'Ovo mi je bila najteža utakmica u životu. Umrli smo'

U finalu Hrvatskog kupa igrat će Hajduk i Lokomotiva koja je napravila senzaciju i ostvarila najveći uspjeh u svojoj gotovo stogodišnjoj povijesti kluba.

17.4.2013.
13:13
VOYO logo

Hajduk je na Poljud donio prednost od 2:1 iz prve polufinalne utakmice u Koprivnici te protiv Slaven Belupa dosta opasno živio i na kraju rezultatom 1:1 ušao u finale.

Tamo će igrati protiv Lokomotive koja je lagano, s 3:0, pobijedila Cibaliju. (Prva utakmica završila je rezultatom 1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su unatoč vjerojatno najlošijem ovosezonskom izdanju na kraju utakmice dobili pljesak publike koja je svojim ljubimcima u nekim trenucima dvoboja i zviždala.

U prvih pola sata igre nije bilo zanimljivih prilika, a onda su gosti poveli iz prvog udarca po golu domaćina. Igrala se 33. minuta kada je loptu je pred gol Hajduka ubacio Purić, a Glavica ju neometan s pet metara zakucao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali su gosti dosta prilika, ali nisu uspjeli i drugi put zatresti mrežu i tako zakomplicirati život Hajduku koji je izjednačio preko Milića u 73. minuti. Vuković je izborio i izveo korner, gostujući vratar 'zaplivao' u prazno, a Milić na drugoj vratnici glavom zabio za izjednačenje.

"Ovo mi je bila najteža utakmica u životu. Umrli smo. Svi smo preumorni, iscrpljeni. Iz utakmice u utakmice igra ista momčad, imamo mnogo ozlijeđenih i kartoniranih. Slaven Belupo nas je nadigrao u prvom poluvremenu. No, na kraju smo prošli i svi smo presretni. Zasluženo smo ušli u finale, ali mnogo teže nego što smo mislili", izjavio je nakon susreta Vuković za Slobodnu Dalmaciju, a trener Mišo Krstičević dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se sjetim početka sezone ostvarili smo veliku stvar, nitko se nije nadao takvom uspjehu, bez obzira na sve što nas je pratilo. Nije bilo lako, sreća da smo prošli. Radit ćemo sve da se mobiliziramo, glavne stvari ćemo raditi u tom smjeru osvajanja kupa, ali neće biti lako. Lokomotiva ima puno igrača iz Dinama, oni su druga ekipa Dinama."

Lokomotiva je žestoko proslavila plasman u finale Kupa, odnosno najveći uspjeh kluba u povijesti, a u uzvratu je vrlo rano otklonila sve dvojbe oko pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šitum je prekrasnim lobom zabio za vodstvo u 19. minuti, a u 43. je bilo 2:0. Pjaca je lijepo prošao, dao dubinsku loptu za Šituma čiji je udarac obranio vratar Cibalije, ali na odbijenu loptu natrčao je Antolić i povisio vodstvo Lokomotive na 2:0. Konačan rezultat postavio je Kramarić u 89. minuti.

"Krstičević nas je želio u finalu. Dobio nas je pa neka sada misli o nama. Nama nije bilo važno s kim ćemo igrati i jedino smo htjeli u finale što smo i napravili. Presretan sam što treniram ove igrače", izjavio je nakon utakmice ponosni trener Lokomotive Tomislav Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalne utakmice na rasporedu su 8. i 22. svibnja, a u petak će se ždrijebom odlučiti tko će prvi biti domaćin.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo