Evo kako su se namještale utakmice

Fabian O'Neill, umirovljeni 39-godišnji urugvajski nogometaš, izjavio je za montevideo.com kako je tijekom karijere namjestio dvije utakmice u talijanskoj Seriji A.

4.7.2013.
12:01
VOYO logo

Posljednjih se godina talijanska policija i nogometna vrhuška bave namještanjem utakmica u toj zemlji, a svojim je izjavama nekadašnji nogometaš Cagliarija, Juventusa i Perugije definitivno otvorio novu stranicu.

"Dok sam bio igrač Cagliarija namjestio sam utakmicu s Chievom. Jednima i drugima je odgovarao remi pri borbi za opstanak, a uz to smo od čelnika svojih klubova dobivali nagradu ako izborimo ostanak u ligi. Dogovorio sam s njihovim kapetanom remi, kao i sa svojim suigračima, a uz to smo se i kladili na neodlučen rezultat", rekao je O'Neill, te pojasnio kako je došlo do problema tijekom ogleda u realizaciji svega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 87. minuti smo zabili pogodak za 2:1. Učinio je to Diego Lopez do kojeg sam tada došao i rekao mu: ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti. I primili smo pogodak do kraja, završilo je 2:2."

O'Neill je rekao da je namjestio i jednu utakmicu dok je kratko bio član Perugije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, bio sam kapetan Perugije. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo po dogovoru."

Osim namještanja utakmica Fabian O'Neill se dotakao igrača s kojim je vodio 'osobni rat' u Seriji A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gennara Gattusa nisam podnosio. Za njega se govorilo da voli provocirati južnoameričke igrače, tako da sam sebi obećao kako ću ga nokautirati prvom prilikom. I jednom sam izazvao konflikt, uletio sam mu u noge. On me nije udario, ali me gledao kao da me želi ubiti i uz to me psovao na talijanskom jeziku. Onda sam ga žestoko opalio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo