U KLUBU IM SE KLANJAJU: / 'Perišić i Brozović bili su glavni protagonisti pobjede svoje Hrvatske'

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija nije imala puno problema protiv Izraela u Osijeku u Gradskom vrtu.

24.3.2016.
9:03
VOYO logo

Nije Hrvatska nešto posebno briljirala protiv Izarela. Igrala je onoliko koliko je trebala, onoliko koliko je potrebno da se pobjedi Izrael i samim time zadrži dobra atmosfera u svlačionici uoči gostovanja u Budimpešti ove subote protiv Mađarske.

Image

VATRENI SE RAZIGRALI PROTIV IZRAELA: Presudila Interova veza, idilu Vatrenih poremetila jedino Srnina ozljeda

Image

VATRENI SE RAZIGRALI PROTIV IZRAELA: Presudila Interova veza, idilu Vatrenih poremetila jedino Srnina ozljeda

Čačićje susret započeo s eksperimentom u obliku 3-5-2 formacije. U početni je sastav stavio Milana Badelja i Marcela Brozović, te je prema najavama zaigrao s Lovrenom, Ćorlukom i Vidom otraga te Mandžukićem i Kalinićem u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije izgledalo loše

Nije to izgledalo loše, Hrvatska je u pojedinim dijelovima utakmice izgledala jako dobro, razigrano, rastrčano, pritiskali su Vatreni zadnju liniju Izraelaca i dosta lagano dolazili u prostor iz kojeg mogu zaprijetiti Kleymanu.

Trenutak genijalnosti Perišića u 4. minuti dvoboja i trka Brozovića koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, iskoristivši Badeljovo proigravanje Mandžukića, stativu napadača Juventusa u 34. minuti, a sve je okrunio Brozović za veselje u Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja linija mora biti na nivou

Jedna od bitnijih stvari u tom 3-5-2 sustavu igre je ta zadnja linija koja mora uljevati sigurnost. Lovren, Ćorluka i Vida prvi su puta igrali u ovakvom sastavu. I odigrali su loše, curilo je na sve strane. Do početka Eura ima još dosta vremena za korigacije, ima vremena za ispravljanje svih nepravilnosti.

Dobro je to što Lovren pokazuje jednu stabilnost u posljednjoj liniji i on bi mogao biti jedan od bitnijih igrača Ante Čačića u Francuskoj. Kao što to postaje u Liverpoolu za koji igra sve bolje i bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Dejan Lovren odigrao je čitavu utakmicu za svoju Hrvatsku protiv Izraela 2:0. Branič našeg Liverpoola bio je na razini i itekako je pomogao svojoj momčadi da ne primi pogodak. Bio je ovo uspješan nastup za Hrvatsku koja se nada da će nastaviti s pobjedama i protiv Mađarske u subotu", napisali su Englezi na službenim stranicama Liverpoola o svojem igraču.

Inter hvali svoje zvijezde

Trenutak nogometnog umijeća Brozovića, odnosno njegov trk, praćenje napada i na kraju zabijanje gola za 2:0 ono je što ga krasi i u dresu Intera. Ovaj talijanski nogometni velikan s posebnom je pozornošću popratio nastup svoje dvije zvijezde koje su bili strijelci protiv Izraelaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Perišić je protiv Izraela pružio odličnu predstavu u dresu nacionalne momčadi Hrvatske. Krilo Intera bilo je glavni protagonist pobjede svoje momčadi zajedno sa svojim klupskim kolegom Marcelom Brozovićem", ističu klupske službene stranice Intera i prenose Perišićeve riječi:

Image
Image

"Na ovom stadionu u Osijeku jako volim igrati, on mi donosi sreću i omiljen mi je. Odigrali smo dobru utakmicu, pobjeda je stoga zaslužena. Još moramo poraditi na nekim detaljima poput prekida i to. No, najbitnije od svega je da je sve ok sa našim kapetanom Darijom Srnom. Malo smo svi zabrinuti zbog njega. Nadamo se da je ok, svi se nadamo da zaista je. Što se tiče nas, mi svi igramo u velikim klubovima, tako da taktika nije problem. Ma, biti ćemo mi sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu. Idemo sad po pobjedu i u Mađarskoj", kazao je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašićevo francusko ljeto

Jedan od onih koji će u Francuskoj morati biti na nivou ako Vatreni žele ostvariti neki bolji rezultat biti će i reprezentativna jeidnica Danijel Subašić. Vratar Monaca protiv Izraela je branio prvih 45 minuta, nakon toga je zamijenjen Lovrom Kalinićem.

"Hrvatska ima dobre igrače poput Rakitića, Modrića, Mandžukića. Tu je i kapetan U-21 reprezentacije Mario Pašalić koji je sjajno započeo ovu sezonu. Postigao je dosta golova. Sretni smo što će biti s nama na Euro. Što se tiče Eura, već sam ranije nastupao na takvim velikim reprezentativnim okupljanjima, samo kao zamjena. Sad ću po prvi puta nastupiti za Hrvatsku kao vratar broj jedan. Poznajem stadione u Francuskoj tako da će nam sa te strane biti lakše. Moglo bi ovo ljeto biti dobro, drugačije. Nadam se i da hoće", prenose službene klupske stranice Monaca Subašićevu najavu Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo