TOTALNI RASPAD SISTEMA U DANSKOJ: / Izgubili od Hrvatske i dotaknuli dno; nitko ne želi igrati za reprezentaciju

Image
Foto: AFP

Danski savez je u velikoj svađi sa svojim reprezentativcima oko komercijalnih prava

3.9.2018.
14:28
AFP
VOYO logo

Totalni raspad sistema u Danskoj. Naime, za dva dana Danci bi trebali igrati kod Slovačke prijateljsku utakmicu. Međutim, na avionu koji je jutros iz Kopenhagena poletio za Trnavu bili su samo danski novinari. Na aerodromu se nije pojavio nitko od reprezentativaca, koji su u velikoj svađi s nacionalnim nogometnim savezom oko komercijalnih prava, javlja danski Jyllands-posten.dk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA – DANSKA 1-1, penali 3-2; DOSAD NAJDRAMATIČNIJA UTAKMICA SP-a! Junak Subašić obranio tri penala i odveo

'Savez je trenutno u procesu pronalaženja drugih igrača'

"Izbornik Danske Åge Hareide nalazi se u svojoj rodnoj Norveškoj i neće biti na čelu nacionalne momčadi za prijateljsku utakmicu protiv Slovačke u srijedu i službene utakmice u Ligi nacija protiv Walesa u nedjelju. Savez je trenutno u procesu pronalaženja drugih igrača, vjerojatno iz Super lige ili 1. divizije, one koji mogu predstavljati Dansku. Također, Savez ima puno trenera zaposlenih u mlađim kategorijama i lako može pronaći nekoga tko može zamijeniti Åge Hareide", stoji u pisanju danskih medija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Hareide za dvije utakmice, prijateljsku protiv Slovačke i Walesa u Ligi nacija, pozvao je najbolje igrače. No, situacija ga je razočarala i ogorčila, pa je zato otišao na "odmor", pa je Danska tako i bez igrača i izbornika 48 sati pred dogovorenu prijateljsku utakmicu. Problem je dakle u novcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sponzor i službeni dobavljač opreme je Humme

Naime, nogometnoj reprezentaciji Danske sponzor i službeni dobavljač opreme je Hummel, koji u kampanjama oglašavanja proizvoda s grbom saveza i reprezentacije želi maksimalno iskoristiti najveću zvijezdu nacionalne momčadi, sjajnog Christiana Eriksena iz Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se pak nikako ne sviđa uglednom proizvođaću sportske opreme Nikeu, koji Eriksenu kao njegov osobni sponzor previše plaća da bi ga gledao kao zaštitno lice konkurentske tvrtke. I tu nastaje za sada nerješivi problem. Danski nogometaši i udruga nogometaša koja ih podržava tvrde da je Savez previše tvrd u pregovorima i zahtjevima koje postavlja pred igrače, dok iz Saveza negiraju takvo što, ističući kako je stvar upravo suprotna i kako oni samo traže da svi igrači reprezentacije sudjeluju u promotivnim kampanjama sponzora reprezentacije Danske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska trenutno nema reprezentaciju

Rezultat ovakvog spora je da Danska trenutno nema reprezentaciju, a savez je nastoji stvoriti tako da je svim klubovima prve lige, a neki danski izvori navode i drugoligašima, poslao pismo u kojem poziva igrače sve koji žele igrati za nacionalnu momčad i tako predstavljati svoju zemlju, da se hitno jave do danas u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da mnogi danski nogometaši žele pomoći svojoj reprezentaciji u ovoj situaciji kada je bitno da izbjegnemo kaznu UEFA-e, koju možemo dobiti ako na dogovorene nadolazeće utakmice ne pošaljemo nacionalnu momčad." u pismu upozorava Kim Hallberg, direktor saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo