MLADI VATRENI PREGAZILI AZERBAJDŽAN / Bišćanovi momci odigrali utakmicu za pamćenje, sjajni Roko Šimić zabio hat-trick u prvom poluvremenu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Utakmicu Hrvatske i Azerbajdžana mogli ste pratiti uživo od 18:30 u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr

12.10.2021.
17:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

 Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti ubilježila je i četvrtu uzastopnu pobjedu u skupini A kvalifikacija za EURO svladavši u Bakuu Azerbajdžan s 5-1 (4-0). 

Tri je pogotka za Hrvatsku dao Roko Šimić (9, 13, 44-pen), a po jednom su zabili Nikola Soldo (25) i Josip Šutalo (81), dok je strijelac za Azerbajdžan bio Musa Gurbanli (55pen). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uraganski početak

Mlada, U21 vrsta Hrvatske lakše od očekivanoga  je došla do pobjede u Bakuu, a već nakon prvog dijela bilo je 4-0, s tri pogotka napadača Lieferinga Roka Šimića. Sin bivšega Vatrenoga Darija Šimića pogodio je već u 9. minuti na dodavanje Kačavende, a samo četiri minute kasnije postigao je i četvrti pogodak u svom četvrtom nastupu za U-21 reprezentaciju nakon šuta Čoline i loše intervencije vratara Merbalijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti veznjak Lokomotive Soldo je iz voleja povećao na 3-0 nakon slobodnog udarca Palaverse. Minutu prije kraja poluvremena Valizada je igrao rukom u šesnaestercu domaćina, a Roko je iz penala došao do hat-tricka već u prvom dijelu.

Azeri su smanjili u 55. minuti kada je Šutalo napravio prekršaj nad Gurbanliju, a isti igrač je bio precdizan s bijele točke. U 68. minuti domaći su ostali s igračem manje nakon isključenja Valizada, a u 81. minuti branič Šutalo je glavom pogodio mrežu nakon kornera Bulata za konačnih 5-1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija izgubila

U ostalim dvobojima skupine Norveška je u Drammenu svladala Estoniju s 3-0, dok je Finska u Tampereu porazila Austriju s 3-1.  

Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 12 bodova i gol-razlikom 12-3, a druga je Norveška sa 9 bodova, koliko ima i Austrija s utakmicom više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

___________________________________________________________________

Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, skupina A

Azerbajdžan - Hrvatska 1:5 (Gurbanli 55'; Šimić 9', 13', Soldo 25', Šutalo 81')

Azerbajdžan: Mehebalijev; Aghjabajov, Husejnov, Rzjajev, Karakoc; S. Abdullazade, Valizada, R. Abdullazade; Zulfugarli, Alekperov, Yildrim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Pandur; B. Šutalo, J. Šutalo, Soldo, Čolina; Palaversa, Pršir, Baturina; Kačavenda, Šimić, Marin

90' + 3' Gotova je utakmica, Hrvatska je pobijedila 5:1!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

88' Udarac Biuka s ruba šesnaesterca, golman domaćina to je obranio bez problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Zadnje dvije promjene u Hrvatskoj. Vasilj je zamijenio Palaversu, a Ljubičić je ušao umjesto trostrukog strijelca Roka Šimića

81' GOOOL Hrvatska je zabila i peti gol. Strijelac je Šutalo koji je bio najviši u skoku nakon kornera i neobranjivo pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Već dugo nismo vidjeli neku zanimljivost pred bilo kojim vratima. Tempo utakmice je značajno pao.

72' Prve promjene kod Hrvatske. Bišćan je iz igre izvadio  Kačavendu, Pršira i Marina, a ušli su Biuk, Bulat i Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Izbornik Azerbajdžana promjenio je još dva igrača i tako iskoristio sve zamjene.

69' CRVENI KARTON Azerbajdžanu je isključen igrač, Valizada je dobio drugi žuti karton nakon prekršaja na Marinu i mora napustiti igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Palaversa puca iz slobodnog udarca, golman Azerbajdžana bez poteškoća brani.

57' Šimić je pucao, ali ovaj put to nije pretjerano opasno po gol domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' GOL Azerbajdžan je smanjio iz penala koji je dosuđen nakon što je hrvatski golman Pandur srušio Gurbanlija koji je, nakon što je izborio penal, sam izveo najstrožu kaznu za 1:4.

53' Prekršaj na nekih 25 metara o gola Azerbajdžana. Slobodni udarac izvodi Palaversa, no domaćini uspijevaju spriječiti taj pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Azeri su puno odlučnije ušli u drugo poluvrijeme i Hrvatska teže dolazi do protivničkog gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Izbornik Azerbajdžana s tri nova igrača ulazi u nasstavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Gotovo je prvo poluvrijeme, Hrvatska je odigrala fenomenalnih 45 minuta nakon kojih vodi 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' GOOOL Hrvatska vodi 4:0. Treći gol je zabio Roko Šimić! Sada je pogodio iz jedanesterca koji je dosuđen nakon što je jedan od igrača domaće momčadi igrao rukom u svojem kazenenom prostor.

35' Domaćini od početka susreta igraju isto - potpuno su fokusirani na obranu vlastitog gola i nisu opasni prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Malo su Vatreni stali na loptu i već neko vrijeme nije bilo opasnije situacije pred golom Azerbajdžana.

25' GOOOL Hrvatska je zabila za 3:0! Palaversa je ubacio iz slobodnog udarca, a Soldo krasnim volejem matira golmana. Azerbajdžana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' Stigli su sada domaćini do hrvatskog šesnaesterca i pokušali zaprijetiti Panduru, ali obrana Vatrenih bez poteškoća otklanja opasnost.

19' Mladi Vateni ne staju, Azerbajdžan se jako teško nosi s njihovim pritiskom i ako se ovako nastavi, pitanje je vremena kada ćemo vidjeti novu loptu u mreži domaćna.

13' GOOOL Hrvatska je povela 2:0, ponovno je zabio Roko Šimić. Čolina je pucao s lijeve strane, golman Azerbajdžana nije uspio zadržati njegov udarac, a Šimić je prvi stigao do odbijene lopte i pospremio ju u mrežu.

9' GOOOL Hrvatska je povela. Gol je postigao Roko Šimić nakon lijepe akcije s Kačavendom.

9' Hrvatska ima inicijativu, a domaćini se čvrsto brane.

5' Mirno otvaranje, nismo vidjeli niti jednu priliku s bilo koje strane.

1' Počela je utakmica. Hrvatska igra u formaciji s četiri braniča, a ne s tri kao prtiv Norveške u posljednjoj utakmici.

17.40 Stigli su sastavi. Hrvatski izbornik Igor Bišćan ostavio je na klupi braniča Vuškovića i veznjaka Bulata, za koje se pretpostavljalo da će početi, a umjesto njih igraju Soldo i Baturina. Podsjetimo da u sastavu Hrvatske nema ponajboljeg igrača Luke Sučića koji je igrao za seniorsku reprezentaciju protiv Slovačke.

_________________________________________________________________________________________________

Poslije rujanskih pobjeda protiv Azerbajdžana i Finske, Hrvatska U-21 u Varaždinu je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nadjačala i Norvešku (3:2), a slijedi joj novi okršaj s Azerbajdžancima.

"Bit će teško protiv Azerbajdžana, pogotovo u gostima, no budemo li pravi - kao protiv Norveške - tijekom svih 90 minuta, trebali bismo se vratiti sa sva tri boda. Kvalitetniji smo od Azerbajdžana, u kvalifikacije smo krenuli odlično i svi smo spremni kao 'zapete puške', i oni koji igraju i oni koji čekaju priliku na klupi. To se vidi na treningu, ali i na utakmici. Atmosfera je uistinu super, radujem se svaki mjesec doći u reprezentaciju jer me očekuje sjajno provedeno vrijeme s momčadi", ispričao je napadač Roko Šimić.

Image
EPIC BROZO SE POHVALIO /

Zvijezda od 60 milijuna eura posjetila Brozovića u Velikoj Gorici, palo zajedničko fotografiranje

Image
EPIC BROZO SE POHVALIO /

Zvijezda od 60 milijuna eura posjetila Brozovića u Velikoj Gorici, palo zajedničko fotografiranje

Šimić je velika uzdanica

Upravo je Šimić jedna od glavnih uzdanica izbornika Igora Bišćana, s obzirom na svoju golgetersku formu, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. 

"Najviše na svijetu volim pomagati momčadi, a nevjerojatan je osjećaj postizati pogotke. Sretan sam što me se uspoređuje s Inzaghijem i Mandžukićem, no dug je put do njihovih karijera. Moram se dokazivati iz dana u dan, tek sam na početku. Dajem sve od sebe, na svakom treningu i na svakoj utakmici", istaknuo je.

Susret s Norvežanima donio je dosta uzbuđenja, a mladi Vatreni vjeruju da mogu nastaviti svoj uspješan niz te s maksimalnim učinkom čekati nastavak kvalifikacijskog ciklusa.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili Norvešku, vježbali smo prekide i smatram da smo i na tome dobili utakmicu. Nije bilo lako protiv Azerbajdžana niti na domaćem terenu, no ipak smo bili kvalitetniji od njih. Gostovanje nosi svoje, oni će biti željni dokazivanja, no uđemo li u taj dvoboj kako treba, mislim da ćemo se kući vratiti s tri boda. Motiv ne bi smio biti problem", rekao je Lukas Kačavenda.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo