BOYSI OSVOJILI MANCHESTERSKE / ULICE; U crnini su zakrčili promet u centru grada, pokazivali su i otpor prema Mamiću

Image
Foto: PIXSELL

Bad Blue Boysi u potpunosti su ovladali manchesterskim ulicama uoči utakmice Man Cityja i Dinama u 2. kolu skupine C Lige prvaka

1.10.2019.
20:36
PIXSELL
VOYO logo

Prvi Boysi, oni stariji, došli su u Englesku još u nedjelju, a većina jučer i danas tijekom dana. Bilo je i onih koji su do Manchestera išli preko Londona. Oko 1500 Boysa na kraju je bilo na tribinama Etihada, što znači da su plavi lavovi imali jaku navijačku podršku. Brojčano sigurno veću u odnosu na 1999. godinu, kad su BBB-ovci briljirali na tribinama Old Trafforda protiv Man Uniteda 1999., u 1. kolu Lige prvaka (0:0). Tada ih je bilo negdje oko 300, sad će ih biti kud i kamo više. No, vrijedi vidjeti hoće li i navijanje biti tako dobro, kao što je to bio slučaj prije 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tom gostovanju i navijanju još uvijek se priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


LIVE:

20.14 - "Boysi su zakrčili promet u centru Manchestera dok putuju prema Etihadu. Dolaze u pratnji policije. Očekuje ih se u velikom broju kao podrška Modrima večeras protiv prvaka Engleske", piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.40 - Boysi su se u korteu kretali gradom prema Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.24 - "Zanimljiva scena zabilježena je na Etihadu uoči večerašnjeg okršaja Cityja i Dinama. Uoči susreta delegacija dvaju klubova, mali zbor engleskog prvaka otpjevao je par pjesama u čast domaćina, ali i Dinama. Na Etihadu se tako orilo 'Volim te dinamo!", javljaju Sportske novosti.

18.43 - Pretimo i društvene mreže iz minute u minutu. Tako je jedna ženska osoba napisala kako su navijači Dinama iz Zagreba na Piccadilly Gardensu upotrebljavali toilet u jednom kafiću i u potpunosti ga blokirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da su otišli na wc-e kojih ima gro u blizini. Kakvi amateri", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.29 - "Na trgu se okupilo oko 300 BBB-a, no s obzirom na kišno i vjetrovito vrijeme, mnogi utakmicu čekaju u pubovima. Od poznatih osoba u Manchesteru smo vidjeli redatelja i TV voditelja Roberta Knjaza i zastupnika HNS-a u zagrebačkoj gradskoj skupštini Tomislava Stojaka", stoji u Indexovom izvještavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
DOSAD NEVIĐENA FOTOGRAFIJA NAPADA BOYSA NA DELIJE NA ZG KOLODVORU: /

Nabrijani BBB-ovci im složili sačekušu

Image
DOSAD NEVIĐENA FOTOGRAFIJA NAPADA BOYSA NA DELIJE NA ZG KOLODVORU: /

Nabrijani BBB-ovci im složili sačekušu

17.50 - "Na Piccadilly Gardensu u centru Manchestera ori se pjesma Dinamovih navijača", javlja Index. "Tu je i zastava s prekriženom Mamićevom glavom. "Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave", pjevaju Boysi u Manchesteru. Policija je prišla Dinamovim navijačima u centru Manchestera, ali samo kako bi porazgovarali o njihovim namjerama. Stanje je mirno, nema nikakvih incidenata", stoji u izvještavanju Indexova novinara na licu mjesta.

17.41 - Službena stranica GNK Dinamo izdala je navijačke upute za sve one koji će večeras biti na Etihadu. Radi se o standardnom vodiču kojeg se plava vojska pridržava. Europske su to regule, a znamo i sami koliko ljudi iz krovne nogometne federacije na to paze. Navijačke upute s web sitea GNK Dinamo prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pješačka trasa kretanja od stanice Manchester Piccadilly Station do stadiona. Okvirno vrijeme hoda od stanice do stadiona je 25 do 30 minuta. Molimo slijedite natpis Etihad Campus, oznake koje se nalaze uz trasu vode vas od stanice do stadiona, pored toga uz trasu će biti postavljeni redari koji će vas upućivati prema stadionu. Trasa je osvjetljena, i sigurna.

Image
Image

Plan parkiranja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući navijači za parkiranje svojih vozila koriste parkirališta sive boje, slovnih oznaka C i D. Gostujući autobusi i mini-busevi parkiraju se besplatno, dok se parkiranje za osobna vozila naplaćuju 10 £ po vozilu.

Ugostiteljstvo na stadionu počinje raditi dva i pol sata prije početka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaz se otvaraju sati i pol prije početka utakmice;

Stadionska pravila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušenje (uključujući elektronske cigarete) nije dozvoljeno na stadionu

Image
Image

Zabranjeni predmeti: pirotehnika, baklje, dimne bombe. Noževi, oružja i predmeti koji se smatraju oružjem. Zračne trube, megafoni, muzički instrumenti. Golf kišobrani i selfie štapovi. Dozvoljene su zastave maksimalne veličine 2x1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastave na štapovima nisu dozvoljene, kao ni torbe. Na gostujućem sektoru nema spremišta za torbe u kojima možete ostaviti svoje stvari. Unošenje hrane i pića nije dozvoljeno", stoji u objavi.

17.12 - Dinamovi navijači i dalje se u grupicama kreću centrom grada, uglavnom bez klupskih obilježja i, kako doznajemo, uglavnom u crnini, što je svojevrsni casul trend već godinama na navijačkoj sceni u Europi, a posebno u grupi BBB. Neki po stupovima lijepe naljepnice s grčkim slovom omega, simbolom otpora prema Zdravku Mamiću i "sistemu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.11 - "Dinamovi navijači počeli su se okupljati u rano poslijepodne na ulicama Manchestera. Najviše su se zadržavali u pubovima i barovima na Piccadillyju, bez suzdržavanja su isticali svoja klupska obilježja, a ponegdje se začula i navijačka pjesma. Poneki lokalni fan usput bi im dobacio 'Let's go, City!', ali zasad je atmosfera posve mirna", javlja Index.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA:

Prije točno 20 godina Bad Blue Boysi su u Manchesteru ispisali jednu od najljepših stranica svojih gostovanja. U sezoni 1999./2000. Dinamo je igrao protiv engleskog prvaka Manchester Cityja. Na Otok je doputovalo oko 300-stotinjak pripadnika BBB-a koji su u potpunosti nadglasali pun Old Trafford. Tada se po prvi put premijerno čudo bezvremenski hit Novih fosila "Kako je dobro vidjeti te opet", u obradi zagrebačkih navijača, što je postala svojevrsna himna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledni Guardian tada je bio pisao kako su za junake večeri na kultnom engleskom stadionu, u susretu 1. kola Lige prvaka koji je završio sjajnih 0-0. Neki su, poput ekipe s Volovčice i Remize, organiziranim autobusom putovali 40 sati. No, nije im bilo teško... Dvadeset godina kasnije, Dinamo ponovno gostuje na Otoku, gdje nikad do sad nije pobijedio. Kao što je to slučaj gotovo svakog puta, gostovanje na Etihadu ponovno je privuklo veliki broj Bad Blue Boysa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će na Etihadu imati veliku podršku svojih navijača, od kojih su neki u Engleskoj još od nedjelje. Radi se o starijoj ekipi Boysa koja je odlučila napraviti malu nogometnu turneju po Engleskoj, posjetivši i Liverpool... Dosta je bilo i onih koji su put Otoka krenuli avionima. Takvih je bilo i najviše, a dosta ih je krenulo jučer, dok su se neki avionom prema Engleskoj uputili rano jutros.

Inače, od 2700 ulaznica koje je City stavio na raspolaganje Bad Blue Boysima i Dinamovim simpatizerima, prodano ih je više od 1500 i popunjeni su gostujući sektori na prva dva prstena Etihada. Stadion Cityja prima 53.000 gledatelja, ali on neće biti rasprodan za ovu utakmicu. Engleski mediji najavljuju nešto više od 45.000 ljudi.


Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo