Skandal oko poziva: Najveću legendu u zemlji ne vodi u Brazil!

Izbornik američke nogometne reprezentacije Jürgen Klinsmann objavio je popis od 23 igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvu u Brazil, a na njemu nema Landona Donovana.

23.5.2014.
10:06
VOYO logo

Jedan od najboljih američkih nogometaša svih vremena, Landon Donovan, neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil! Donovan (32) je izostavljen s popisa od 23 igrača koji bi trebali krenuti prema Brazilu što je izazvalo veliko iznenađenje u američkoj javnosti.

Ipak, takvu odluku Jürgen Klinsmann obrazložio je formom i potrebama američke reprezentacije u Brazilu. Donovana nije vidio kao igrača koji bi bio od tako velike pomoći, iako je nastupio u 12 utakmica na SP-ima i zabio pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno vidim neke druge igrače ispred njega. On zna da imam prema njemu najveći respekt, ali odluku moram donijeti. Moram odlučiti što je najbolje za ovu momčad. Njegova karijera je fantastična i zaslužuje svaki kompliment, ali u nogometu je važno jedino ono koliko možeš napraviti danas i koliko možeš napraviti sutra. Ne slažemo momčad na povijesti već na onome što smatramo najboljim za dobar rezultat sutra u Brazilu", objasnio je svoju odluku Klinsmann čiji bezobrazni sin Jonathan se ismijavao odbacivanju Donovana preko Twittera, ali kada je shvatio da to baš i nije bilo najpametnije, pobrisao je svoj profil.

"Bila mi je čast i privilegija igrati za SAD na tri SP-a. Veselio sam se Brazilu i kako možete zamisliti, jako sam razočaran odlukom. Svejedno ću navijati za svoje prijatelje ovog ljeta i nastaviti pomažući razvijati nogomet u SAD-u", rekao je Donovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Donovana s popisa su otpali i Brad Evans, Terrence Boyd, Joe Corona, Maurice Edu, Clarence Goodson i Michael Parkhurst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo