HRVATSKO POLUFINALE / Eintracht senzacionalno izbacio Barcelonu: Jakić u polufinalu ide na Vlašića, Gvardiol na Barišića

Image
Foto: Profimedia

Večeras od 21 sat igrale su se utakmice četvrtfinala Europa lige, a u polufinalu nastupit će četiri Hrvata

14.4.2022.
22:12
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je prvi susret u Frankfurtu završio 1-1, nogometaši Eintrachta priredili su veliko iznenađenje pobijedivši na Camp Nou Barcelonu sa 3-2 izborivši tako plasman u polufinale Europske lige.

Image
PRVA KL IKADA /

Poznati sudionici prvog polufinala Konferencijske lige: Leicester će na Mourinha i Romu, Ćaleta-Car protiv Feyenoorda

Image
PRVA KL IKADA /

Poznati sudionici prvog polufinala Konferencijske lige: Leicester će na Mourinha i Romu, Ćaleta-Car protiv Feyenoorda

Mjesto među četiri najbolje momčadi izborili su i RB Leipzig, te West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht je na Camp Nou imao podršku više od 25.000 navijača. Premda je momčad iz Frankfurta imala pravo na samo 5.000 ulaznica, njemački navijači su nabavili ulaznice svim mogućim kanalima pa je atmosfera bila kao da se igra u Frankfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacija na Nou Campu

Počelo je šokantno za Barcu. Eric Garcia je u trećoj minuti oborio Jespera Lindstroma, a portugalski sudac Artur Soares Dias pokazao na bijelu točku. Filip Kostić je sigurno izveo kazneni udarac.

U 10. minuti Barca je mogla izjednačiti. Pedri je ubacio na drugu stativu, Aubameyang je pucao glavom, ali preko gola. U nastavku poluvremena Barcelona je pritiskala, no nije uspjela slomiti njemačku obranu. S druge strane Eintracht je vrebao na kontre i jedna takva im je donijela povećanje prednosti u 36. minuti. Kostić je dodao do Rafaela Borrea koji je povukao i potom opalio s više od 25 metara i sjajno pogodio u rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Katalonski sastav je već u drugoj minuti nastavka mogao smanjiti, no Aubameyang je promašio zicer. Uslijedila je velika prilika za goste u 58. minuti, pucao je Lindstrom, ali je Marc-Andre ter Stegen sjajno reagirao. Međutim, niti Ter Stegen u 67. minuti nije mogao ništa, Kostić je sjajno pogodio za nevjerojatnih 3-0.

Barcelona je u 84. minuti zabila pogodak, no Busquet je bio u zaleđu. No, u prvoj od devet minuta nadoknade Busquets je ipak smanjio rezultat sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Barcelona je u devetoj minuti nadoknade zabila još jedan gol, Depay je zabio s bijele točke, no za više od toga nije bilo vremena. Za Eintracht je cijeli susret odlično odigrao Kristijan Jakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakić na Vlašića

Njemački sastav će u polufinalu igrati protiv West Hama koji je na gostovanju deklasirao Lyon sa 3-0 nakon što je londonski susret završio 1-1.

Domaćin je odlično počeo utakmicu, već u 6. minuti francuski sastav je mogao do vodstva, no Karl Toko Ekambi je pogodio stativu. Ekambi je imao odličnu priliku i u 27. minuti, no njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 38. minuti. Pablo Fornals je izveo korner, a Craig Dawson zabio za 1-0. U posljednjim trenucima prvog dijela Declan Rice je pokupio odbijenu loptu i sa ruba šestnaesterca pogodio za 2-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika londonski sastav je razriješio u 48. minuti kada je Jarrod Bowen preciznim šutem pogodio za 3-0. Nikola Vlašić nije igrao za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB ranije izborio polufinale

Polufinale je izborio i RB Leipzig nakon što je u Bergamu pobijedio Atalantu sa 2-0 nakon 1-1 iz prve utakmice.

Prije dvije godine RB Leipzig je izborio plasman u polufinale Lige prvaka u kojem je izgubio od PSG-a, a sada je stigao i do polufinala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prva utakmica u Leipzigu završila 1-1, njemački sastav je u Bergamu slavio sa 2-0 izborivši polufinale u kojem će igrati protiv pobjednika susreta između Rangersa i Brage. U prvom susretu Portugalci su pred svojim navijačima slavili sa 1-0.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Christopher Nkunku (18, 87-11m). Za goste je do 79. minute igrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 88. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imali su domaćini već u petoj minuti, no Davide Zappacosta je pucao ravno u Petera Gulacsija. Gosti su uzvratili u 18. minuti i to pogotkom. Konrad Laimer je bio u dobroj poziciji za udarac, ali je ipak asistirao do Nkunka koji je lijepo pogodio za 1-0.

Gvardiol će na Barišića

U završnici prvog dijela i Laimer se mogao upisati u strijelce, ali je pucao pored desne stative. Laimer je mogao zabiti i u 57. minuti, no iz blizine je pucao loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Prvu veliku priliku u nastavku Atalanta je dočekala u 63. minuti kada je Hans Hateboer pucao iz blizine malo iznad prečke. U 78. minuti opasno je zaprijetio Duvan Zapata, ali je mreža njemačkog sastava ostala nedirnuta.

Pitanje pobjednika je razriješeno u 87. minuti kada je Nkunku zabio iz kaznenog udarca za 2-0. Francuski veznjak je prij toga sam izborio jedanaesterac i potom ga realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig je ovom pobjedom produžio niz bez poraza na 13 susreta u svim natjecanjima, dok je Atalanta produžila crnu seriju na četiri utakmice bez pobjede.

Hrvatsko polufinale

Rangersi su nakon produžetaka slavili protiv Brage s 3:1. Portugalci su susret završili s devetoricom igrača. James Tavernier doveo je škotski sastav u vodstvo već u drugoj minuti, a potom je isti igrač bio precizan s cijele točke u 44. minuti. Prekršaj je napravio Tormena koji je kao posljednji igrač u obrani zaradio izravni crveni karton. David Carmo je u 83. minuti zabio za 2:1 i tako odveo utakmicu u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 101. minuti za 3:1 zabija Roofe i tako dovodi Rangerse na prag polufinala Europa lige. Četiri minute kasnije veliku glupost za goste radi Medeiros, koji je prvo zaradio žuti karton zbog prekršaja, da bi samo koju sekundu kasnije zaradio i drugi zbog žestokih prigovora te je tako ostavio svoju momčad s devet igrača u polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za domaćine je 90 minuta odigrao Borna Barišić, kada ga je zamijenio Balogun. Rangersi će u polufinalu ići na RB Leipzig, pa ćemo tako u samoj završnici ovog kultnog natjecanja gledati dvoboje Jakića i Vlašića te Gvardiola i Barišića.

Uživo: Četvrtfinale Europa lige

Barcelona - Eintracht Frankfurt (2:3)

(Kostić 4', 67', Santos Borre 36'/Bousqets 91', Depay 101')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

----------------------------

KRAJ! Eintracht je senzacionalno izbacio Barcelonu iz Europa lige! Fantastična predstava Nijemaca u kojoj je cijelu utakmicu odigrao naš Kristijan Jakić!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

101' - GOOOL! Pogodio je Depay, ali ipak prekasno!

100' - Kazneni udarac za Barcelonu! Ndicka je skrivio penal i zaradio drugi žuti karton!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' - Ružni start Knauffa na Bousqetsu, zaradio je žuti

93' - Velika prilika za Arauja, ali je Ndicka blokirao u posljednji tren! Kakva završnica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' - GOOOL! Prekrasan pogodak Bousqetsa, opalio je iz voleja i smanjio na 3:1! Evo nade za domaćina igrat će se devet minuta nadoknade!

Eurogol iskusnog Španjolca pogledajte OVDJE

90' - Ache je ušao umjesto strijelca Borre

89' - Dobra prilika za Arauja, ali obrana Frankfurta to čisti na vrijeme

84' - Barcelona je nakon tog slobodnjaka zabila, točnije Bousqets, ali je bio u zaleđu i ništa od pogotka

83' - Hrustić je požutio zbog prekršaja na Dembeleu

80' - Prve promjene kod Eintrachta, ušao je Hauge umjesto Lindstroma te Hrustić umjesto Rodea, dok je kod Barce Depay zamijenio Torresa

80' - Xavi je baico sve karte u napad, a zato bi mogli primiti koji pogodak više. Frankfurt prijeti iz kontri i to opasno

78' - Krasno je sada opalio Kamada, ali je lopta prohujala malo pokraj vratnice ter Stegena

76' - Nova velika prilika za Nijemce, ne žele stati na tri gola

69' - Ulazi Luuk de Jong za Barcelonu, izašao je Garcia

67' - GOOOOL! Kakav raspad Barce! Ponovno je Kostić strijelac, Srbin igra utakmicu života

61' - Dvostruka promjena kod Barce, Xavi je uveo Desta i Traoera, a izašli su Aubameyang i Mungueza

60' - Sudac nije mogao koristiti VAR jer on ne radi na njegovom kompjuteru, tako da je odluka da kaznenog udarca - nema

Navijači Barcelone napustili su tribine na poluvremenu u znaku protesta na atmosferu na stadionu, očito se ne namjeravaju vratiti

59' - Igrači Barcelone tražili su kazneni udarac zbog igranja rukom

58' - Barcelona je pritiskala, imala nekoliko sjajnih šansi, a onda je sjevnula te je ter Stegen spašavao Katalonce!

53' - Uključili smo se uživo u utakmicu četvrtfinala Europa lige. Eintracht senzacionalno vodio protiv Barcelone 0:2, prvo je Kostić bio precizan iz kaznenog udarca, a potom je asistirao Borreu za povećanje vodstva

Fantastični pogodak Borre pogledajte OVDJE

46' - Xavi mijenja odmah na početku drugog dijela, izašao je Pedri, a zamijenio ga de Jong

----------------------------

Sastavi: Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Mungueza (od 61' Dest), Araujo, Garcia (od 69' L. De Jong), Alba - Pedri (od 46' F. De Jong), Bousqets, Gavi - Dembele, Aubameyang (od 61' Traore), Torres (od 80. Depay)

Eintracht (3-4-3): Trapp - Toure (od 99. Chandler), Hinteregger, Ndicka - Knauff (od 99. Hasebe), Jakić, Rode (od 80. Hrustić), Kostić - Lindstrom (od 80. Hauge), Kamada - Borre (od 90. Ache)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo