Hajduk - Rudeš 3:0 / Torcida na Poljudu napravila 'bijeli pokrivač', Hajduk s tricom ispratio Rudeš

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Splićani su s 3:0 svladali Rudeš na Poljudu

16.3.2019.
19:20
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Iako je sjever bio prazan, više od deset tisuća ljudi na Poljudu pozdravilo je novu Hajdukovu pobjedu. Splićani su ih razveselili zabivši tri pogotka u Rudešovu mrežu koju su ionako manje-više svi punili ove sezone.

Torcida je svoje mjesto našla na zapadnoj tribini s koje je bacila pozamašan kontigent papirića na travnjak koji se zabijelio, a više od pola sata trebalo je da se gostima zacrni pred očima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Travnjak je trebalo očistiti koliko se moglo prije utakmice/Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajdukovci su krenuli napadački od prve sekunde, najviše preko desne strane na kojoj su opasnost redom stvarali Jradi, Caktaš, Tahiraj, Tudor. Rudešova obrana bila je kao na vjetrometini i izgledalo je kao da je pitanje vremena kada će se urušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se dogodilo u 31. minuti nakon jedne duge lopte koju je Smoljo pretvorio u idealno dodavanje za Tahiraja, a albanski napadač, namjerno ili ne, uposlio je usamljenog Caktaša kojemu s nekoliko metara nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.

Gosti su tek poslije primljenog pogotka prvi put opasnije zaprijetili preko udaraca Lisakoviča i Kovačevića, no u oba nije bila potrebna Posavčeva intervencija iako je Hajdukov vratar bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelorus je definitivno bio najopasniji Rudešov igrač, na startu drugog dijela dvaput je pobjegao domaćoj obrani koja je valjda konačno saznala da će ga morati ozbiljnije shvatiti.

Splićani su, premda to sigurno nisu htjeli, spustili brzinu i tek su u završnih 20-ak minuta krenuli po potvrdu pobjedu. To su učinili u 80. minuti kada je Jradi ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor, a Jairo imao dovoljno vremena primiti je, okrenuti se i pogoditi za mirnu završnicu utakmice koju je u sudačkoj nadoknadi iz kontre zapečatio Caktaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Prva liga, 25. kolo:

Hajduk - Rudeš 3:0 (1:0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovi: Caktaš 32' 90+2', Jairo 80'

Hajduk (4-3-1-2): Posavec – Tudor (Kalik 86'), Svatok, Lopez, Bradarić – Jradi, Nejašmić, Palaversa (Jurić 59') – Caktaš – Tahiraj (Delić 69'), Jairo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš (4-2-3-1): Banić – Filipović, Smoljo, Vuco, Rožman – D. Halilović (Jukić 86'), Pasariček (Barić 62') – Lisakovič, D. Juranović, Kovačević (Božić 69') – Štrkalj

Žuti kartoni: Svatok - Rožman

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Svatok 90'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo