TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN UEFA-E: / Natjerali ih da igraju u žarištu korone. Virus im je sada poharao klub

Image
Foto: Profimedia

Iz kluba su u ponedjeljak izašli s podosta dramatičnim priopćenjem u kojem navode kako je zaraženo pet osoba

17.3.2020.
13:07
Profimedia
VOYO logo

Kada su nogometni klubovi u pitanju, u najgoroj situaciji s epidemijom koronavirusa su talijanska Sampdorija i španjolska Valencia. Uz Italiju, Španjolska je najveće žarište smrtonosnog virusa u Europi, a u Valenciji je čak 35 posto zaposlenika, što uključuje i igrače, dobilo koronavirus.

Iz kluba su u ponedjeljak izašli s podosta dramatičnim priopćenjem u kojem navode kako je zaraženo pet osoba, troje igrača i dva člana stručnog stožera. Ezequiel Garay, Jose Gaya i Eliaquim Mangala su zaraženi igrači, a otkriveno je kako je virus pobrao i klupski liječnik Juan Aliaga, dok se idenitet petog još ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

/ 19 febbraio 2020 Milano, Italia Sport Calcio Atalanta vs Valencia - Uefa Champions League 2019 2020 - Ottavi di finale - Partita di andata Nella foto: Duvan Zapata (Atalanta Bergamasca Calcio) in azione

/ February 19, 2020 Milan, Italy sport soccer Atalanta vs Valencia - Round of 16 - 1st leg match In the pic: Duvan Zapata (Atalanta Bergamasca Calcio) in action, Image: 499689442, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Massimo Paolone / LaPresse / Profimedia

Optužbe na račun UEFA-e

Valencia je za epidemiju u klubu primarno okrivila UEFA-u koja je pustila da se utakmica prije mjesec dana, usprkos virusu, odigra u centru žarišta, Milanu.

"Usprkos strogim mjerama zaštite i predostrožnosti koje smo poduzeli prije i nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka koju smo 19. veljače igrali protiv Atalante u Milanu, koji je samo par dana kasnije talijanska vlada proglasila područjem visokog rizika od koronavirusa, te time što su se igrači nakon toga izolirali jedni od drugih te od javnosti općenito, posljednji rezultati pokazuju da je boravak nogometaša te njihovo igranje u visokorizičnom području rezultiralo time da je u našem klubu čak 35 posto djelatnika zaraženo koronavirusom", poručili su iz Valencije, uz dodatak da su virusu mogli biti izloženi i u uzvratnoj utakmici na Mestalli koja se, doduše, igrala bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica im je, dakle, veliki problem jer su igrači morali putovati u Lombardiju, gdje je bilo najviše zaraženih u Europi, bili su smješteni u Milanu, suparnik je dolazio iz koronom razorenog Bergama, a meč se odigrao pred mnogobrojnom publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo