TALIJANI U OČAJNIČKOJ POTRAZI ZA SPASITELJEM: / Ovo su petorica kandidata za izbornika posrnulih Azzurra

Image
Foto: AFP, CHRISTOF STACHE

Talijanski nogometni savez (FIGC) u srijedu je i službeno smijenio Gian Piera Venturu s mjesta izbornika reprezentacije, a u javnosti se odmah počelo nagađati o mogućim imenima njegova nasljednika

16.11.2017.
9:02
AFP, CHRISTOF STACHE
VOYO logo

Italija se prvi put nakon 1958. godine nije uspjela plasirati na SP. Švedska je prošla u dodatnim kvalifikacijama zahvaljujući pobjedi 1-0 u Solni i remiju 0-0 u Milanu,a nije ni potrebno govoriti kakav je potres na Apeninskom poluotoku izazvalo ispadanje Azzurra. Ventura (69) nije sam htio podnijeti ostavku, ali savez nije imao milosti i u srijedu ga je poslao među nezaposlene trenere.

Image
VENTURA NIJE MOGAO POBJEĆI SUDBINI: /

Talijanski savez uručio mu otkaz nakon katastrofalnog neuspjeha

Image
VENTURA NIJE MOGAO POBJEĆI SUDBINI: /

Talijanski savez uručio mu otkaz nakon katastrofalnog neuspjeha

Ancelotti bi volio, ali...

U medijima se spominju petorica kandidata kao mogući nasljednici neuspješnog izbornika, a javnost je najviše sklona Carlu Ancelottiju (58). Bivši trener Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a i Real Madrida je bez posla otkad je prije nekoliko tjedana dobio otkaz u Bayernu. Kao takav se čini idealnim kandidatom, ali on sam je u više navrata isticao kako još nije vrijeme za reprezentaciju i kako mu je i dalje prioritet rad u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roberto Mancini (52) je trenutno trener Zenita s kojim ima ugovor još dvije godine, tako da će Talijani morati platiti odštetu ako ga žele na klupi Azzurra. Mancini nikad nije skrivao da ga zanima reprezentacija, tako da se čini prilično izglednim kandidatom.

Marco Giampaolo (50) trenutno ima veliki ugled u Italiji zahvaljujući sjajnom poslu koji radi u Sampdoriji. Ipak, s obzirom da poput Venture nikad nije radio u nekom velikom klubu, šanse mu i nisu prevelike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranieriju je teret epizoda s Grčkom

Takvih problema nema Massimiliano Allegri (50) koji je osvajao naslove s Milanom i Juventusom i također je uvijek otvoreno isticao da ga zanima posao talijanskog izbornika. No, isto tako je, poput Ancelottija, više puta naglašavao da bi izbornički posao volio raditi u kasnijoj fazi karijere.

Posljednji kandidat je Claudio Ranieri (66), senzacionalni engleski prvak s Leicesterom. Za mnoge je idealan kandidat, ali teret su mu očajni rezultati na prethodnom izborničkom poslu. S klupe Grčke je potjeran nakon poraza od Farskih otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo