TUŽNA OBLJETNICA: / Tuguju navijači od Zagreba do Švedske! Prošlo je četiri godine od smrti Ivana Turine

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Prošlo je točno četiri godine otkad nas je napustio Ivan Turina, bivši vratar Dinama i miljenik navijača zagrebačkog kluba.

2.5.2017.
10:55
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Njegov tragičan odlazak šokirao je tog 2. svibnja 2013. sve one koji su Ivana poznavali od malih nogu, koji su imali priliku s njim surađivati kao i one koji su ga poznavali tek s nogometnih travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DA SE ČOVJEK NAJEŽI I ZAPLAČE: Švedski navijači na dirljiv način odali počast preminulom Ivanu Turini

Ivan Turina bio je član svih mladih selekcija Hrvatske, od pionirske do mlade. Imao je 10 nastupa za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u dobnim uzrastima U-17, U-19 i U-20. Svoj jedini međunarodni nastup za Hrvatsku A nogometnu reprezentaciju ostvario je 1. veljače 2006. godine u prijateljskom susretu protiv Hong Konga na Carlsberg kupu 2006., u utakmici za treće mjesto. Hrvatska je pobijedila s 4-0, a Turina je ušao u igru u 46. minuti utakmice umjesto Didulice.

Image

PRIJE TRI GODINE HRVATSKI NOGOMET IZGUBIO JE VELIKOG ČOVJEKA: ‘On je bio poseban, drugačiji od drugih’

Za Dinamo je debitirao u Londonu protiv Fulhama 22. listopada 2002. godine u 2. kolu Kupa UEFA. Nakon toga upisao je još 98 službenih nastupa za naš klub. Posebno dobar bio je u sezoni 2005/06. kada je postavio rekord u ligaškim minutama bez primljenog pogotka. Taj rekord kasnije je srušio Ivan Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. svibnja 2013. godine Ivan Turina umro je u snu u svom stanu u Stockholmu u Švedskoj zbog zatajenja srca. Njemu u čast utakmicu su odigrali švedski AIK i Dinamo 13. svibnja 2013. godine. Turina je bio i miljenik navijača AIK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđani su i ove godine stigli u Zagreb kako bi odali počast omiljenom vrataru. U Švedskoj je pronašao mir, postao prvi golman i miljenik navijača te je ondje planirao završiti karijeru. Malo prije smrti potpisao je novi ugovor s AIK-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo