TOURE GOLČINOM ZAPEČATIO POBJEDU GRAĐANA: / Vida zakasnio kod Cityjevog gola

Image

Prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka večeras su igrali kijevski Dinamo i Manchester City, engleska momčad slavila je u gostima s 3:1.

24.2.2016.
22:04
VOYO logo

Ukrajinska momčad, za koju od prve minute igra hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, u prvom je poluvremenu bila u potpunosti u podređenom položaju, a s obzirom na prikazanu igru, dva gola u mreži i nije se činilo tako puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli u 15. minuti

Pellegrinijeva momčad povela je u 15. minuti nakon udarca iz kuta. David Silva je izveo korner, a Yaya Toure glavom spustio loptu da Sergia Agüera koji ne griješi često iz ovakvih prilika. Snažnim udarcem zakucao je loptu u mrežu domaćina. Obrana Kijevljana loše je reagirala kod Cityjeve kombinacije, gosti su ostali nepokriveni u 16-ercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agüero petom

Kod drugog gola, također je Dinamova obrana bila prespora, loše je reagirao Domagoj Vida, na drugoj vratnici utrčao mu je David Silva i iz blizine svladao vratara Šovkovksog. Akciju u 39. minuti sjajnim dodavanjem petom stvorio je Agüero koji je pronašao Raheema Sterlinga na lijevoj strani. Engleski napadač ubacio je za Silvu koji je povisio prednost na 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo smanjio prednost

No, domaćini su uspjeli zabiti gol za nadu na Etihadu. Strijelac je u 59. minuti bio VitalijBujalskij. Snažno je šutirao prema Cityjevim vratima, a lopta je na putu do Joea Harta udarila u Otamendija i prevarila njihovog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toureova golčina

No, domaćini nisu izdržali, City na Etihad odlazi s prednošću 3:1. Yaya Toure je prvo imao sjajnu priliku kad je glavom gađao koji centimetar pored desne vratnice. A onda je odigrao dvostruko dodavanje s Fernandinhom, povukao loptu prema sredini i s ruba šesnaesterca raspalio prema vratima nemoćnog Dinamovog vratara. Sjajan potez iskusnog Bjelokošćanina koji vjerojatno neće ostati u momčadi, kad ju bude preuzeo Pep Guardiola.

https://vid.me/GPIC

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat 15. ožujka u Manchesteru

U jučerašnjim susretima Juventus i Bayern su odigrali 2-2, dok je Barcelona u Londonu pobijedila Arsenal 2-0. Prve četiri utakmice odigrane su prošlog tjedna. PSG je u Parizu pobijedio Chelsea 2-1, Benfica je u Lisabonu slavila protiv Zenita 1-0, Wolfsburg je na gostovanju pobijedio Gent 3-2, dok je Real Madrid u Rimu pobijedio Romu 2-0.

Image
STARA DAMA NIJE SE PREDALA: /

Juve se vratio iz 0:2, Mandžukić asistent u remiju

Image
STARA DAMA NIJE SE PREDALA: /

Juve se vratio iz 0:2, Mandžukić asistent u remiju

Uzvratni susreti su od 8. do 16. ožujka. Osmog ožujka se sastaju Wolfsburg - Gent (3-2) i Real Madrid - Roma (2-0). Dan kasnije igrat će Zenit - Benfica (0-1), te Chelsea - PSG (1-2). U utorak, 15. ožujka snage će ponovo odmjeriti Atletico Madrid - PSV Eindhoven, te Manchester City - Dynamo Kijev, a 24 sata kasnije Barcelona - Arsenal (2-0), te Bayern - Juventus (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo