UNITED SLAVI JUBILEJ, NAVIJAČI ODABRALI: / Pogledajte izbor najboljeg gola, obrane, utakmice i igrača Man Utda u Premier ligi

Image
Foto: AFP

Najlakše je bilo odabrati najbolji gol, tu navijači nisu previše dvojili

16.5.2018.
19:07
AFP
VOYO logo

Utakmica protiv Watforda bila je 1000. koju je nogometna momčad Manchester Uniteda odigrala u Premier ligi. Da bi jubilej bio označen na pravi način, klub je od svojih navijača zatražio da izaberu najboljeg igrača, najbolji gol, najbolju obranu, najbolju utakmicu i najboljih jedanaest. Prve četiri kategorije imaju svoje pobjednike i klub ih je potvrdio službenim kanalima komuniciranja.

Cristiano Ronaldo

Za najboljeg igrača izabran je Cristiano Ronaldo kojem je glas podarilo 24 posto onih koji su birali. Ryan Giggs je u tom izboru zauzeo drugo mjesto s 21 posto glasova, dok je sa 17 posto na trećem mjestu završio Paul Scholes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda protiv Cityja 4-3

Najbolja utakmica stiže iz sezone 2009/10, a u pitanje je gradski derbi u kojem je United sa 4-3 svladao City. Ta je utakmica za samo 87 glasova nadjačala 8-2 pobjedu protiv Arsenala odigranu dvije godine kasnije, dok je 5-3 pobjeda ostvarena protiv Tottenhama 2002. dobila glasova dovoljno za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rooneyjeve škarice

Najljepši pogodak onaj je postignut udarcem preko glave Waynea Rooneyja u Cityjevu mrežu u sezoni 2010/11. Tu drame pri izboru nije bilo, taj je gol odabralo 53 posto anketiranih, drugi u rdoslijedu je sa devet posto slobodni udarac Cristiana Ronalda. Robin van Persie, odnosno njegov volej vrijedan naslova protiv Aston Ville, treći je u poretku sa osam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Geino majstorstvo

Najbolja obrana Unitedovih golmana otkako je Premier lige obrana je slobodnog udarca Juana Mate. Loptu je iz samog gornjeg kuta u korner skrenuo David de Gea, a bilo je to u utakmici igranoj u sezoni 2011/12. Za nju se odlučiolo 28 posto ispitanih, slijedi ponovno španjolski golman sa obranom pokušaja Evertonova Bryana Ovieda iz sezone 2014/15, potom Peter Schmeichel koji je u sezoni 1997/98 skinuo pokušaj Johna Barnesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo