DINAMO - FERENCVAROŠ 1:1: / Mađari u drugom poluvremenu šokirali plave i čitav Maksimir; konačna odluka pada u Budimpešti

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo ipak u utorak navečer u Maksimiru nije uspio pobijediti Ferencvaroš

6.8.2019.
21:54
PIXSELL
VOYO logo

3. pretkolo Lige prvaka, stadion Maksimir: Zagreb

DINAMO - FERENCVAROŠ 1:1

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Leovac - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Petković

FERENCVAROŠ: Dibusz - Heister, Blažić, Dvali, Lovrencsics - Siger, Škvarka, Kharatin; Zubkov, Signevič, Nguen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Olmo (7.), 1:1 Siger (60.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu u Maksimiru, u fantastičnoj atmosferi i ratu glasnicama između "Bad Blue Boysa" i "Fradija" odigrao 1:1 (1:0) protiv mađarskog velikana Ferencvaroša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
DRUGA STRANA NOGOMETA: /

Ovo je istina o 'zloglasnim zelenim čudovištima' i njihovoj famoznoj crnini

Image
DRUGA STRANA NOGOMETA: /

Ovo je istina o 'zloglasnim zelenim čudovištima' i njihovoj famoznoj crnini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Dinamo poveo preko Olma nakon čudesne akcije Oršića i Španjolca

Dinamo je poveo u 7. minuti odličnim pogotkom Olma koji je, nakon što mu je Oršić dodao loptu na vrhu kaznenog prostora, u punom trku ušao u suparnički 16-erac gdje je gurnuo loptu kroz noge svom čuvaru prije no što je snažnim udarcem iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferencvaros poravnao u 59. minuti

Ferencvaros je poravnao u 59. minuti, a strijelac je bio Siber. Zubkov je probio lijevo krilo i poslao povratnu loptu na 11 metara gdje je natrčao Nguen. Jak udarac Norvežanina obranio je Livaković, no lopta se odbila ravno na glavu Sibera i otišla prema golu. Perić je atraktivno pokušao izbiti loptu s gol-linije, ali su suci procijenili kako to nije uspio na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Modri imali dvije velike prilike nakon gola Mađara, ali...

Dinamo je do kraja susreta imao dvije velike prilike za drugi pogodak, ali je Hajrović u 64. minuti, nakon što su se gostujući stoperi spetljali u svom kaznenom prostoru, s osam metara zatresao gredu, dok Oršić u 90. minuti nije uspio iskoristiti pogrešku vratara Dibusza koji je promašio loptu već je s dva metra glavom iskosa pogodio vanjski dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Uzvrat je za tjedan dana u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - U Maksimiru će se još igrati 4 minute sudačke nadoknade.

88' - Ipak nije gol, Majer je s desne strane, negdje s nekih 19 metara, oštro ubacio u peterac, lopta je došla do Oršića koji ju nije pogodio. Šteta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Modri napadaju. Teku minute, nije ovo dobra situacija za Dinamo pred uzvrat jer gol u gostima Ferencvarošu će dati na samopouzdanju i sigurnosti, a ne sumnjamo da će, ukoliko ovako ostane do kraja, u Budimpešti nastati prava euforija zbog aktivnog rezultata.

78' - Stojanović je poput brzog vlaka prošao dvojicu na desnom krilu, a nakon toga došao do same gol aut linije, ubacio pred sam gol, no tamo je Dvali u posljednji trenutak izbio ispred natrčalog Gavranovića. Sekunda je nedostajala da stigne loptu. "Dinamo, Dinamo", trese se stadion u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Igru je napustio Bruno Petković, a njegovu ulogu preuzima Mario Gavranović. Nova promjena u Dinamu.

72' - Majer je sad mogao zabiti, ali njegova lopta dira vanjski dio mreže na onoj sjevernoj strani terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Dvostruka izmjena kod Nenada Bjelice. Gojak izlazi a umjesto njega je ušao Solinjanin Nikola Moro koji će dati na snazi, maštovitosti u vezi i dinamici. Na raniji odmor otišao je i odlični Izet Hajrović, a njegovo mjesto na desnoj strani preuzet će Lovro Majer koji je u uzvratu protiv Saburtala upisao svoje prve europske minute u karijeri.

62' - Stativa Hajrovića, što se ovdje sad dogodilo? Kako je to samo blizu bilo... Ogromna prilika za Dinamo. Leovac je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, loptu je promašio Siger, a onda je ona došla do Izeta koji je bio sam, mogao je pitati gostujućeg golmana gdje da mu puca. Opalio je Izet i snažno pogodio prečku koja će se još dugo tresti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

60' - Ferencvaroš je zabio gol za 1:1 nakon fantastične obrane Livakovića. Uspjeli su Mađari zabiti gol nakon silnog posjeda koji su imali, a koji su im dinamovci taktički dali... Nguen je pucao s ruba kaznenog prostora, obranio je Livaković, a onda se lopta odbila do Sigera koji je pucao. Činilo se da će to Lešković izbiti, i izbio je, ali kasno... Lopta je prešla crtu i Ferencvaroš je mogao početi slaviti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo reći da se Dinamu obila o glavu taktika u kojoj su se branili nakon što su zabili prvi gol...

52' - Dinamo je u obrambenom bloku dobrih 10 minuta, nisu baš ništa napravili prema naprijed, nadamo se kako nam se ova taktika neće odbiti od glavu.

Galerija

48' - Dinamo opet igra povučeno, prepustili su inicijativu gostima koji su ozbiljnije krenuli u drugi dio, nego u prvi.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo je atomski počeo, zabio rani gol u 7. minuti za 1:0, a nakon toga se povukao, prepustio sredinu Ferencvarošu koji nema tu kreativnost. Modri su sve na travnjaku vrlo dobro kontrolirali u prvom dijelu.

44' - Modri su se opet trgnuli pred kraj poluvremena. Hajrović je aktivan na desnom beku, imao je dva pokušaja ali nije prošlo.

42' - Leovac je prvo primio loptu na lijevoj strani, ubacio je u peterac, a to se na kraju pretvorilo u šut kojeg je Dibusz obranio u korner. Iz drugog pokušaja Modri nisu uspijeli, neuspjele su škarice igrača Dinama.

38' - I dalje Ferencvaroš drži loptu. Imaju 61% posjed lopte dok je Dinamo na 39%. No, rezultat na semaforu ipak je najbitniji, a on je pozitivan za Modre.

43' - "Plavi, plavi, za vas smo život dali", grmi s maksimirskog sjevera.

40' - Ferencvaroš je krenuo u ovom natjecanju u 1. kolu svladavši Ludogorec, u 2. pretkolu prošli su Vallettu s Malte, iako je bilo drame u uzvratu na Malti, ali na kraju su prošli. Mađarska tranzicija je spora, nije brza i to Dinamo bez ikakvih problema zatvara.

36 - Olmo konstantno izlazi po loptu, okreće se i trkom osvaja puno prostora na terenu s loptom u nogama. Sad ga je srušio branič Ferencvaroša.

34' - Bjelica očito zna što radi jer Mađari su apsolutno bezidejni s loptom, iako je Dinamo potegnuo ručnu u ovim trenucima. No, ne sumnjamo u strategiju, viziju i znanje trenera hrvatskog prvaka.

30' - Grme s tribina Dinamove pjesme, stadion je u transu, navijači Ferencvaroša utihnuli su i u ovim trenucima uopće se ne čuju.

25' - Slobodan udarac za goste. Ademi je na rubu šesnaesterca srušio Nguena. Ferencvaroš dominira u posljednjim minutama, Bjelica kao da je malo povukao igru.

Galerija

19' - Malo kao da su došli Mađari sebi, dugim loptama prema naprijed pokušavaju stvoriti priliku. "Green Monsters" na Jugu su utihnuli, ne ori se više mađarska pjesma u Zagrebu.

13' - Mađari trenutačno izgledaju grogirano, kao da su pod šokom zbog ranog gola Dinama. Došli su Mađari puni motiva, ali dogodio im se Olmo. Hajrović i Oršić konstantno prijete po krilima, trkom i agresijom rade pomutnju Ferencvarošovim braničima.

7' - GOOOL: Dinamo vodi 1:0. Olmo je atomski počeo utakmicu, već u 7. minuti doveo je hrvatskog prvaka u prednost. Čudesno igra Olmo, on je čudo od igrača. Oršić i Ademi su kombinirali na sredini terena, Arijan je dodao Olmu, a onda je krenuo šou Španjolca. Prvo je, trenutno jedan od najboljih mladiš nogometaša Europe koji čeka rekordni izlazni transfer za Dinamo, zaobišao prvo jednog igrača, drugome poslao kroz noge, a onda lijepo pospremio loptu na drugu stativu. Nevjerojatno... Njegov pogodak i 'magiju na djelu' možete vidjeti - OVDJE.

4' - Bomba Olma! Kako je samo opalio mladi Španjolac, ali Dibusz je to odličnom intervencijom jednom rukom odbio u aut. Bio je to sjajan udarac s ruba kaznenog prostora, ali mađarski golman ga je pročitao. Modri su agresivniji, poletniji i živahniji u odnosu na Mađare koji se brane od samog početka. Ako se po jutru dan poznaje...

2' - Ademi je poslao na desnu stranu jednu dugu loptu za Izeta Hajrovića koji je pronašao igrača. Na kraju je lopta ubačena u sredinu, ali ništa od toga. No, zapljeskala je maksimirska publika.

1' - Počela je utakmica u Zagrebu. Sretno Dinamo.

19.46 - Ferencvaroš će na Maksimiru imati jaku podršku od oko 2000 svojih navijača. "Green Monsters" središnje je jezgro ove navijačke grupe iz Budimpešte koji su u Zagreb, njihova glavnina, došla vlakom u kojem je bilo 1500 navijača, dok je je oko 500- stotinjak navijača došlo automobilima. Spominje se brojka od oko 50 vozila iz Mađarske s ultrasima Ferencvaroša koja su došla u Zagreb. Inače, navijačka skupina Ferencvaroša dala je jasne upute svim navijačima koji su se u Zagreb uputili vlakom koji je na Borongaj stigao oko 18 sati i 30 minuta.

Galerija

Svi su trebali biti odjeveni u crne majice, nije bilo bitno hoće li netko doputovati u Zagreb u vlastitom aranžmanu ili vlakom, morao je slušati ‘naredbe’ vođe skupine i doći u "crnini" na gostovanje u Zagreb. Inače, "crninu" na utakmicama na ovim navijačkim prostorima možda i prvi su počeli nositi zagrebački Bad Blue Boysi, uz Grobare kojima je crna boja klupska... Tako da je ideja ultrasa iz grupe "Green Monsters" sastavni dio izgleda grupe BBB već godinama unazad.

Galerija

19.35 - Svojevrsno iznenađenje kod sastava Ferencvaroša je što je na klupi trener Mađara ostavio Lanzafamea koji je najavljivan u vrhu napada, a umjesto njega udarna špica je Signevič. Na klupi Dinama se pak našao Dilaver koji je zbog ozljede trebao propustiti obje utakmice protiv Mađara.

Galerija

19.32: Stigle su postave za večerašnji ogled koji je jako bitan za ambicije Dinama ove europske sezone. Dinamo će zaigrati u sljedećem sastavu: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Leovac - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Petković. Bjelica je imao jednu veliku dvojbu uoči susreta, koga staviti na desnog beka, Stojanovića ili Pinta, te se na kraju odlučio za Stojanovića.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo