EURONOGOMET / Najugodnije iznenađenje Ligue 1 slavilo u utakmici s devet golova, u Austriji se smiješi senzacija

Image
Foto: profimedia

Brest vodi borbu kako bi iduće sezone zaigrao u elitnoj Ligi prvaka putem osvojenog trećeg mjesta

28.4.2024.
19:43
profimedia
VOYO logo

Nogometaši Sturma zadržali su tri boda prednosti ispred RB Salzburga i nakon 29. kola austrijskog prvenstva nakon što je njihov međusobni dvoboj u Salzburgu završio rezultatom 2-2.

Image
MAŠINA /

Mierez protiv Gorice nezaustavljiv: Osijeku osigurao važna tri boda u borbi za Europu

Image
MAŠINA /

Mierez protiv Gorice nezaustavljiv: Osijeku osigurao važna tri boda u borbi za Europu

Sturm je bio nadomak bijega na šest bodova prednosti tri kola prije kraja jer je vodio sa 2-0 golovima Prassa (1, 34), ali Nene (72) i Konate (82) spasili su bod domaćima, a samim time i nadu u obranu naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Sučić igrao je čitav susret za Salzburg kod kojega je Roko Šimić ušao u igru u 88. minuti.

Vodeći Sturm sada ima 39 bodova, dok je RB Salzburg drugi sa 36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napeta i dramatična bila je utakmica 31. kola francuske Ligue 1 između nogometaša Rennesa i Bresta, a nakon čak devet golova gosti su pobijedili s 5-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brest, najugodnije iznenađenje sezone Ligue 1, tako se vratio na treće mjesto ljestvice preskočivši Lille, dok je Rennes ostao na sedmom mjestu. Brest vodi borbu kako bi iduće sezone zaigrao u elitnoj Ligi prvaka putem osvojenog trećeg mjesta.

Nakon samo devet minuta igre Rennes je imao vodstvo 2-0 i to zahvaljujući dvostrukom strijelcu Kalimuendu. Odgovor Bresta je bio sjajan jer je uzvratio s četiri pogotka do 66. minute. Strijelci u preokretu su bili Mounie u 11., Omari, koji je u 48. pogodio vlastitu mrežu te Satriano u 54. i Camara u 66. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rennes nije bio slomljen nakon primljena četiri gola već je uzvratio golovima Theatea u 68. i Terriera u 79. minuti za 4-4. Sve je ukazivalo da će sjajna utakmica završiti bez pobjednika kada je u 97. minuti Brest zabio i peti pogodak. Nakon ubačene lopte odlično je glavom reagirao Brassier i pogodio za veliko slavlje Bresta od 5-4.

Nogometaši Clermonta ostvarili su vrlo važnu pobjedu protiv Reimsa rezultatom 4-1 u 31. kolu čime su zadržali nadu kako mogu izboriti ostanak u eliti. I dalje je Clermont na dnu ljestvice, ali se bodovno približio konkurenciji iznad sebe. Dva uvodna pogotka za Clermont postigao je Cham iz jedanaesteraca, dok je za goste strijelac bio Nakamura. U završnici su gosti imali igrača manje, a sve je zaključeno s dva pogotka Rashanija za konačnih 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nica je u gostima pobijedila Strasbourg 3-1, ali je ostala peta na ljestvici. Strasbourg je poveo golom Bakwe u 18. minuti, dok je krajem prvog dijela izjednačio Guessand pogodivši s bijele točke. Preokret je upotpunjen u nastavku kada su za 3-1 gostiju pogađali Dante u 52. i Sanson u 83. minuti.

U gostima je uspješan bio i Toulouse koji je s 2-1 pobijedio pretposljednji Lorient. Domaćin je poveo golom Ponceaua u 19. minuti, a preokret su gosti režirali u nastavku golovima Dallinge u 59. i Cissoka u 83. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Lillea uspješno su obavili nedjeljni gostujući posao, pobijedili su s 2-1 Metz. Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu, a Metz je čak i poveo u 23. minuti kada je Gruzijac Mikautadze realizirao jedanaesterac. Do kraja prvog dijela Lille je okrenuo rezultat na svoju stranu, a golove su dali Ismaily u 31. i Yazici u 44. minuti.

U samom finišu dvoboja Metz je postigao pogodak za 2-2, ali je gol poništen zbog zaleđa. Novim porazom Metz je ostao u opasnoj zoni na ljestvici. Trenutačno je na 16. mjestu, s koje će momčad na kraju sezone igrati dodatne kvalifikacije za ostanak/ulazak u Ligue 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo