UDARAC ZA PROSINEČKOG: / Dinamova zvijezda ne želi se odreći državljanstva i igrati za reprezentaciju BiH? Javili se i iz Dinama

Image
Foto: Profimedia

Posljednjih se mjeseci dosta govorilo o tome da će zaigrati kod Roberta Prosinečkog

3.10.2019.
18:43
Profimedia
VOYO logo

Dinamova zvijezda i jedan od nositelja obrane kod Nenada Bjelice, austrijski nogometaš bosanskohercegovačkih korijena, Emir Dilaver, vjerojatno neće nositi dres BiH reprezentacije. Posljednjih se mjeseci dosta govorilo o tome da će Dilaver zaigrati kod Roberta Prosinečkog, a čak je i legendarni hrvatski nogometaš, a danas izbornik BiH, govorio o tome da će Dilaver možda promijeniti državljanstvo, odnosno, kako je procedura u tijeku.

Međutim, iz nogometnog saveza BiH, objavili su kako Dilaver neće igrati za njihovu reprezentaciju jer se nije htio odreći austrijskog državljanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Želi ili ne želi igrati?

"Radili smo na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", piše u priopćenju NSBiH.

Ipak, stvar možda još nije gotova. Čini se kako Dilaver ipak želi igrati za BiH te da je predao dokumentaciju za dobivanje BiH državljanstva i proces, navodno, još nije gotov. Barem tako tvrde iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo