VIDEO: / Gotovo je! Porto je sredio Dinamo!

Porto je u 1. kolu Lige prvaka pobijedio Dinamo na Maksimiru s 2:0. Strijelci su u bili Gonzalez u 41. minuti i Defour u 93. Više od poraza boli činjenica da je stadion bio poluprazan.

18.9.2012.
18:23
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 6.000.

Dinamo (4-2-3-1): Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Ademi, Calello - Sammir, Brozović, Rukavina - Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto (4-3-3): Helton - Lopes, Maicon, Otamendi, Sandro - Gonzalez, Defour, Moutinho - Varela, Martinez, Rodriguez

Strijelci: Gonzalez (41'), Defour (93')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice!

93' - Gol za Porto! Dinamo se otvorio i bljesnula je kontra Porta tri na dva, Defour je ostao sam, prebacio Kelavu i završio maksimirsku priču!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Velika prilika za Porto!Atsu je pobjegao obrani Dinama, gađao suprotni kut, ali je Kelava sjajno obranio.

82' - Posljednja zamjena u Dinamu, Kovačić je ušao umjesto Callela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Kakva šansa za Dinamo! Ubacio je Pivarić, Helton promašio loptu, a sam na pet metara ostao je Carrasco koji tuče glavom, ali slabašan udarac s crte izbija Maicon. Teško je povjerovati kako je Čileanac ovo nije uspio zabiti.

74' - Šansa za Dinamo! Kroz sredinu Portove obrane Sammir je gurnuo loptu za Carrasca koji tuče iskosa, ali je Helton bio na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Prva promjena u momčadi Porta, Atsu je ušao umijesto Varele.

69' - Ulazi Čileanac Carrasco, izlazi Rukavina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Bljesnula je kontra Porta. Obijenu loptu u polju Dinama dohvatio je Martinez i opalio iz daljine, Kelava se ispružio i odbio loptu u korner.

63' - Najveća prilika za Dinamo na utakmici. Ubacio je Sammir iz kornera, obrana Porta je pogriješila, lopta se odbila za Tonela koji sam, s nekoliko metara puca glavom, no vratar Helton sjajnom reakcijom odbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Beqiraj je zamijenio Ademija!

55' - Porto se povukao u svoju polovinu i čeka grešku Dinama za kontru, dok Modri ne uspijevaju probiti goste kroz gustu sredinu. Čačić će morati posegnuti za izmjenama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Panika u obrani Dinama! Ubacio je Varela na Martineza kojem je lopta malo pobjegla, nakon čega je Tonel panično izbio van šesnaesterca.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - GOL za Porto! Vodstvu Porta prethodila je katastrofalna pogreška Kelave, Tonel je vratio loptu svom vrataru kojem je lopta pobjegla od noge i odbila se do Martineza, a ovog je u posljednjem trenu blokirao Šimunić. No, u nastavku akcije uslijedila je sjajna kombinacija po lijevoj strani, lopta je ponovno došla do Martineza koji puca, Kelava obija točno na nogu Lucha Gonazelaza koji je samo gura u mrežu.

37' - Nova prijetnja Porta! Ponovno je Varela prošao pored Pivarića po desnoj strani, ubacio u sredinu, Šimunić je skrenuo loptu prema golu, ali Kelava je bio na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Tempo je malo splasnuo, Porto pokušava preko desne strane Dinamove obrane gdje povremeno curi, a Modri preko kontra napada.

21' - Uzvratio je Porto! Odlično je Moutinho pronašao Varelu na desnoj strani koji ubacuje ispred Kelave za Rodrigueza, no Vida je reagirao u posljednji trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Odličan udarac Čopa. Fantastičan prodor Vide kroz sredinu terena, lopta je došla do Sammira koji na lijevoj strani pronalazi Čopa, a ovaj se na vrhu šesnaesterca namjestio na udarac i snažno opalio. Otišla je lopta malo pored vrata. Dinamo sjajno stoji na terenu.

10' - Nova prilika za Modre! Opet je Rukavina izbacio svog čuvara i u šesnaestercu pronašao Sammira, čiji udarac u posljednji trenutak blokira Otamendi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa A: Dinamo - Porto 0:2 (0:1) (0:1 - 41' Lucho Gonzalez, 0:2 - 93' Defour)) PSG - Dinamo Kijev 4:1 (3:0) (1:0- 19' Ibrahimović pen., 2:0 - 30' T. Silva, 3:0 - 32' Alex, 3:1 - 87' -Veloso, 4:1 - 90' Pastore)

Grupa B: Montpellier - Arsenal 1:2 (1:2) (1:0 - 9' Belhanda, pen., 1:1 - 16' Podolski, 1:2 - 18' Gervinho)) Olympiakos Pirej - Schalke 1:2 (0:1) (0:1 - 41' B. Höwedes, 1:1 - 51' Abdoun, 1:2 - 59' K.J. Huntelaar)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa C: Milan - Anderlecht 0:0 (0:0) Malaga - Zenit 3:0 (2:0) (1:0 - 3' Isco, 2:0 - 13. Saviola, 3:0 - 76' Isco)

Grupa D:Real Madrid - Manchester City 3:2 (0:0) (0:1 Džeko 68, 1:1 Marcelo 76, 1:2 Kolarov 85, 2:2 Benzema 87, 3:2 Ronaldo 90) Borussia Dortmund - Ajax 1:0 (0:0) (1:0 - 87' Lewandowski )

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Sjajna prilika za Dinamo! Prošao je Rukavina po lijevoj strani, oslobodio se svog čuvara, ušao na pet metara iz kosa i, umjesto da puca, pokušao je u sredini pronaći Čopa. Nažalost, loptu je odbila obrana gostiju. Velika šteta za Dinamo!

5' - Porto dominira na sredini terena! U kazališnoj atmosferi na Maksimiru gosti su preuzeli inicijativu na terenu, no Dinamova obrana je dobro postavljena i ne dopušta opasnije prijetnju za Kelavinavrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Utakmica je počela! Na maksimirskim tribinama skupilo se tek oko šest tisuća gledatelja, ozračje ipak nije onakvo kakvo se očekivalo. Nadamo se da će igrači na terenu ipak pokazati puno više.

Dinamo kreće u Ligu prvaka. Ante Čačić izabrao je jedanaestorku s kojom će pokušati portugalskom prvaku uzeti skalp. Nakon Leke i Badelja koji su držali modrivezni red u kvalifikacijama, trener Dinama odlučio se za Ademija i Brozovića. Potonji je svakako veliko iznenađenje pošto je tek prije nekoliko dana stigao u Maksimir iz Lokomotive. U napadu će umjesto očekivanog Beqiraja krenuti Duje Čop.

Prvi mačići se bacaju u vodu, reći će mnogi, a tako vjerojatno razmišljaju i svi dinamovci koji ovaj put očekuju korak više. Modri su prošle sezone imali izuzetno težak posao protiv Reala, Lyona i Ajaxa, i na kraju doživjeli rezultatsku katastrofu - nula bodova i gol razliku 3:22. Bio je to rekord Lige prvaka, nažalost - negativni. Hrvatski prvak ove sezone ima, po mnogima, lakšu skupinu u kojoj su Porto, Dinamo Kijev i PSG. Naravno, samo rijetki očekuju kako će se Zagrepčani plasirati među 16 najboljih u Europi, no svi su mišljenja kako bi Zagrepčani trebali napraviti iskorak i osvojiti pokoji bod. http://www.youtube.com/embed/jhqUpRKS1p0 Prvi protivnik koji stiže na Maksimir je portugalski prvak Porto. Izuzetno jaka momčad koja već godinama ima što za reći u europskom nogometu, no Portugalci protiv Dinama nemaju dobru tradiciju. Naime, Porto je u svojoj povijesti tri puta gostovao na Maksimiru i nije se dobro proveo. Sva tri puta Portugalci su izgubili, a posljednji put to se dogodilo 1998. kada je Dinamo pobijedio 3:1. Neka se povijest ponovi!

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo