokušaj Plavih, ovog puta Ivanušec, ali odlazi to pokraj gola. Veznjak Dinama opet prijeti u 85. minuti, no ovog puta Banić brani.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Baturina je imao sjajnu priliku, ali još jednom se u junaka gostiju prometnuo Banić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je četvrti s četiri boda, a Gorica treća s bodom više. Na vrhu su Hajduk i Osijek sa šest bodova, ali i utakmicom manje.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo