ATLETICO MADRID I MARSEILLE U FINALU EUROPSKE LIGE! / Costa presudio Arsenalu, Salzburg pokleknuo tek u produžecima

Image
Foto: AFP

U finalu Europske lige 16. svibnja u Lyonu igrat će Atletico Madrid i Olympique Marseille

3.5.2018.
23:37
AFP
VOYO logo

Atletico je u uzvratnom susretu u Madridu pobijedio Arsenal 1-0 nakon što je prvi susret završio 1-1, dok je Marseille izborio finale nakon produžetaka upisavši poraz od RB Salzburga 1-2 nakon što je u prvom susretu slavio 2-0. Austrijski sastav je u 90 minuta izjednačio rezultat iz prve utakmice, no gosti su u produžetku zabili za prolaz.

Presudio im je bivši napadač Chelseaja

Pogodak odluke u susretu igranom na stadionu Wanda Metropolitano postigao je Diego Costa u posljednjim trenucima prvog dijela nakon sjajne asistencije Antoinea Griezmanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ARSENALOV STOPER SAMO SE SRUŠIO: Njegova bol bila je ogromna, pitanje je hoće li na Svjetsko prvenstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Atletico je mogao zabiti i drugi gol, dok je Arsenal tijekom cijelog susreta uputio samo jedan udarac u okvir gola, no više nije bilo golova. Bila je to već 12. uzastopna domaća utakmica Atletica u svim natjecanjima u kojima nije primio gol. Susret je obilježila i teška ozljeda gostujućeg braniča Francuza Laurenta Koscielnyja koji je ozlijedio Ahilovu tetivu zbog čega će pauzirati nekoliko mjeseci, što znači da će propustiti svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime Vrsaljko je u prvoj utakmici zaradio crveni karton već u 10. minuti utakmice i nije imao pravo nastupa, a utakmicu je s tribina pratio i Diego Simeone koji je u Londonu također, završio na 'hlađenju'.

Za Arsenea Wengera, koji se na kraju sezone poslije pune 22 godine oprašta od Arsenalove klupe, bio je to 250-ti susret na klupi 'topnika' u nekom od europskih klupskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje tek nakon produžetaka, velika prilika Hrvata

Pitanje drugog putnika u finale razriješeno je nakon produžetaka. RB Salzburg je anulirao zaostatak iz prve utakmice, ali nije izdržao do kraja.

Austrijski prvak je stigao u vodstvo u 53. minuti golom Amadoua Haidare, a 12 minuta kasnije bilo je 2-0. Xaver Schlager je pucao, a Bouna Sarr skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 71. minuti Salzburg je imao i sjajnu priliku za 3-0, no udarac Hee-Chan Hwang je sjajno obranio Yohann Pele. Domaćin je mogao do gola i u 99. minuti kada je Duje Ćaleta-Car pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, no Pele je još jednom sjajno reagirao.

Kada se već činilo kako će odlučivati jedanaesterci, OM je u 116. minuti zabio za plasman u finale. Payet je ubacio iz kornera, a Rolando zabio za 2-1. Dvije minute kasnije Salzburg je ostao s igračem manje nakon što je isključen Haidara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Salzburg je cijeli susret igrao Ćaleta-Car, dok je Marin Pongračić ušao u igru u 97. minuti. Salzburg je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza na 39 utakmica, no domaći igrači nisu imali previše razloga za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Los Rojiblancosima" će to biti treće finale u ovom natjecanju, a u prethodna dva su slavili. Prije šest godina Atletico je u finalu u Bukureštu pobijedio Athletic Bilbao (3-0), dok je 2010. u Hamburgu slavio protiv Fulhama 2-1 nakon produžetaka.

OM je dva puta igrao u finalu Kupa Uefa i oba puta je upisao poraze - 1999. je izgubio od Parme (0-3), a 2004. od Valencije (0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Atletico Madrid - Arsenal 1-0 (1-1)

ATLETICO MADRID: Oblak, Lucas, Godin, Giminez, Thomas, Gabi, Saul, Koke, Vitolo, Griezmann, Costa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ARSENAL: Ospina, Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal, Ramsey, Wilshere, Xhaka, Özil, Lacazette, Welbeck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg - Marseille 2-1 (0-2)

SALZBURG: Walke; Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer; Haidara, Samassekou, Schlager, Berisha; Hwang, Dabbur.

MARSEILLE: Pelé - Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Lopez, Sanson - Thauvin, Payet, Ocampos - Germain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

120' Dvije minute sudačke nadoknade

119' Haidara je kod domaćina dobio crveni zbog udaranja Payeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

116' GOOOOOOL! Rolando je šokirao domaćine! Zabio je prekrasno volejem nakon kornera Payeta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

108' Sve su izgledniji penali...

105' Završio je prvi produžetak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

97' Dobra prilika za Ćaletu-Cara nakon kornera, ali Pele je sjajno obranio njegov udarac. Skoro 3-0 za Salzburg

91' Počeli su produžeci u Austriji!

90+3' KRAJ! Atletico Madrid je u finalu Europske lige! Produžeci će se igrati u Austriji

88' Torres je sjajno pokušao konačno riješiti utakmicu, Ospina je lijepo obranio i sačuvao kakvu-takvu nadu za goste

72' Mkhitaryjan je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je otišla malo iznad gola

68' Imao je priliku u Madridu Griezmann sve riješiti, no nije uspio iskoristiti dobru akciju Diega Coste

65' Gol! Salzburg zabija i drugoga! Austrijanci sada imaju rezultat koji ih vodi u produžetke. Autogol Sarra

62' Probao je Xhaka iz daljine, no pokazao je Jan Oblak zašto je jedan od najboljih vratara na svijetu

60' Griezmann puca iz slobodnog udarca, ali lopta ide pokraj gola

52' U isto vrijeme kada je pao gol na utakmici Salzburga i Marseillea, Aaron Ramsey je imao veliku priliku za Arsenal. Ipak, veznjak gostiju nije uspio dobro pogoditi loptu i šansa je propala

52' Gol na utakmici u Austriji. Salzburg je poveo 1-0 pogotkom Haidare. Podsjetimo, u prvoj utakmici Marseille je slavio 1-0 tako da bi mogli gledati produžetke ukoliko domaćini zabiju još jednoga

46' Počeo je drugi dio

Kraj prvog poluvremena na obje utakmice. Atletico vodi protiv Arsenala 1-0, a na drugom dvoboju između Salzbura i Marseillea u Austriji nema golova

45+2' GOOOOOL! Diego Costa zabija za 1-0! Lijepo su Madriđani izigrali obranu gostiju. Griezmann je savršeno poslužio Diega Costu koji je prošao pokraj Bellerina i zabio za vodstvo.

38' Probao je Griezmann nakon uigrane kombinacije prekida, Koke je asistirao i francuski napadač puca pokraj gola

37' Iz drugog plana, s nekih 17-ak metara pucao je Koke nakon što su slabo očistili loptu braniči Arsenala. Lopta je prohujala pored lijeve vratnice

28' Uzbuđenje pred golom Atletica, sve je zakucao Lacazette, no domaćini su to uspjeli očistiti.

20' Umirila se igra na stadionu Atletico Madrida. Najbolju šansu utakmice imao je Diego Costa, a pokušavali su gosti nekoliko puta nešto iskombinirati prema naprijed, ali bez uspjeha

8' Teška ozljeda Laurenta Koscielyja. Stoper Arsenala je pao sam od sebe, nikog nije bilo blizu njega. Izgleda da je u pitanju Ahilova tetiva, u velikim je bolovima bio obrambeni Arsenala koji je odmah zamijenjen. Ušao je Chambers

ARSENALOV STOPER SAMO SE SRUŠIO: Njegova bol bila je ogromna, pitanje je hoće li na Svjetsko prvenstvo

6' Prvo pravo uzbuđenje na utakmici. Koscielny je loše reagirao, Diego Costa se potom riješio problema koji je bio Monreal i pucao, ali lopta je išla iznad gola.

2' Trener Atletica sjedi, ali ne na klupi na terenu. Odrađuje suspenziju zbog isključenja na prvoj utakmici

1' Krenula je utakmica!

20:20 - Očekivano izgledaju oba sastava. Thomas zamijenjuje suspendiranog Šimu Vrsaljka za domaćine, a Diego Costa se vratio u prvih 11. S druge strane, Arsenal ima osam promjena u odnosu na sastav koji je za vikend izgubio od Manchester Uniteda, a Welbeck je dobio prednost pred Mkhitaryanom

20:14 - Atletico Madrid, otkad ga trenira Diego Simeone, u nokaut fazi europskih natjecanja ima na domaćem terenu 14 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz (Rubin, 2013. godine)

20:05 A evo kako će to izgledati s obje strane

20:02 Stigla je prva postava španjolskog kluba

19:37 Atleti su slavili u posljednje četiri domaće utakmice u Europskoj ligi, a Arsenal u posljednjih šest u Španjolskoj nema pobjede. Upisali su dva neriješena ishoda i četiri poraza.


U prvom susretu polufinala Europske lige Arsenal i Atletico Madrid su u Londonu odigrali 1-1, a gosti su od desete minute igrali s igračem manje nakon što je isključen hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko. U drugom susretu Marseille je pobijedio RB Salzburg sa 2-0.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo