JAVIO NAM SE VAHA IZ FRANCUSKE: / 'Hrvati, nemojte biti tužni. Napravili ste povijesni uspjeh, ovdje vas svi hvale, odaju vam priznanje...'

Image
Foto: AFP

Javio nam se Vaha Halilhodžić neposredno nakon završetka finalne utakmice na Lužnjikiju u Moskvi

15.7.2018.
19:39
AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je izgubila u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi od Francuske sa 2-4 (1-2).

Francuska je prilično sretno povela autogolom Marija Mandžukića u 18. minuti, na 1-1 poravnao je Ivan Perišić u 28., novo vodstvo Francuskoj osigurao je Antoine Griezmann u 38. iz 11-erca, da bi u nastavku Tricolori preko Paula Pogbe u 59. i Kyliana Mbappea u 65. minuti stigli do vodstva od 4-1. Na konačnih 4-2 smanjio je Mandžukić u 69. minuti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA – FRANCUSKA 2-4: HRABRI VATRENI OSVOJILI POVIJESNO SREBRO NA SP-U;

Najveći uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti

Drugo mjesto u Rusiji na SP-u najveći je uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti, nadmašeno je treće mjesto iz Francuske 1998. Tricolori su, pak, po drugi puta osvojila naslov svjetskog prvaka, prvi je proslavila upravo te slavne 1998. na domaćem terenu u Parizu kada je svladala Hrvatsku u polufinalu sa 2-1, a Brazil u finalu sa 3-0.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KOLINDA UKRALA SHOW I NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU: Grlila je sve oko sebe, a kad je prišao Modrić čak je i zaplakala

Image

KOLINDA UKRALA SHOW I NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU: Grlila je sve oko sebe, a kad je prišao Modrić čak je i zaplakala

Ne treba biti tužan, ovo je ogroman uspjeh za Hrvatsku, najveći nogometni, jedan od najvećih sportskih uopće naše male, ali ponosne, srčane zemlje... Da, miješa se tuga i ponos, ali u ovom trenutku ipak treba biti ponosan, sretan, igrali smo finale, očarali smo nogometni svijet, nismo još niti svjesni što su ovi dečki napravili.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtva, patnja, trud, zalaganje, borba... Vatreni su napravili veliki uspjeh. Kazao nam je to i ugledni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Vaha Halilhodžić, koji nam se javio neposredno nakon završetka finala iz Lilea, Francuske, gdje je u društvu prijatelja pratio finalnu utakmicu...

"Hrvati, nema tuge, napravili ste povijesni uspjeh. Nemojte biti tužni zbog poraza", kazao nam je u uvodu razgovora za Net.hr Vaha Halilhodžić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Pobijedila je na kraju ipak sretnija, bolja momčad, svježija...

"Pobijedila je na kraju ipak sretnija, bolja momčad, svježija, rekao bi. Hrvatska se ovog poraza ne treba stidjeti, ova generacija je napravila ogroman rezultat, ovo joj je velika nagrada. Ma veliko bravo za Luku Modrića i čitavu momčad. Što se tiče događanja u susretu, penal Perišića je bio, možda čak i drugi. Francuzi sve što su uputili prema golu, zabili su. U prvom poluvremenu Hrvati su dominirali travnjakom. Međutim, malo ih je sreća napustila. Tricolori su prvo poluvrijeme igrali vrlo pogrešno, ali su zabili iz prekida. Govorio sam da su Francuzima prekidi vrlo važni. Postigli su dva gola koja su psihološki utjecala na Hrvatsku, malo im je bilo palo samopouzdanje. U drugom poluvremenu, hrvatski nogometaši su nastavili napadati, ali ta dva udarca s ivice šesnaest metara koje su okvalificirane kao polušanse, uspjele su da završe u mreži i to je bilo to".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

'Ovdje se puca, totalna je ludnica'

Vaha nam je opisao kako su njegovi prijatelji vidjeli igru Hrvatske, kako tamošnja javnost gleda na Vatrene. Ne samo u ovoj utakmici, nego općenito na prvenstvu, čudesnom, povijesnom prvenstvu za našu zemlju, za naš nogomet... ruska bajka zauvijek će se pamtiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Ovdje se puca, totalna je ludnica, vatromet. Ma to je sad veliko slavlje u Francuskoj, u gradovima diljem Francuske bila su organizirano gledanje finalne utakmice. Posebno u Parizu na Champs-Élyséesu, najljepšoj aveniji na svijetu večeras će biti veliko slavlje, mislim da će biti i oboren rekord po posjeti. Prošli put je bilo 800 000 ili čak milijun ljudi. Ovo je Francuska puno očekivala, nadal se ovom uspjehu. Moram vam kazati da Francuzi hvale Hrvatsku, odaju joj puno priznanje za sve što su napravili na prvenstvu. Evo, moji kažu da niste imali sreće da pobijedite velikog protvnika. Upravo i to mislim ja. Ne trebate žaliti, lažem vam. Ono što ste napravili, ja mislim da im se treba podići spomenik veliki k'o Velebit", zaključio je Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo