TINEJDŽER STIŽE U MADRID ZA 120 MILIJUNA EURA: / Španjolci rekordnim transferom poslali poruku konkurenciji

Image
Foto: AFP

Veliki interes za njegove usluge pokazali su brojni poznati klubovi

17.6.2019.
13:45
AFP
VOYO logo

Mlada portugalska zvijezda JoaoFelix (19) korak je do transfera iz Benfice u Atletico Madrid za čak 120 milijuna eura. Prema pisanju portugalskog tiska Atletico će aktivirati otkupnu klauzulu za 19-godišnjeg krilnog napadača i dovesti ga u Madrid kao zamjenu za francuskog napadača AntoineaGriezmanna koji gotovo sigurno napušta klub.

Pada Lemar

Ukoliko se ovaj transfer realizira bit će to rekordni posao u povijesti 'Los Colchoneros'. Atletico je do sada najviše platio za francuskog veznjaka ThomasaLemara koji je iz Monaca stigao u lipnju 2018. za 72 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Felix je ove sezone zabio 20 golova i upisao 11 asistencija za Benficu koja je osvojila naslov portugalskog prvaka i dogurala do četvrtfinala Europske lige. Na Luzu su ga pokušali zadržati novim, bitno izdašnijim ugovorom u kojem bi odštetna klauzula iznosila 200 milijuna eura, no mladi Portugalac nije želio potpisati produžiti ugovor koji mu traje do 2023.

Image

Joao Felix /AFP

Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Juventus, Manchester United, Manchester City i Borussia Dortmund, ali je ponuda iz Madrida bila najveća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov transfer vodi JorgeMendez koji je već odradio transfere RadamelaFalcaoa i JacksonaMartineza u Atletico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo