IMA NEKI PROBLEM SA 'ŽUTIM' / Težak udar na Prosinečkog. Slavni BiH golman uvjerava: 'Sve je krenulo nizbrdo kada je došao on'

Image

Posljednji put branio je u rujnu prošle godine u Ligi nacija protiv Poljske

16.7.2021.
17:45
VOYO logo

Vratar Bournemoutha Asmir Begović dao je zanimljiv intervju za Sportske.ba u kojem je komentirao rad bivšeg izbornika BiH i slavnog hrvatskog nogometaša Roberta Prosinečkog. Begović, inače član Bournemoutha koji je prošle sezone bio jedan od najboljih golmana engleskog Champiosnhipa, nema baš previše sreće s nastupima u reprezentaciji.

Posljednji put branio je u rujnu prošle godine u Ligi nacija protiv Poljske, a prije toga branio je 2018. godine protiv Turske. Mjesto u momčadi izgubio je baš u eri Roberta Prosinečkog, koji je radio tamo od siječnja 2018. godine do kraja studenog 2019. godine, a presudio mu je niz loših rezultata u kvalifikacijama za Euro 2020 i porazi od Armenije i Finske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Kada je došao Prosinečki krenulo je nizbrdo'

Begović pak tvrdi da je upravo Prosinečki zaslužan za pad reprezentacije BiH, koja je posljednji i jedini put u povijesti igrala veliko natjecanje 2014. godine kada ih je vodio Safet Sušić.

"Ćiro me je doveo u reprezentaciju, s njim sam radio otprilike tri-četiri mjeseca. Kratko je to vrijeme da bismo imali sad neki odnos. Poslije toga je došao Sušić pa Baždarević, s kojima je suradnja bila baš korektna. To je možda bio jedan od uspješnijih perioda naše reprezentacije jer smo išli na Svjetsko prvenstvo i gotovo uvijek smo bili u igri za to veliko natjecanje. Kada je došao Prosinečki, ali i Misimović, sve je to nekako otišlo niz brdo. Sad smo u nekoj, da tako kažem, rupi iz koje se nije lako izvući. Kao navijač volio bih da krene nabolje", rekao je Begović za Sportske.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Begović nije bio baš u kadru niti nakon odlaska Prosinečkog. Bio je na tek dva okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo