TOTALNI PAD NAPADAČA KOJEG SU NEKAD ZVALI BIJELI PELE: / Trebao je biti najbolji na svijetu, a danas ga nitko ne želi

Image

Nakon što je zabio Hrvatskoj dva gola na Europskom prvenstva 2004. tada jedva punoljetni engleski napadač Wayne Rooney eksplodirao je na međunarodnoj sceni te je postao idol nacije.

24.6.2017.
13:51
VOYO logo

Njegova karijera od tada je strelovito krenula prema naprijed, a tog ljeta prešao je iz Evertona u Manchester United. I tamo je osvjio sve trofeje te je trenutno kapetan kuba.

Međutim, dojam je da Rooney nije ispunio potencijal pogotovo jer mu se predviđalo da će biti najbolji igrač na svijetu, a to je nešto što nikad nije ostvario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ima 31 godinu njegova karijera već je nekoliko sezona u silaznoj putanji.

Prošle je izgubio je mjesto u početnoj postavi, a sljedeće će isto provesti na klupi ukoliko ne pronađe novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tu se javljaju problemi jer zbog tjedne plaće od 300 tisuća funti nitko nije spreman s njim potpisati ugovor osim ako ne pristane na smanjenje iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor s Unitedom vrijedi mu još jednu godinu, a klub ima opciju produljenja za još jednu. Iako na njega manje više ne računaju nisu spremni raskinuti suradnju jer ga ne žele pustiti besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ne žele plaćati veći dio njegove plaće kako bi mu pomogli da ode jer im je cilj dobiti odštetu za kapetana i rekordera po brojku golova. To, naravno, odbija zainteresirane klubove.

Ronald Koeman javno je izjavio kako bi htio da se vrati u Everton, ali klub nije voljan dati mu toliku plaću. Također, Mirror piše kako se ohladio interes kineskih bogataša, prvenstveno zbog uvođenja 100 postotne stope poreza na strane igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako Rooney i njegova obitelj nisu spremni na selidbu na Daleki istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svim problemima, Englezi navode da Rooney misli da još uvijek ima što ponuditi na vrhunskoj razini, a zbog toga se već počeo pripremati za nadolazeću sezonu. Hoće li je dočekati na Old Traffordu tek ćemo vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo