U TRENUCIMA EUFORIJE ISPLIVALA ČINJENICA KOJA ZABRINJAVA: / 'Pali smo i patimo zbog toga'

Image
Foto: AFP

Jurčić o činjenici koja u ovim trenucima još nije doprijela do glava svih ljubitelja kockastih, ali koja zabrinjava

2.7.2018.
7:31
AFP
VOYO logo

Nije Hrvatska sinoć u Nižnjem Novgorodu odigrala neku spektakularnu utakmicu protiv Danske, ali ide dalje. Hrvatska je u četvrtfinalu, to je najbitnije. Živimo san, imamo priliku napraviti nešto veliko u Sočiju protiv Rusije u subotu s početkom u 20 sati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA – DANSKA 1-1, penali 3-2; DOSAD NAJDRAMATIČNIJA UTAKMICA SP-a! Junak Subašić obranio tri penala i odveo Vatrene u četvrfinale!

Sreća je ovoga puta bila na strani Vatrenih, sreća prati hrabre, ali sreću treba i zaslužiti, isprovocirati ju. A ova generacija ju je doista i zaslužila...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

TOTALNA LUDNICA NA GLAVNOM ZAGREBAČKOM TRGU: Ovakvo navijanje sigurno će odvesti Vatrene do pobjede

Image

TOTALNA LUDNICA NA GLAVNOM ZAGREBAČKOM TRGU: Ovakvo navijanje sigurno će odvesti Vatrene do pobjede

Igra živaca

Svašta se događalo u utakmici. Znali smo kako će to biti jedna igra živaca, kako će trebati strpljenja. Bivši hrvatski izbornik, proslavljeni Igor Štimac u najavi utakmice kazao nam je kako smo se protiv ovakvih momčadi poput Danske najviše mučili i gubili.

I počelo je šokantno za našu momčad. Odgovorili smo vrlo brzo preko Mandžukića nakon otprilike 2 i pol minute. Nakon toga, igralo se čvrsto, taktički, s minimalnim preuzimanjem rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to samo zatišje pred buru. Strepili smo u pojedinim trenucima susreta, Danska je napadala, dominirala, a nakon što je Luka Modrić promašio penal za četvrtfinale, vratile su nam se slike od prije deset godina s Pratera protiv Turaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić junak pobjede

Pa nas je "bacilo" na stadion "Bollaert-Delelis" u Lens protiv Portugala na Euru 2016., kako ispadamo golom Quaresme u 117. minuti utakmice. Pa zar ćemo opet ispasti na nesretni način, pitali smo se?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, imao je drugačije planove, obranio je tri penala, a Ivan Rakitić stavio je točku na i četvrtfinala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitnije je da smo u četvrtfinalu. Čestitke stožeru, igračima, ma svima", kazao nam je trener Kruno Jurčić koji zna kako je to igrati SP turnir do samog kraja. Upravo je on bio dio onog uspjeha iz 1998. kad smo osvojili broncu na Mundijalu u Francuskoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Energetski smo nenormalno pali'

Jurčić se osvrnuo na činjenicu koja u ovim trenucima euforije još nije doprijela do glava svih ljubitelja kockastih, ali koja pomalo zabrinjava uoči Rusije...

"Energetski smo nenormalno pali. To je jako upozoravajuće, ovo je velika pobjeda, ali mi smo djelovali potpuno iscrpljeno. Mislim da su i vremenski uvjeti bili katastrofalni za igru, ali mi smo energetski potpuno pali. Danci su nas uvukli u svoj način igre, mi nismo imli tu energiju koja nas je krasila u ove tri prethodne utakmice. Vjerojatno je to sve razumljivo, zato što je ovo osmin finala. Znali smo, najavljivali da će biti krizna utakmica. Bitno da se pobijedilo. Sad na krilima neke euforije, svega toga, sve je moguće. Razlog više, čekaju nas Rusi. Oni su se isto tako nenormalno potrošili protiv Španjolaca, tako da tko se bolje odmori i tko bude imao više snage u rezervama, pobjeđuje, s tim da smo mi puno kvalitetniji", objasnio nam je Jurčić i osvrnuo se na vječni problem Hrvatske, kako nam je to rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Forma se tempirala za grupu'

"Osnovni cilj nam je bio da se prođe grupa. Forma se tempirala za grupu. Onda kad vi tempirate formu da budete najbolji u prvoj i drugoj utakmici, onda je normalno da sve što turnir odmiče dalje, da ćemo mi padati. Ovaj pad je bio očekivan, normalan, ja sam bio za odmor još više igrača protiv Islanda i Modrića i svih njih. Jer, jednostavno ako ćemo mi biti TOP, a mi smo takvi bili već protiv Nigerije u prvoj utakmici, onda je i za očekivati da ćemo padati. Izbornik i stožer to bolje znaju, oni su s njima 24 sata. Problem je u tome što su prioriteti bili prolazak skupine, onda se cijela ta forma, sve se tempiralo prolasku skupine", govori nam Jurčić i za kraj ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's midfielder Luka Modric (L) fights for the ball with Denmark's forward Yussuf Poulsen during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Croatia and Denmark at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Johannes EISELE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Adrenalin može ponišiti sav fizički umor

"Naravno da sad patimo, ali pojavljuje se jedan drugi moment, a to je ta strahovita euforija, strahovita adrenalin nakon ovakvih pobjeda. Onda taj adrenalin može ponišiti sav taj fizički umor. Kvalitetniji smo od Rusije, u to nema sumnje. Međutim, igraju zatvoreno, protiv nas će ponoviti utakmicu protiv Španjolske i opet će čekati neku svoju šansicu kako bi izborili produžetke. Iako, i oni su se umorilii oni će imati velikih problema u energetskom smislu".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo