TUŽNA PRIČA NEKADAŠNJEG DINAMOVOG ASA: / Mamić je za njega dobio više nego za Mandžu i Broza, a sad ga s 26 godina nitko ne želi

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Tijekom prijelaznog roka spominjali su se turski klubovi Rizespor i Trabzonspor, no ništa od toga još uvijek nije realizirano

15.9.2020.
15:00
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Kad je prije pet godina Jozo Šimunović odlazio iz Dinama, bio je to jedan od onih transfera o kojima se puno pričalo.

Za mladog stopera iz Bosne i Hercegovine maksimirski klub inkasirao je 7,5 milijuna eura koje im je na račun prebacio škotski velikan Celtic. Za usporedbu, Mario Mandžukić otišao je za pola milijuna eura manje, dok je Marcela Brozovića Inter platio 5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi pogled, Šimunović je imao sve da bi se nosio s fizičkim zahtjeva pravog otočkog nogometa, no u praksi nije baš bilo tako. Prva dva mjeseca nije ni igrao za Celtic, a baš kad je uhvatio kakav-takav ritam, ozlijedio je koljeno zbog kojeg je morao pauzirati do kraja te sezone.

Njegovih pet sezona u Celticu bili su prožeti ozljedama, a najveći problem bilo je upravo koljeno koje se nije moglo nositi s grubim okruženjem škotskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju veliku pauzu imao je prošle sezone, kad je od rujna do siječnja morao zbog artroskopije propustiti dobar dio utakmica. Tako je sezonu završio sa samo 16 odigranih utakmica na kontu, od čega je sedam bilo u europskim kvalifikacijama, na samom početku sezone.

Image
Foto: AFP

RSC Anderlecht's Lukasz Teodorczyk (R) fights for the ball with Celtic FC's Jozo Simunovic during the UEFA Champions League Group B football match Anderlecht vs Celtic at The Constant Vanden Stock Stadium in Brussels on September 27, 2017. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

RASPRODAJA NA MAKSIMIRU? Modrima se smiješi ogromna zarada, Talijani i Englezi poslali ponude za Dinamove dragulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RASPRODAJA NA MAKSIMIRU? /

Modrima se smiješi ogromna zarada, Talijani i Englezi poslali ponude za Dinamove dragulje

Image
RASPRODAJA NA MAKSIMIRU? /

Modrima se smiješi ogromna zarada, Talijani i Englezi poslali ponude za Dinamove dragulje

Celtic mu se zahvalio

Kad se sve ovo uzme u obzir, ne čudi da su mu se po završetku ugovora Škoti odlučili jednostavno zahvaliti. Celtic je imao opciju produžiti mu ugovor za još godinu dana, ali uprava je odlučila da to ipak neće napraviti. Šimunović je skupio 125 nastupa u slavnom škotskom velikanu i zabio je pet pogodaka, a na suradnji s klubom zahvalio mu je i trener Neil Lennon.

“Hvala Šimunoviću što je sve ove godine bio uz nas. Sjajan je momak, s njim smo proživjeli neke uistinu sretne trenutke. U našem je kolektivu igrao važnu ulogu, ne dvojim u to da će on i u nastavku karijere biti jednako uspješan, gdje god igrao”, kazao je Lennon još krajem svibnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najtužnije od svega je što se već tad znalo da će Šimunović napustiti Celtic, a on je još i danas, tri i pol mjeseca nakon te objave - slobodan igrač. Tek mu je 26 godina, no problemi s koljenima zasigurno su odbili mnoge klubove.

Tijekom prijelaznog roka spominjali su se turski klubovi Rizespor i Trabzonspor, no ništa od toga još uvijek nije realizirano. Šimunovića sad mogu dobiti po dosta nižoj cijeni nego što je to bilo prije pet godina. Po Transfermarktu nekadašnji stoper Dinama vrijedi 2,2 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo