U SUZAMA DOČEKALI TAJ TRENUTAK: / Neymar doveo Brazil do prvog zlata

Image

Prvi put u povijesti nogometna reprezentacija Brazila osvojila je zlatnu olimpijsku medalju.

21.8.2016.
7:35
VOYO logo

Junaci u brazilskoj pobjedi bili su vratar Weverton koji je u petoj seriji obranio jedanaesterac Nilsu Petersenu, te Neymar koji je postigao vodeći pogodak na utakmici, te odlučujući kazneni udarac.

'Selecao' je poveo u 27. minuti sjajnim Neymarovim pogotkom iz slobodnog udarca, a izjednačio je Maximilian Meyer u 59. minuti. U nastavku pogodaka više nije bilo pa su o zlatu odlučivali kazneni udaraci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato nakon tri srebra

Kod Brazila je svih pet izvođača bilo precizno, golove su zabili Renato Augusto, Marquinhos, Rafael Alcantara, Luan i Neymar, dok su u njemačkim redovima bili precizni Ginter, Gnabry, Brandt i Suele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je pet puta bio svjetski prvak, a tri puta prvak Južne Amerike, no do sada nikada u nije osvojio olimpijsko zlato. Tri puta je bi drugi, a dva puta treći. Do sada je 'Selecao' u finalima gubio od Meksika (1-2) prije četiri godine, od SSSR-a u Seoulu 1988. (1-2), te 1984. u Los Angelesu od Francuske (0-2).

Nigeriji bronca

Njemačkoj olimpijskoj reprezentaciji je srebro najveći uspjeh u povijesti nakon dvije bronce osvojene 1988. u Seoulu i 1964. u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu za treće mjesto Nigerija je pobijedila Honduras 3-2. Strijelci za Nigeriju bili su Sadiq Umar (34, 56) i Aminu Umar (49), a pogotke za Honduras postigli su Lozano (71) i Pereira (86).

Ovo je treća olimpijska medalja za nogometaše Nigerije, koji su bili olimpijski prvaci 1996., te srebrni 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo