Ulica raskrinkala 30 Mamićevih prijatelja!

'Sigurni smo da pored opskurnih ugostitelja, sinova tajkuna, Mamićeve uže i proširene rodbine te osoba protiv kojih se vodi kazneni postupak,

12.4.2011.
12:23
VOYO logo

U utorak u 18 sati počinje dugo najavljivana Skupština Dinama, zbog koje Bad Blue Boysi već dva dana spavaju pored Maksimirskog stadiona, policajci kruže istočnim dijelom grada, a građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo' piše priopćenja.

U jednom takvom, umjereni navijači Dinama naveli su popis svih 80 ljudi koji vladaju Dinamom, uz osvrt na trideset novoimenovanih Mamićevih prijatelja, koji služe kao prevaga za osiguravanje interesa pravog vladara Maksimirske 128.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas će se u prostorijama NK Dinamo održati skupština kluba. Sastat će se osamdeset skupštinara bez ikakvog legitimiteta, s obzirom da se ne radi o demokratski izabranim predstavnicima članova kluba kako to nalaže Zakon o udrugama. Prema riječima glavnog direktora NK Dinama, Damira Vrbanovića, pred njima će se naći 'promjene unutarnjeg ustroja kluba' odnosno promjene njegovog Statuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravljamo namjeru izmjene Statuta, s obzirom da smo nadležne osobe u klubu, Gradu Zagrebu i Ministarstvu športa višekratno upozoravali da Statut NK Dinamo nije usklađen sa zakonom. Međutim, iskustvo nas uči da sadašnja upravljačka garnitura NK Dinamo na čelu sa Zdravkom Mamićem nema dobre namjere. Zadnjom izmjenom Statuta, članovima kluba su oduzeta temeljna ZAKONSKA prava da svojim klubom upravljaju neposredno ili putem svojih izabranih predstavnika.

Konkretno, potpuno nelegitimnim odlukama tijesne potkupljene većine tadašnjih skupštinara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- broj skupštinara je povećan s 50 na 80 - kao novih 30 skupštinara u klub su ušli poslušnici Zdravka Mamića (klupske tajnice, računovotkinje, osobni prijatelji), koji osiguravaju većinu glasova - članovima kluba oduzeto je pravo biranja Skupštine - osnovana je funkcija "izvršnog dopredsjednika" za Zdravka Mamića.

Imamo dobrih razloga vjerovati da ni ovog puta neće biti drugačije. Odnosno, vjerujemo da će Skupština pod kontrolom Zdravka Mamića izglasati kozmetički paket promjena, koji će nastojati prikriti nezakonitosti ali u stvarnosti neće utjecati na dosadašnje nedemokratsko i despotsko upravljanje klubom. Podsjetimo, NK Dinamo kao udruga građana po zakonu MORA biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još gori scenarij vidimo u stvaranju osnova za privatizaciju kluba, odnosno za njegovo formalno predavanje u ruke nogometne i građevinske mafije čiji konačni ciljevi bi mogli uključivati rušenje stadiona u Maksimiru i prodavanje zemljišta za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Kao što smo vidjeli na primjeru otimanja pješačke zone u Varšavskoj, ništa nije nemoguće i sve se može provući kroz zakone. Kao i kroz prste istih aktera.

Kako bi osigurali da se klub i njegov Statut vrate u okvire zakona, kao predstavnici najvećeg dijela članova kluba i ostalih njegovih navijača od skupštine NK Dinamo očekujemo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(1) Odluku o izmjenama Statuta koje će osigurati zakonom zajamčeno pravo svih članova da voljom većine biraju i budu birani u tijela kluba.

(2) Pokretanje javne rasprave među svim članovima kluba o eventualnim drugim izmjenama Statuta kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tražimo da skupština bez provedene javne rasprave i bez mišljenja članova kluba ne donosi druge odluke o promjenama unutarnjeg ustroja kluba, sukladno Zakonu o udrugama.

Eventualne odluke skupštine koje bi dodatno erodirale zakonitost djelovanja kluba i prava njegovih članova smatrat ćemo novim razbojničkim činom, a one skupštinare koji glasuju za takve odluke držati osobno odgovornima. Sigurni smo da pored opskurnih ugostitelja, sinova tajkuna, klupskog administrativnog osoblja, Mamićeve uže i proširene rodbine te osoba protiv kojih se vodi kazneni postupak u Skupštini postoje osobe koje drže do sebe i svog moralnog integriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih pozivamo da stanu u obranu kluba i njegovih interesa.

Završno, kao članovi kluba tražimo zapisnik sa Skupštine, kako bi mogli komentirati njene zaključke i nastaviti borbu za demokratski i zakonit Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201104090122006 arti-201104110554006 arti-201104100176006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo