ŠOK I NA BALTIKU / Ugledni litavski novinari za RTL.hr: 'Teško je to razumjeti. Hajdukov potez podsjeća na bivši Valdasov klub'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marius Bagdonas i Lukas Gintautas su za RTL.hr dali svoje viđenje odlaska Valdasa Dambrauskasa s klupe Hajduka

13.9.2022.
15:08
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vijest da Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka nije iznenadila sportsku javnost u Hrvatskoj već je šokirala sve ljubitelje nogometa i u njegovoj domovini.
S obzirom da su se društvene mreže u toj baltičkoj državi užarile od komentara odlučili smo kontaktirati nekoliko uglednih litavskih sportskih novinara za koje znamo da pasionirano prate Dambrauskasov i Nikoličiusov rad, a posljednjih mjeseci i Hajdukove igre.

Većina je, razumljivo, šokirana odlukom vodstvom splitskog kluba da nakon remija u Šibeniku otpusti litavskog stratega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRES S POLJUDA /

Valdas Dambrauskas – žrtva vlastitog uspjeha i Jakobušićeve želje da se osvaja 4 boda po utakmici

Image
POTRES S POLJUDA /

Valdas Dambrauskas – žrtva vlastitog uspjeha i Jakobušićeve želje da se osvaja 4 boda po utakmici

'Donio je trofej i imao sjajne rezultate'

"Ova je vijest iznenadila se u Litvi. Svjestan sam da Hajdukovi rezultati ove sezone nisu spektakularni no momčad igra dobro i nalaze se samo iza Dinamo gledamo li izgubljene bodove. Odluka Hajdukovog menadžmenta je potpuni šok. Litavska reprezentacija trenutno ima privremenog izbornika i svi spekuliraju da bi Dambrauskas mogao preuzeti nacionalnu vrstu no svi smo svjesni da to nije baš realno zato što je on sam u više navrata izjavio kako želi raditi na najvišim razinama klupskog nogometa", kratko nam je prokomentirao novonastalu situaciju Marius Bagdonas s portala 15min.lt.

Sličnog je razmišljanja je i poznati litavski sportski komentator Lukas Gintautas koji godinama prati međunarodni nogomet za nekoliko različitih medija, a između ostalog komentirao je i EURO 2020. godine. On već godinama prati rad Valdasa Dambrauskasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je razumjeti kako je moguće da su otpustili nekog tko je ostvario najbolji rezultat s klubom unatrag mnogo godina, donio trofej i bio poštovan u Splitu. Valdas je ostvario sjajne rezultate, momčad je igrala dobar nogomet, pobijedili su Portugalce u Konferencijskoj ligi i bio kompetitivan u utakmicama čak i protiv ekipe poput Villarreala', konstatirao je Gintautas.

'Možda iza odluke stoji nešto što ja ne znam'

"Otpustiti trenera koji je izgubio svega nekoliko utakmica u prvenstvu nakon nesretnog remija u posljednjim trenucima utakmice je smiješno. Jako je smiješno bilo čuti Lukšu Jakobušiću kako objašnjava svoju odluku i to da su Valdasu vrata Hajduka otvorena", kaže nam Ginatautas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priupitali smo Gintautasa misli li da su uzrok Dambrauskasovog otkaza rezultati ili je po srijedi pak nešto drugo.

"Možda iza ove odluke Hajduka stoji nešto što ne znam, ali izgleda kao očajnička ideja nakon nekoliko slabih rezultata. Bez obzira na to Hajduk je još na drugoj poziciji ako gledamo izgubljene bodove, odnosno ništa se loše nije dogodilo. Još uvijek se mogu boriti za naslov, još se mogu boriti za kup. Mislim da je ovo bilo prerano i sad me Hajduk podsjeća na bivši Dambrauskasov klub – Ludogorets. Kako Ludogorets, tako i Hajduk – predsjednici nemaju strpljenja i zbog tog mijenjaju dva, tri ili četiri trenera po sezoni", govori nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valdas će brzo naći novi angažman

Logično, pitanje nakon ove odluke vodstva Hajduka je kakva je sudbina Mindaugasa Nikoličiusa koji ne samo da je doveo Dambrauskasa već i s njim gaji i osobno prijateljstvo.

"Ne znam kakva je sudbina Minadugasa Nikoličiusa u Hajduku, ali mislim da je sigurniji od trenera, jer je zavrijedio povjerenje i pokazao sjajne pregovaračke vještine dok je u klub dovodio kvalitetne igrače. Nadam se da će ostati", zaključio je ugledni televizijski komentator na kraju razgovora te dodao kako vjeruje da će Dambrauskas vrlo brzo naći novi angažman u nekom dobrom europskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo