NIJE MU TO TREBALO / Trener talijanskog prvoligaša dobio otkaz nakon što je igrača udario u glavu

Image
Foto: profimedia

Nakon sučevog zvižduka za kraj počelo je naguravanje igrača i vodstva dviju momčadi. Kada je Henry krenuo prema svlačionici, D'Aversa mu je prišao i udario ga glavom

11.3.2024.
12:50
profimedia
VOYO logo

Trener talijanskog prvoligaša Leccea Roberto D'Aversa, koji je u nedjelju udario glavom francuskog napadača Verone Thomasa Henryja, dobio je otkaz, objavio je klub u ponedjeljak na mreži X.

Image
NAKON DERBIJA /

Guardiola komentirao igru Kovačića, ali i potez koji je podigao dosta prašine

Image
NAKON DERBIJA /

Guardiola komentirao igru Kovačića, ali i potez koji je podigao dosta prašine

"Nakon događaja koji su se dogodili na kraju utakmice Lecce-Verona, klub objavljuje da je smijenio trenera D'Aversu", stoji u kratkom priopćenju Leccea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roberto D'Aversa glavom je udario Thomasa Henryja nakon utakmice 28. kola talijanskog prvenstva koju je Lecce izgubio (0-1).

Nakon sučevog zvižduka za kraj počelo je naguravanje igrača i vodstva dviju momčadi. Kada je Henry krenuo prema svlačionici, D'Aversa mu je prišao i udario ga glavom. Obojica su tada dobila crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izašao sam na teren kako bih spriječio isključenje mojih igrača, jer je bilo dosta provokacija igrača Verone u posljednjim minutama utakmice i nakon posljednjeg zvižduka", objasnio je D'Aversa naknadno za kanal Sky Sport.

Trener Leccea, koji je klub preuzeo u lipnju 2023., tada se porukom na društvenim mrežama ispričao Henryju, Veroni, njezinim čelnicima, navijačima Leccea i talijanskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanijekao je da je Henryja udario glavom, uvjeravajući da je "to bio fizički kontakt, glavom u glavu".

Henry je također objavio poruku na svojim društvenim mrežama u kojoj je tvrdio da je dobio udarac u glavu: "Ništa opravdano i nikada neće opravdati primanje udarca u glavu kada ste na putu do svlačionice, sretni što ste spremili tri boda za pobjedu", rekao je 29-godišnji nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju objavljenom odmah, Lecce je "oštro osudio gestu (svog) trenera koja je u suprotnosti s našim načelima i vrijednostima sporta".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo