Abramovič prodaje / Utrka za vlasništvo Chelseaja: Otpao milijarder iz Saudijske Arabije i nasljednik farmaceutskog giganta

Image
Foto: Screenshot

Osim Romana Abramoviča, sankcijama je pogođen i njegov Chelsea kojemu trenutno nije dozvoljeno kupovati igrače i potpisivati nove ugovore...

24.3.2022.
19:06
Screenshot
VOYO logo

Nastavlja se utrka za kupnju engleskog giganta Chelseaja. Roman Abramovič sankcioniran je od strane britanske i europskih vlasti i njegovoj je vladavini Chelseajem nakon 19 godina došao kraj.

Mnogi su se bogataši pojavili kao mogući nasljednici ruskog oligarha. Ipak, iz utrke je  ispala Saudi Media Grupa, predvođena Mohamedom Alkhereijiem, koji je veliki obožavatelj kluba. Ipak, saudijski je milijarder spreman pridružiti se nekom drugom udruženju za kupnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Romana Abramoviča, sankcijama je pogođen i njegov Chelsea kojemu trenutno nije dozvoljeno kupovati igrače, potpisivati nove ugovore, prodavati ulaznice. Također imaju i ograničen budžet za putovanja na 20 tisuća funti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasljednik farmaceutskog diva Johnson & Johnson također ispao iz utrke

Američki milijarder Woody Johnson također je poslao ponudu za kupnju engleskog nogometnog kluba Chelseaja. Ovaj 74-godišnjak vlasnik je NFL franšize New York Jetsa, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 5.67 milijardi dolara.

Ipak, Amerikanac je neuspješan u kupovini Chelseaja. Istu sudbinu je, prema Sky Newsu, doživio i turski biznismen Muhsin Barak koji je rekao da ima 90 posto šanse za kupnju kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najuži krug kandidata ušli su britanski milijarder Nick Candy, koji je veliki navijač Chelseaja, kao i manjinski vlasnik LA Dodgersa - Todd Boehly.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo