JE LI TITO NAVIJAO ZA HAJDUK? / Nije smio reći za koga, ali jednom mu je izletjelo: 'Ti vrlo dobro znaš'

Image
Foto: Profimedia

Još uvijek nije do kraja razjašnjeno za koga je navijao

2.4.2022.
8:56
Profimedia
VOYO logo

Prije 14 godina, 29. ožujka 2008., preminula je legenda Crvene zvezde, Rajko Mitić. U dresu Zvezde proveo je 14 sezona te je skupio 572 nastupa u dresu beogradskog kluba, a pritom je postigao 262 pogotka.

Image
A HTIO GA JE JUVENTUS /

Šok za Splićane: Jedan od najvećih talenata Hajduka napušta Poljud i besplatno seli u Zagreb

Image
A HTIO GA JE JUVENTUS /

Šok za Splićane: Jedan od najvećih talenata Hajduka napušta Poljud i besplatno seli u Zagreb

Osvajao je pet titula prvaka Jugoslavije te Kup Jugoslavije u četiri navrata. Mitić je proglašen kao prva Zvezdina zvijezda, a sada i stadion Zvezde nosi njegovo ime. Ispred stadiona nalazi se njegov spomenik te je istinska legenda kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji anegdota u kojoj su ga predstavnici Botafoga zvali u Brazil, ali ih je Rajko odbio i poručio ima "da je potreban svom klubu i da previše voli svoju zemlju".

Zanimljiva rasprava

Nakon nogometne karijere, pisao je kolumne za Tempo te je Mitić otkrio zanimljivu priču. Naime, legendarni nogometaš se susreo s Josipom Brozom Titom, a pritom mu je otkrio za koga navija. Otkrio je kako je Tito bio veliki obožavatelj sporta te je bio upućen u nogometna zbivanja. Kada ga je Mitić pitao je li navijač Hajduka, Tito mu je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ničiji navijač, već realni gledatelj i podjednako me raduju uspjesi svih naših sportaša. Ti vrlo dobro znaš, da kada god su se pojavljivale neke slabosti u klubovima, riješavali bi se na najpravedniji način, nepristrano i bez privrženosti", rekao je Tito, ali jedna druga situacija upućuje na suprotno.

Kada je Hajduk osvojio naslov prvaka 1971. godine, na primanju u Bijelom dvoru Tito je rekao nešto što je uvijek davalo povoda hajdukovcima da misle da on navija upravo za njih. Naime, tadašnjem kapetanu Draganu Holceru rekao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam vam na naslovu. Hajduk je bio moj klub. I za vrijeme narodnooslobodilačke borbe ste bili najbolji tim."

Iako bi se iz toga dalo naslutiti da je Titu Hajduk bio drag, još uvijek nije do kraja razjašnjeno za koga je navijao, no u ovoj je situaciji došao najbliže priznanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo