U HAJDUK STIŽE VELIKO POJAČANJE: / Bijeli doveli novog vratara, srebrni Vatreni je novi igrač Bijelih

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Na predstavljaju zahvalio je predsjedniku Lukši Jakobušiću, za kojega naglašava da je pokrenuo priču oko njegovog povratka

22.12.2020.
16:44
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski golman Lovre Kalinić novi je igrač splitskog Hajduka, u koji stiže na posudbu iz Aston Ville do 30. lipnja 2021. godine.

Image
LOVRE KALINIĆ VRAĆA SE NA POLJUD? /

Bijeli pronašli novog vratara, srebrni Vatreni na korak do Hajduka

"Koristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Jakobušiću koji je pokrenuo priču oko mog povratka. Njegova želja je zaista bila velika, s moje strane također, iako mi se na stolu nudilo nekoliko opcija iz Belgije. Mnogi će reći da je Hajduk trenutno rezultatski loš, ali Hajduk je unatoč tome ogroman klub. Mene je posebno zaintrigirala priča i projekt predsjednika koji želi stvoriti jak i moćan klub. Od prvog razgovora sam osjetio pozitivu zbog čega nisam puno dvojio. Radujem se i sretan sam zbog povratka jedva se čekam priključiti momčadi. Trebamo svi zajedno zapeti i početi raditi na velikim stvarima", rekao je Kalinić za službenu klupsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je vratarsku karijeru započeo u Hajduku, na Poljud je stigao s devet godina i prošao sve mlađe uzrasne kategorije. Kao senior za "Bijele" je odigrao sedam prvoligaških sezona upisavši ukupno 134 službena nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Belgije u Englesku

Ukupno je upisao 11.962 službene minute, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a. Taj rekord bivši Hajdukov vratar postavio je od 10. kolovoza do 24. listopada 2015. godine kada punih osam utakmica zaredom nije primio gol.

Iz Hajduka je u prosincu 2016. preselio u belgijski Gent gdje je branio dvije sezone nakon čega prelazi u Aston Villu. Prvu polovicu 2020. godine proveo je na posudbi u francuskom Toulouseu, a zatim se vratio u Aston Villu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PASCAL PAVANI / AFP / Profimedia
Image
Foto: PASCAL PAVANI / AFP / Profimedia

Toulouse's Croatian goalkeeper Lovre Kalinic kicks the ball during the French L1 football match between Toulouse (TFC) and Strasbourg (RCSA) on February 5, 2020, at the Municipal Stadium in Toulouse, southern France., Image: 496649230, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

U međuvremenu, izgubio je i standardno mjesto u reprezentaciji, a sada će se u dresu Hajduka ponovno pokušati nametnuti izborniku Zlatku Daliću za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 19 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo