ALLEGRI OTPISAO MANDŽU? / Hrvat ovako nešto sigurno nije očekivao prije utakmice sezone

Image
Foto: AFP, Filippo MONTEFORTE

Pred trenerom Juventusa teška je odluka

13.4.2019.
19:20
AFP, Filippo MONTEFORTE
VOYO logo

U prvom susretu 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva SPAL je u Ferrari pobijedio Juventus sa 2-1 osvojivši iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok će torinska ‘Stara dama” još malo pričekati na proslavu naslova prvaka.

Gosti su i poveli u 30. minuti golom Moisea Keana, no SPAL je u nastavku susreta uspio okrenuti rezultat. Izjednačio je Kevin Bonifazi u 49. minuti, a drugi gol za domaćine zabio je Sergio Floccari u 74. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pali rekordi

Keane je šestim prvenstvenim golom srušio Del Pierov rekord. On k je s 19 godina u sezoni 1993./1994. postigao pet golova u dresu Stare dame. Isto tako, srušio je rekord Marija Balotellija te je postao najmlađi igrač u povijesti talijanskog nogometa koji je zabio četiri prvenstvena gola u nizu. Balotelli je 2009. za Inter s 19 godina zabio tri gola. Iako je mladi napadač blistao Allegri ga je izvadio iz igre u 69. minuti.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Juventus' Italian forward Moise Kean (L) celebrates next to Juventus' German midfielder Sami Khedira after scoring during the Italian Tim Cup round of sixteen football match Bologna vs Juventus on January 12, 2019 at the Renato-Dall'Ara stadium in Bologna. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

"Mlad je, puno je igrao i noge su mu postale teške. Hijerarhija? U ulozi središnjeg napadača on je Mandžukićeva zamjena. Međutim, on je drugačiji tip napadača jer više ide prema golu. Važno nam je da je u ovakvoj formi", rekao je Allegri pa je posao važnu poruku i njemu i Mandžukiću prije uzvratne utakmice s Ajaxom u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo tko će igrati u napadu protiv Ajaxa", rekao je i time dao do znanja da bi bivši Vatreni mogao susret započeti s klupe. Stara dam odigrala je 1-1 u Amsterdamu u utakmici u kojoj je Ajax dominirao i pokazao zube velikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo