EVOLUCIJA KAO LEKCIJA /

Ugledna Marca se tekstom naklonila hrvatskom čarobnjaku: 'Modriću, kako si se promijenio!'

Image
Foto: Profimedia.hr

'Od broja 19 do 10, od 0 do 6 Ligi prvaka, od zadnjeg u redu do kapetana, od 'čudnog' potpisa do Zlatne lopte'

23.7.2024.
12:44
Profimedia.hr
VOYO logo

Luka Modrić ući će u još jednu sezonu Real Madrida kao legenda kluba, ali i kao službeno prvi kapetan.

Image
'TO JE OGROMNA ODGOVORNOST' /

Modrić postaje kapetan Reala: 'Nadam se da ću biti igrač s najviše titula'

Image
'TO JE OGROMNA ODGOVORNOST' /

Modrić postaje kapetan Reala: 'Nadam se da ću biti igrač s najviše titula'

Ugledni list Marca objavila je tekst pod naslovom 'Modriću, kako si se promijenio!' ispod čega stoji 'Od broja 19 do 10, od 0 do 6 Ligi prvaka, od zadnjeg u redu do kapetana, od 'čudnog' potpisa do Zlatne lopte'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu Španjolci kako o Modriću najviše govori usporedba fotografije s njegove prezentacije kao novog igrača 2012. godine, kada je stajao pokraj predsjednika Florentina Péreza i devet europskih titula te najnovije s nedavnog potpisivanja novog ugovora, kojem je ponovo svjedočio Pérez, ali ovaj put s 15 europskih trofeja. Modrić je bio itekako važan igrač na putu do svakoga od njih.

Veteran s iskustvom od tisuću bitaka

"Putovanje u Madridu koje je počelo prije 12 godina, s polupraznim dosijeom, ali pogledom punim nade, maštom punom snova i nadom da će se u Real Madridu ispisati povijest. Raščupane kose, Luka Modrić potpisao je svoj prvi ugovor s Real Madridom 2012., uoči svog 27. rođendana. Sada, uoči 39. rođendana i nakon 12 sezona, isti čovjek je veteran s iskustvom od tisuću bitaka, koji je obnovio svoju privrženost klubu na još godinu dana. Legenda nastavlja kao prvi kapetan Real Madrida", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je Modrić stigao na Bernabéu, nije slutio da će njegova karijera u Real Madridu biti slavna saga, isklesana titulama i povijesnim trenucima u kojima je on bio glavni protagonist. Dvanaest sezona kasnije osvojio je 26 naslova u bijeloj boji: 6 Liga prvaka, 5 Svjetskih klupskih prvenstava, 4 Europska superkupa, 4 La Lige, 2 Kupa kralja i 5 Španjolskih superkupova. Njegovo je ime upisano u povijest kluba kao jedan od petorice igrača koji su u šest navrata podigli 'klempavi' trofej", nastavlja se.

"Ali, sudbina ima još poglavlja da ih on napiše. Ove godine Real Madrid kreće u pohod na čak 7 naslova, a Modrić je na pragu da postane igrač s najviše naslova u povijesti kluba, sada se izjednačio s Nachom, svaki s po 26 osvajanja. S Nachom izvan momčadi, mogućnost rušenja ovog rekorda je nadohvat ruke. U kolovozu bi europski Superkup mogao biti trofej koji bi ga uzdigao na apsolutni vrh, ali ove bi sezone Modrić mogao dosegnuti granicu od 30 naslova, brojku koja bi stavila točku na legendarnu karijeru", ističe se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je došao s brojem 'niskog profila' (19) da bi na kraju naslijedio broj 10, čime je zablistao kao nitko nakon Figa. Modrić iz 2012. također je stigao u klub kao 'čudan' potpis da bi na kraju osvojio ni više ni manje nego Zlatnu loptu, koju su u to vrijeme monopolizirali Messi i Cristiano. Svaki naslov, svako priznanje, svaka odigrana utakmica dio je mozaika koji čini Modrićevu izvanrednu karijeru s loptom u nogama. Svakim čarobnim dodavanjem Modrić je definirao svoju karijeru i talent na terenu. Od mladića punog snova do velikog kapetana kakav je danas, njegova evolucija - lekcija je ustrajnosti i strasti prema nogometu. Modriću, kako si se promijenio!", zaključuje se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo