ODLAZI LEGENDA / Umirovio se čovjek koji na ulicama ima poseban status: Ožiljak ga je vječno obilježio, odrastao je u sirotinji i kriminalu

Image
Foto: Profimedia

Umirovio se legendarni napadač Argentine, Carlos Alberto Tevez

12.6.2022.
20:16
Profimedia
VOYO logo

Priče o nogometašima i njihovim teškim životima nisu nam strane, a postoji veliki broj igrača koje život od samog početka nije mazio. Neki imaju vidljive, fizičke posljedice trauma, dok su neka od njih urezana u sjećanja. Carlos Alberto Tevez prošao je ono najgore od obje strane, ali se nikada nije predavao te je godinama bio jedan od najboljih napadača na svijetu.

Image
NE IZGLEDA NAM DOBRO /

Je li vrijeme za smjenu Zlatka Dalića? Kod izbornika se naglo pojavio izuzetno opasan element koji bi nas mogao koštati novog debakla

Image
NE IZGLEDA NAM DOBRO /

Je li vrijeme za smjenu Zlatka Dalića? Kod izbornika se naglo pojavio izuzetno opasan element koji bi nas mogao koštati novog debakla

Njegov život nije bio nimalo lagan, ali usprkos svemu, Tevez je postao jedan od najpopularnijih igrača današnjice. Svi ga znaju po ožiljcima na vratu, no njegov težak život ostavio je i psihičke posljedice. Kao dijete ga je majka ostavila, a njegov biološki otac je preminuo pa je tako odrastao s usvojiteljem Segundom Raimundom, koji je također preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos je rođen u Ciudadeli, mjestu u okolici Buenos Airesa te je odrastao u kvartu Ejército de Los Andes, popularnijem kao Fuerte Apache. Njegov nadimak, El Apache, došao je od mjesta gdje je odrastao, mjesta koje je poznato po kriminalu i sirotinji.

Image
Foto: Profimedia

Od dna do vrha

El Apacheovo djetinjstvo obilježile su tučnjave, pucnjave iz pištolja, bio je okružen drogom i dilerima te je odrastao u velikom siromaštvu. Ožiljak na vratu po kojem je prepoznatljiv zaradio je kao radoznalo dijete, kada je prevrnuo lončić kipuće vode. U ranijoj fazi karijere nudili su mu operaciju kojom bi uklonio ožiljak, ali je on to odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Školovala me ulica, ne škola. Dosta toga što sam naučio dugujem svojem kvartu, Fuerte Apache. Nismo imali hrane, ali svatko bi te zvao i nudio ti ono što ima. Jeli smo rajčice i kruh. Iako sam završio u nogometnoj eliti, to nisam nikada zaboravio, niti neću", rekao je jednom prilikom Tevez.

Image
Foto: Profimedia

I zbilja nije. Uvijek je puno davao zajednici u kojoj je odrastao, tamo se rado vraćao te je ima poseban status na ulicama Fuerte Apachea. Tamo je rado viđen gost, a njegovi skupocjeni automobili nikada nisu bili meta lokalnih lopova, što nije bio slučaj s drugim bogatim gostima koji bi tamo (rijetko) zalazili. Dugo je imao slomljeni prednji zub, koji je popravio tek kada je stigao u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos Alberto Tevez se umirovio prije nekoliko dana, dotukla ga je smrt Segunda te je rekao svoje konačno zbogom.

"Mnogi klubovi su mi nudili ugovor, bilo je ponuda iz SAD-a, ali to je to od mene. Dao sam sve što sam imao. Moja zadnja godina karijere bila je jako teška otkako sam ostao bez oca. Prestao sam igrati jer sam izgubio svojeg najvećeg navijača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ikona Manchestera

Svoju bogatu karijeru Tevez je počeo u Boca Juniorsima, a preko Corinthiansa je 2006. godine stigao u Europu, točnije West Ham. Tamo se nije dugo zadržao te je već nakon jedne sezone preselio u veliki Manchester United. Tamo je u dva navrata osvajao Premier ligu, te je bio klupski prvak svijeta, osvojio je Ligu prvaka, Liga kup i FA kup. Potom je šokirao cijeli Manchester i crveni dio zamijenio onim plavim - Cityjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Sa Cityjem je osvojio onaj povijesni naslov, prvu titulu nakon više od 40 godina. Tamo se zadržao četiri godine te je u 148 nastupa postigao 73 pogotka i podijelio 35 asistencija, da bi potom preselio u Juventus. Nakon svoje dugogodišnje epizode u Europi, vratio se u svoju Bocu, a 2016. godine je preselio u Shanghai Shenhuu, gdje je neko vrijeme bio najplaćeniji igrač na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je završio gdje ju je i počeo, u svojem rodnom gradu, u Boca Juniorsima s kojima je počeo svoj nogometni put. U tri je navrata bio najbolji igrač Južne Amerike, igrač godine u Argentini dva puta te igrač godine u Argentini također dva puta. Osvajao je titule gotovo u svakom klubu te je bio omiljeni među navijačima gdje god je došao. Sad odlazi u zasluženu mirovinu, igrač kojeg će ulice još dugo pamtiti.

Image
Foto: Profimedia
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo