PREPORODIO JE MOMČAD / Trener Hajduka, Dambrauskas, upozorava na opasnu situaciju uoči derbija s Dinamom: 'Ne razumijem tu euforiju...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na pressici uoči derbija Dambrauskas kazao je kako očekuje pobjedu

3.12.2021.
15:39
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Pod vodstvom novog trenera, Latvijca, Valdasa Dambrauskasa, Hajduk je u posljednje četiri utakmice upisa četiri pobjede i sada u odlično formi putuje na Maksimir gdje ih u nedjelju čeka veliki derbi HNL-a s Dinamom.

Bit će to prvi pravi veliki ispit za Latvijca, a pogotovo sada kada je Dinamo u relativno lošoj formi i nakon što je Damir Krznar smijenjen i zamijenjen Željkom Kopićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pressici uoči derbija Dambrauskas kazao je kako očekuje pobjedu. "Očekujem pobjedu. Ne znam zašto je čudno očekivati pobjedu. To je normalno. I da smo izgubili posljednje četiri utakmice, isto bih rekao. U našem klubu to mora biti tako. Čuo sam da se priča kako smo favoriti, ali Dinamo je dobra momčad, promijenili su trenera. Bit će teško pripremiti utakmicu s obzirom na tu promjenu. Moramo dati više od 100 posto za pobjedu na Maksimiru", rekao je Dambrauskas i zatim kratko analizirao Dinamo.

"Mislim da ne treba analizirati trenera Kopića dok je vodio Hajduk. Sada ima druge igrače, ali ne mogu ja na to utjecati. Ostao sam u Zagrebu, gledao ih protiv Rijeke i mogu reći da bolja momčad nije prošla dalje. Moramo se pripremiti za igranje protiv aktualnog prvaka i momčadi koja je na svom terenu favorit protiv bilo koje druge hrvatske momčadi. Vjerujem da ćemo se pripremiti na najbolji mogući način", rekao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PITANJE ZA MILIJUN KUNA /

Može li Hajduk već ove sezone biti prvak? Stvari su se drastično promijenile, ali sve će ovisiti samo o jednoj stvari

Image
PITANJE ZA MILIJUN KUNA /

Može li Hajduk već ove sezone biti prvak? Stvari su se drastično promijenile, ali sve će ovisiti samo o jednoj stvari

Smiruje euforiju

Međutim, Latvijac upozorava na dosta opasnu situaciju. Hajduk ovih dana okružuje euforija zbog nanizanih pobjeda, a Dambrauskas malo spušta stvari na zemlju.

"Pokušavam shvatiti razmišljanje ljudi ovdje, ali ne mogu razumjeti euforiju. Pobijedili smo četiri momčadi koje pripadaju donjem dijelu ljestvice. Napravili smo što smo trebali. Ništa više od toga. Ako njih ne pobijedimo, koga ćemo? Nemamo trofej, medalje. Mi smo četvrti. Ljestvica ne laže. Ta četvrta pozicija ne garantira mjesto u Europi iduće sezone. Ne razumijem zašto se stvorila euforija. Imam dosta iskustva s osvajanjem trofeja i tada mogu shvatiti euforiju. Mi smo za mene na sredini nečega", rekao je trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je još dao zaključnu misao o Dinamu.

"Momčadi poput Dinama ne gube dvije, tri utakmice u nizu, ali nešto će se pitati i nas. Ako oni budu dobri, to znači da mi nismo dobri i obratno. Imamo svoj plan, bit ćemo spremni i znat ćemo kako napadati i kako se braniti. Mogu utjecati na to kakav će biti Hajduk, a ne Dinamo. Želimo biti hrabri i odigrati dobru utakmicu. Svi znamo njihove najjače snage. Stigao je novi trener, ali nema previše dana da nešto previše promijeni na drastičan način. Vjerujem da će se njihov trener osloniti na lidere i najbolje igrače", rekao je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo