SPREMA LI SE PROMJENA NA VRATIMA VATRENIH? / Iza sebe ima fantastičnu sezonu, a sada kaže - spreman sam

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iza sebe ima fenomenalnu sezonu

15.5.2019.
11:34
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vratar Zagrebačkog Dinama Dominik Livaković (24) iza sebe ima odličnu sezonu. U klubu je igrao važnu ulogu do povijesnog rezultata i prezimljavanja u Europi nakon gotovo 50 godina, a sve je bliže tome i da postane definitivni broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji.

'Sezona je bila iz snova. Od onoga u Rusiji što će vječno ostati u pamćenju pa nastavak s Dinamom u Europi i na kraju domaća natjecanja. Stvarno mi je žao što ide kraj sezone, ali sve što smo napravili u ovoj nudi izazov da pokušamo ponoviti u idućoj', rekao je Livaković u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće" 08.11.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina D, 4. kolo, GNK Dinamo - FC Spartak Trnava. Dominik Livakovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamov golman u 2018. je sudjelovao u najvećem uspjehu hrvatskog nogometa, osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što izdvaja kao najvažnije u 2018.

"Prvi trenutak je svakako - Rusija. Ne mogu ništa posebno izdvojiti, sve što se događalo ondje je za pamćenje, od prvog dana priprema kad smo sjajno kliknuli pa do onog dočeka u Zagrebu i mom Zadru. Drugi trenutak je onaj kada smo osigurali europsko proljeće s Dinamom protiv Spartaka iz Trnave, a treći tek treba doći. U Puli gdje ćemo, nadam se, osvojiti dvostruku krunu", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagreb: Hrvatska reprezentacija odradila trening 20.03.2019. , Zagreb - Na stadionu Maksimir odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskih utakmica za Euro 2020 protiv Azerbejdzana i Madjarske.Dominik Livakovic i Lovre Kalinic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Izvrsna Livakovićeva forma nije prošla nezamijećeno, tako da se pretpostavlja da će vrlo brzo postati prvi vratar reprezentacije. Ide mu u prilog i situacija s dosadašnjom 'jedinicom' Lovrom Kalinićem koji je izgubio status prvog vratara u svojem klubu Aston Villi.

"Jako se veselim ponovnom susretu sa suigračima iz reprezentacije. Moramo ozbiljno shvatiti Wales nakon onoga u Budimpešti, ali ne sumnjam da će to biti na razini koju svi očekujemo. Što se mene osobno tiče, uvijek sam spreman i ako izbornik odluči da idem na vrata dat ću sve od sebe da zadržim kontinuitet forme iz HNL-a", jasan je golman Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi o transferu

Za kraj Livaković je prokomentirao i situaciju s potencijalnim transferom jer se nagađa kako bi on mogao biti jedan od igrača koji će uskoro napustiti Modre.

'Imam ugovor s Dinamom i misli i koncentracija su mi isključivo na Dinamu. Ako bude nešto konkretno što će zadovoljiti klub i mene, razgovarat ćemo i vidjeti. No, ne želim se time opterećivati. Bilo bi lijepo ponoviti ovakvu sezonu i u Ligi prvaka. Ne bih imao ništa protiv', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livakovića je na društvenim mrežama pohvalio i legendarni španjolski golman Iker Casillas koji brani za portugalski Porto, a nedavno je nogometni svijet ostao šokiran nakon što je slavni Španjolac pretrpio srčani udar i nastavak karijere mu je pod velikim upitnikom. Tako da se odmah počelo Livakovića spominjati kao Casillasovog nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svašta se nagađalo i pričalo, ali ako nešto konkretno i postoji, ja ne znam ništa o tome. Stvarno me Casillas iznenadio porukom, doista ne znam koja je pozadina priče i postoji li uopće', zaključuje vratar Dinama.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo