'Upomoć, ovako nećemo ni završiti sezonu!'

Situacija u varaždinskom prvoligašu je nikad teža.

21.9.2011.
0:30
VOYO logo

U posljednjem kolu Varaždinci su teško stradali na gostovanju u Maksimiru, gdje im je Dinamo utrpao sedam komada, ali to je sitnica u odnosu na probleme koji more prvoligaša iz baroknog grada.

"Sigurno je da nikad klub nije bio u tako teškoj situaciji. Isto kao što nije bilo za očekivati da ćemo nakon osam kola biti tu gdje jesmo. Kraj? Ne, ne vjerujem da je to kraj, napravit ćemo sve za spas", kaže kapetan ekipe i najstariji igrač Davor Vugrinec u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuga je karijeru započeo u Varaždinu i sad u smiraj karijeri ponovno se vratio tu gdje je sve započelo, kako bi pomogao nekim novim dečkima da stasaju. Prošle sezone momčad je izborila finale Kupa i nastup u Europi. Ove su uspjeli dogurati do trećeg pretkola Europske lige, ali bukureštanski Dinamo je bio prejak u dvije utakmice. I sve to bez ikakve financijske pomoći.

"Igrači i struka neće podbaciti, sigurno, vidim da i čelni ljudi kluba sve više slažu situaciju. Međutim, vrijeme je da nam pomogne i Hrvatski nogometni savez. Krovna kuća nogometa mora biti servis klubovima i apeliram na njihovu pomoć, ne samo nama nego svima, čak i ne samo prvoligašima", kaže Vugrinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć je neophodna. Varaždin je ipak u 21. godinu u HNL-u napravio velike stvari za hrvatski nogomet. Posljednji su naš klub koji je igrao proljeće u Europi, a još i danas se pamti skalp Aston Villi. Ipak, zbog nedostatka novca, varaždinska priča mogla bi završiti uistinu tragično, zatvaranjem kluba prije nego što završi ova sezona.

"Možda i ne završimo sezonu! Ta opasnost postoji, jer smo u doista alarmantnoj situaciji, a nikom nije interes da varaždinska nogometna priča završi, pogotovo ne da završi prerano i na takav način", zaključio je Vuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Varaždina izborili su osminu finala Hrvatskog kupa, ali puno teže nego što se očekivalo. Tek nakon udaraca s bijele točke izbacili su trećeligaša, Podravac iz Virja. Nakon 90 minuta bilo je 0:0, iako su Varaždinci mogli do pobjede, ali je Glavina u 62. minuti propustio realizirati kazneni udarac.

Minutu nakon toga našli su se igrači Tomice Kocijana u još težoj situaciji nakon što je isključen Golubar. Ipak, do kraja nije bilo golova, pa su o pobjedniku odlučivali kazneni udarci. Za Varaždin su pogodili Šimek, Tokić, Pajač i Gluhak, dok su za domaćine zabili tek Rukelj i Manojlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108290670006 arti-201108260829006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo