HARD CORE / Ultranasilni njemački huligani priredili pakao. Pod okriljem noći, zamaskirani, s rukavicama, gumama za zube, raketama i bakljama, izveli 'diverziju'

Image
Foto: Profimedia

Dva dana strave i užasa u Sevilli. Njemački huligani u jakom sastavu napadali navijače Rangersa

19.5.2022.
6:42
Profimedia
VOYO logo

Veselo je bilo jučer prije finala Europske lige u Sevilli, a posebno u utorak kasno navečer, kad se po ulicama grada odvijala huliganska akcija, o kojoj su se raspisali posebno otočki mediji. No, isto tako, brojni strani mediji pišu kako je došlo do žestokog sukoba navijača Eintracht Frankfurta i Glasgow Rangersa. Točnije, njemački nogometni huligani, brojni i u jakom sastavu, došli su u andaluzijsku prijestolnicu kako bi, između ostalog, izazvali i nerede.

Image
PREKINULI SU POST DUG 40 GODINA /

Kakva spektakularna završnica u Sevilli: Penali su odlučili pobjednika, Eintracht i Jakić su prvaci Europa lige

Image
PREKINULI SU POST DUG 40 GODINA /

Kakva spektakularna završnica u Sevilli: Penali su odlučili pobjednika, Eintracht i Jakić su prvaci Europa lige

Španjolska policija pribojavala se nereda

Španjolska policija bojala se ovakvih scena. Mediji su nse pribojavali dolaska huligana s namjerom izazivanja nereda. Naime, oko 80 000 navijača Glasgow Rangersa došlo je na ovo finale, kao i na tisuće Nijemaca. Točna brojka navijača Eintracht Frankfurta još se ne zna, ali nije ih bilo puno manje. Na samom stadionu, bijelilo se na sve strane. Stoga, Škoti su bili laki plijen i na ulici za organizirane njemačke huligane. Španjolska Marca piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Užasne scene odvijale su se na početku dvije glavne ulice koje vode do stadiona. Na početku mosta San Bernardo, koji vodi na aveniju Eduarda Data, njemački navijači napali su Škote, koji su se opuštali do finala u lokalnim barovima prije nego što su otišli u Sanchez Pizjuan, udaljen oko dva kilometra", stoji u pisanju Španjolaca. OVDJE pogledajte sukob dva sata prije početka jučerašnje finalne utakmice Europa lige.

Standard.com, pak, javlja kako je španjolska policija potvrdila da su uhićena petorica huligana iz Njemačke u sukobu noć prije utakmice, u kojoj se po gradu odvijala huliganska akcija Nijemaca, koji su na sve mile načine pokušavali napasti veću grupu Škota koji su ispijali svoje kasno piće prije odlaska u hotel na odmor prije utakmice. Zanimljivo, ali u tekstu Engleza navodi se zanimljiv detalj iz te noći prije. Naime, huligani Eintracht Frankfurta bili su zamaskirani, imali su zaštitu za zube i posebne rukavice za tučnjavu. U sukobu su huligani iz Frankfurta i okolice koristili i baklje, te su ispalili i signalne rakete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agresivni njemački huligani

Na snimci španjolske televizije vide se huligani kako bezobrazno i bez ustručavanja prilaze teško naoružanim policajcima koji su stajali između njih i škotskih navijača prije nego što su bacali svoje projektile dok je dodatna policija stigla na mjesto događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna baklja pala je nekoliko centimetara od mjesta gdje su stajali navijači Rangersa, u blizini irskog bara O'Neills na Paseo de Colon gdje su u ožujku izbili problemi između ultrasa Eintracht Frankfurta i navijača West Hama.

Moglo se vidjeti kako jedan navijač Rangersa uzima čašu i baca je u smjeru njemačkih huligana s druge strane policijske linije. No policijski izvori rekli su da su agresivni ultrasi iz Eintrachta iz Frankfurta započeli probleme pokušavajući doći do navijača Rangersa i započeti sukob s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijsko pojačanje je brzo mobilizirano, stiglo je u nekoliko kombija za nerede sa sirenama i svjetlima kako bi se uspostavio red i zaustavili pogoršanje problema. Viđeno je da ga policajci s lisicama odvode jednog Nijemca.

Glasnogovornik španjolske nacionalne policije, u ranoj ocjeni nasilja u utorak navečer, rekao je: "Uhićeno je pet osoba, svi njemački državljani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefovi španjolske policije priznali su u utorak da finale Europske lige predstavlja "najkompliciraniji" izazov s kojim su se suočavali posljednjih godina.

Deseci tisuća navijača Rangersa spustili su se u španjolski grad na finale u srijedu navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Deseci tisuća navijača Rangersa spustili su se u španjolski grad na finale u srijedu navečer. Više od 5500 policajaca i privatnih zaštitara - redara mobilizirano je kako bi pomogli u očuvanju mira. Šef španjolske nacionalne policije Juan Carlos Castro priznao je da je učinak alkohola na ponašanje obje grupe navijača zabrinjavajući.

Policija morala pucati u zrak noć prije utakmice

Također je priznao da je količina građevinskih radova koji se odvijaju u gradu, uključujući područja u blizini stadiona Ramon Sanchez Pizjuan gdje se u srijedu navečer igralo finale, zabrinjavala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je potvrdila da je pet uhićenja izvršeno zbog kršenja javnog reda i mira i rekla je da je napad raketama i bakljama ultras Eintracht Frankfurta uslijedio nakon sukoba nekoliko trenutaka ranije kod katedrale u Sevilli", javljaju Englezi.

Također su rekli da je probleme pokrenulo oko 200 navijača Eintracht Frankfurta i potvrdili da su morali ispaliti hice upozorenja u zrak kako bi situaciju stavili pod kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijač Rangersa zadobio je ozljede glave, no u srijedu ujutro nije poznato njegovo stanje.

Glasnogovornik španjolske nacionalne policije rekao je: “Nacionalna policija uhitila je pet pristaša Eintrachta iz Frankfurta zbog kršenja javnog reda i mira nakon nasilja u centru Seville koji se dogodio noćas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Problemi su se dogodili oko ponoći tijekom masovne svađe ispred seviljske katedrale.

“Jedinice za brzu policijsku reakciju koje su bile na trgu San Francisco morale su intervenirati kako bi se pozabavile incidentom koji je izazvala skupina od 200 navijača Eintrachta iz Frankfurta koji su napadali pristaše Rangersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huligani Eintrachta se povlačili i udarali sve redom

“Kada su vidjeli da policija stiže, njemački navijači počeli su bježati u smjeru Paseo Colon, napadajući pristaše Rangersa dok su trčali i sukobljavajući se s policijom".

“U tom trenutku navijači Eintrachta iz Frankfurta počeli su bacati čaše, baklje i stolove na policajce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada su bili 100 metara od barova na Paseo de Colon gdje se susreće s ulicom Adriano, policajci su uspjeli neutralizirati situaciju policijskom linijom formiranom s kombijima za nerede i ispaljivanjem hitaca upozorenja u zrak.”

Glasnogovornik je dodao: “U ovim incidentima nije bilo ozbiljnih ozljeda, osim navijača Rangersa koji je zadobio ranu na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Policija je uhitila četiri njemačka navijača na Paseo de Colon i još jednog Nijemca na trgu zvanom La Puerta de Jerez.”

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo