UZBUDLJIVO U LIGI PRVAKA / Senzacionalni tinejdžer spasio Man United protiv Atletica, Vrsaljko briljirao: Benfica i Ajax odigrali strašnu utakmicu

Image
Foto: Profimedia

Atletico i Man United odigrali su 1-1, dok su Benfica i Ajax ponudili utakmicu s 4 gola. Bit će uzbudljivo u uzvratnim utakmicama

23.2.2022.
19:58
Profimedia
VOYO logo

Kakva noć u Ligi prvaka! Sveukupno 6 golova u dvije utakmice, nismo u njima dobili pobjednike... U Madridu su se sastali domaći Atletico i Manchester United u sklopu osmine finala Lige prvaka, dok su u Lisabonu igrali Benfica i Ajax.

Image
FANOVI U TRANSU /

Svi živi upravo se klanjaju Šimi Vrsaljku: 'Odradio je fantastičan posao'

Image
FANOVI U TRANSU /

Svi živi upravo se klanjaju Šimi Vrsaljku: 'Odradio je fantastičan posao'

Atletico i United odigrali su 1:1, iako su Englezi gotovo cijeli susret izgledali poprilično nemoćno. Domaći Atletico došao je u vodstvo već u sedmoj minuti i to nakon krasne akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo je Lodi ubacio s lijeve strane, a još se bolje snašao Felix koji je glavom krasno od stative pogodio za vodstvo domaćina. Mladi Portugalac bio je jedan od najboljih pojedinaca Atletica na današnjem susretu. Nakon pogotka Atletico se povukao i prepustio loptu Unitedu, koji jednostavno nije znao što bi s njom.

Atletico je pred sami kraj poluvremena uzdrmao gredu, kada je naš Vrsaljko probao glavom, lopta se od Lindelofa odbila u gredu te je ostalo 1:0. Koliko je United bio nemoćan u prvom dijelu susreta govori podatak da u prvih 45 minuta nisu imali niti jedan dodir s loptom u šesnaestercu domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak vrlo sličan, čeka nas zanimljiv uzvrat

I drugo poluvrijeme krenulo je slično kako je prvo završilo. United je imao posjed, ali nikako nisu mogli pripremiti neku ozbiljniju šansu. No, i Atletico se malo uspavao te su se više koncentrirali na obranu. Bilo je nekoliko polušansi, ali ništa ozbiljnije s obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda šok za domaćina u 80. minuti. Praktički iz ničega je Fernandes proigrao mladog Elangu koji je zamijenio Rashforda i Šveđanin se sjajno snalazi te pogađa pokraj nemoćnog Oblaka. Atletico je nakon toga uzdrmao gredu po drugi put na susretu. Griezmann se krasno namjestio na lijevu nogu, pucao, ali je Engleze spasio okvir gola. Valja dodati kako je Vrsaljko odradio cijeli susret za Atletico te je bio vrlo dobar na desnom boku.

U Manchesteru nas čeka uzbudljiva utakmica jer ako se nešto vidjelo u Madridu, onda je to činjenica da oba kluba mogu proći dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haller zabijao s obje strane

Drugi susret koji se igrao večeras bio je onaj između domaće Benfice i Ajaxa. Oni su također remizirali, ali s više pogodaka, bilo je 2:2.

Nizozemski velikan stigao je u vodstvo u 18. minuti, kada je krasno desnom nogom zabio Dušan Tadić nakon ubačaja Mazraouija. No, nije dugo stajao taj rezultat na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već osam minuta kasnije Haller pogađa, ali kriva vrata. Najbolji strijelac Lige prvaka zabio je sam u svoju mrežu te su domaćini stigli do izjednačenja. Samo četiri minute kasnije, Haller se iskupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jednog ubačaja lopta je stigla do najboljeg strijelca, on je pucao i njegov prvi pokušaj brani Vlachodimos, ali zato odbijanac nije mogao obraniti i to je bilo novo vodstvo Ajaxa.

Na poluvrijeme se išlo s prednošću Ajaxa 2:1. Ipak, domaćini se ponovno vraćaju. U 62. minuti susreta na teren je ušao Roman Yaremchuk, što se ispostavilo kao sjajan potez trenera Benfice. Deset minuta kasnije upravo on pogađa za 2:2 i postavlja konačan rezultat u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim susretima završene su sve prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživo: Osmina finala Lige prvaka

Atletico Madrid - Manchester United 1:1 (Felix 7'/ Elanga 80')

Benfica - Ajax 2:2 (Haller ag. 26', Yaremchuk 72'/Tadić 18', Haller 29')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj, susret u Madridu završen je bez pobjednika

94' - Lingard je pucao, ali obranio je to Oblak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još četiri minute

87' - Greda Atletica! Sjajno je probao Griezmann, ali spašava ih okvir gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Lingard je ušao umjesto Sancha za United

80' - GOOOOL! Mladi Elanga tek što je ušao zabija praktički iz ničega! Prva prava prilika i pogodak Engleza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Požutio je i Gimenez, osmi igrač na terenu s opomenom suca

79' - United je imao slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je Ronaldo gađao visoko iznad gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Požutio je i Llorente zbog gaženja Tellesa

75' - Mijenjaju oba trenera, Elanga je ušao kod Uniteda umjesto Rashforda, dok kod Atletica ulaze Griezmann i Lemar umjesto Lodija i Felixa, dvojca koji je zakuhao trenutno jedini pogodak na susretu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Kondogbia je probao lijepo iz voleja, ali otišlo je iznad gola

74' - Fred je zaradio žuti karton zbog žestokog prigovora sucu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Benfica još jednom dolazi do izjednačenja, zabio je Yaremchuk koji je ušao deset minuta ranije

72' - Felix je probao atraktivno škaricama, ali nije to išlo niti blizu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Evo i promjena kod Uniteda i to odmah ulaze tri igrača: Wan-Bissaka, Matić i Telles mijenjaju Lindelofa, Pogbu i Shawa

65' - Žuti karton i za Rashforda koji je srušio Llorentea

63' - Imat će United slobodni udarac iz dobre situacije za ubačaj, požutio je Reinildo zbog udaranja Pogbe

61' - Correa se našao u dobroj situaciji, ali je njegov pokušaj blokiran

61' - Požutio je Lindelof zbog prekršaja na Felixu

59' - United ima više loptu u nogama, ali su i dalje bez prave prilike na susretu

50' - Shaw je nagazio Vrsaljka i zaradio žuti karton

48' - Probao je Llorente iz voleja zaprijetiti De Gei, ali je lopta otišla pokraj gola

46' - Počinje drugo poluvrijeme u Madridu

Kraj prvog dijela, Atletico je poveo već u sedmoj minuti, a potom su zatresli gredu na samom kraju poluvremena. United zapravo nije ozbiljnije zaprijetio Oblaku. U drugom susretu Ajax vodi 2:1 u gostima kod Benfice.

45'+ - Evo i prvog žutog kartona, Herrera ga je zaradio zbog povlačenja Pogbe

45' - Kakva prilika za Atletico! Prekrasno je ubacio sjajni Lodi, Vrsaljko je pokušao glavom i trese se greda Unitedova gola

42' - Puno prekršaja s obje strane, isprekidana igra posljednjih nekoliko minuta

37' - Ronaldo je sada uputio svoj prvi udarac na susretu, prohujalo je pokraj gola Oblaka

34' - Lodi je krasno primio jednu dugu loptu Herrere pa je probao iznenaditi De Geu. Ipak, pogodio je vanjski dio mreže

31' - Varane je srušio Lodija koji igra sjajnu utakmicu, Atletico će imati slobodni udarac iz dobre pozicije

29' - Nije dugo stajalo 1:1 na semaforu, Ajax ponovno u vodstvu, ovoga puta je pravi gol pogodio najbolji strijelac Lige prvaka Sebastien Haller

28' - Ponovno surađuju Lodi i Felix, krasno je ubacio Lodi s lijeve strane, ali volej Portugalca odlazi iznad gola

26' - Benfica je stigla do izjednačenja, Haller je pogodio, ali kriva vrata, Benfica - Ajax 1:1

22' - Sada je United malo preuzeo inicijativu, čini se da je Atletico svjesno prepustio posjed Englezima te čekaju prilike iz kontre

18' - Ajax je u drugoj utakmici stigao u vodstvo, strijelac je fantastični Dušan Tadić!

15' - Fernandes je sada probao iz daljine, lopta se od igrača Atletica odbila u korner

10' - Sada čekamo odgovor Engleza koji su uspavano krenuli u Madridu

7' - GOOOOL! Prekrasna lopta Renana Lodija i Joao Felix sjajno pogađa glavom od stative! Prekrasna akcija i vodi Atletico

3' - Evo prve veće prilike na susretu, pogriješila je obrana Uniteda i Correa je ubacio jednu prizemnu loptu prema Gimenezu, ali je njegov pokušaj ipak blokiran

1' - Počeli su susreti u Madridu i Lisabonu

--------------------

Sastavi:

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Savić, Gimenez, Reinildo - Llorente, Herrera, Kondogbia, Lodi - Felix, Correa

Manchester United: (4-2-3-1): De Gea - Lindelof, Maguire, Varane, Shaw - Pogba, Fred - Rashford, Fernandes, Sancho - Ronaldo

Benfica (4-4-2): Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Rafa Silva, Weigl, Taarabt, Everton - Nunez, Ramos

Ajax (4-3-3): Pasveer - Mazraoui, Timber, Martinez, Blind - Alvarez, Berghuis, Gravenberch - Antony, Haller, Tadić

------------------

Večeras od 21 sat igraju se još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Derbi večeri bit će gostovanje Manchester Uniteda u Madridu kod Atletica, dok će se istovremeno igrati susret između Benfice i Ajaxa.

Atletico ove sezone ne izgleda ni upola kao momčad i ekipa koju smo gledali prošle godine. Momčad Diega Simeonea prošle sezone okitila se naslovom prvaka u Španjolskoj, a sada su tek na petom mjestu La Lige. U posljednjih šest susreta upisali su tri poraza i isto toliko pobjeda, a United im dolazi nakon velike pobjede nas Osasunom 3:0.

United također igra ispod svih očekivanja. Nakon što su doveli Cristiana Ronalda, Jadona Sancha i Raphaela Varanea, očekivalo se da će se boriti za sami vrhengleske Premier lige, ali na kraju ipak nije tako. Trenutno su četvrti na ljestvici te za prvim Cityjem 'kasne' 17 bodova. Smijenili su i trenera Solskjaera, no Rangnick nije napravio toliko željene i velike promjene. Ipak, Atletico je poznat kao stara mušterija Cristiana Ronalda.

Protiv Simeonea i ekipe odigrao je 35 utakmica, pritom je postigao 25 pogodaka i čak u četiri navrata imao hat-trick. Pitanje je može li takve predstave ponoviti u dresu Manchester Uniteda.

U drugom susretu sastat će se Benfica i Ajax. Nizozemci su sjajno ušli u ovosezonsku Ligu prvaka te ih predvodi i njen najbolji strijelac, Sebastian Haller. Tu je i sjajni Dušan Tadić i Antony te su protiv Portugalaca ipak favoriti. Benfica se pak nada dobrom rezultatu na domaćem terenu.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo